Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
oponki
Autor Wiadomość
yankes78 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Pajero 3.2DID
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-01-2012, 23:11   oponki

witam powiedzcie co sądzicie o tych oponkach
http://moto.allegro.pl/op...2051904134.html
szukam jakis w miare tanich i dobrych czy jest coś takiego czy trzeba jednak wydać co nieco, nie wiem czy okurat takie bo w terenie to nie za czesto bywam częściej po szosach i nieutwardzonych drogach leśnych jeżdze może macie jakieś propozycję

shutter 
Mitsumaniak

Auto: Pajero'02 3.2DiD v78
Wysłany: 22-01-2012, 00:06   

Ja na BF AT jeżdżę drugi rok i jak dla mnie, to jedno z lepszych uniwersalnych rozwiązań w temacie ogumienia. Oczywiście trzeba mieć świadomość wad takich opon, ale coś za coś i trzeba jeździć po prostu z głową. Z resztą na temat tych BF'ów znajdziesz tutaj trochę opinii, bo to jedna z najpopularniejszych opon.

watcher79 
Mitsumaniak

Auto: Pajero 3,2 DID V78
Wysłany: 22-01-2012, 13:43   

Kupilem takie same tylko że nowe w ubiegłym tygodniu i wydałem około 2500 z przesyłką. Jeżeli chcesz zaoszczędzić i dobrze sprawdzisz opony to chyba warto za pół ceny. Swoją drogą ciekawe dlaczego ktoś sprzedaje... Może mają siatkę walniętą i rzuca autem przy większych prędkościach ...

Galant '98 - 2,5 V6 24V, EA5A - SPRZEDANY

PiotrKw 
Forumowicz

Auto: nie Pajero3.2 Touareg3.0 Q74.2
Wysłany: 23-01-2012, 09:06   

watcher79 napisał/a:
dobrze sprawdzisz opony to chyba warto za pół ceny.

Jeżeli były by porównywalne do Twoich ( nowych) to warto.

watcher79 napisał/a:
Swoją drogą ciekawe dlaczego ktoś sprzedaje...

Widać to na drugim zdjęciu , gdzie widoczny jest znacznik zużycia opony. Zostało jeszcze z 2-3 mm. Nie bardzo widzę gdzie te 10 mm , chyba, że na części barkowej - bocznej . :wink:

Przy tym bieżniku to faktycznie warte są może poniżej połowy nowych.
Ja bym nie kupił .

yankes78 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Pajero 3.2DID
Wysłany: 24-01-2012, 15:02   

A powiedzcie mi szanowni klubowicze co sądzicie o tym
http://moto.allegro.pl/op...2075090140.html

PiotrKw 
Forumowicz

Auto: nie Pajero3.2 Touareg3.0 Q74.2
Wysłany: 24-01-2012, 18:02   

Hm... koniecznie chcesz duuuużą kostkę bieżnika ? i to jeszcze opone bieżnikowaną po regeneracji? W to, że piszą że cicha na asfalcie nie wierz, koła w Pajero są duże , jak z wyważeniem ? Ja bym na bieżnikowanych nie jeżdził , a szczególnie z prędkościami "autostradowymi" .
Jeżeli masz ograniczony budżet ( rozumiem :( ) proponuję
http://motoimperium.eu/pr...d4081d25e170f27
Firma NEXEN jest firmą koreańską , sprawdzoną od lat . Masz więc opony nowe , bieżnik do eksploatacji szosowej i dobry na drogi gruntowe . Extremum z nich nie zrobisz ale do codziennego użytkowania bardzo wygodny . Pamiętaj , agresywny wygląd w oponie to nie wszystko, jezeli z niego nie korzystasz , na co dzień może być zmorą i utrapieniem.
Opinie o NEXENIE ( ogólne ) na forum niezależnym np.
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1290037.html

Pozdrawiam Piotr

koniusek 
Forumowicz

Auto: Pajero 3.2 DiD Long
Wysłany: 24-01-2012, 20:41   

W swoim Miśku na lato mam właśnie NEXEN-y tyle że poprzedniki tych z linku. Pomimo wielu opinii które odradzały zakup bo to podobno jak ''chińczyk'' kupiłem i jestem bardzo zadowolony. opony jak za tą kase rewelacja - napewno lepsze jak jakies nalewki robione tak naprawde nie wiadomo na czym. zero problemu z wyważaniem, trakcja OK i jak na takie gumy są w miarę ciche. Nie wiem jak zimą bo pomimo 4x4 smigam na zimowkach Brigestone LM-25 które też mogę smiało polecić.

[ Dodano: 24-01-2012, 20:45 ]
a dokładniej na takich http://allegro.pl/265-70r...2027307222.html nawet właśnie tutaj zakupione :)

Odpowiedz do tematu