|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Eclipse 1G rafalixa |
Autor |
Wiadomość |
Rafalix
Nowy Forumowicz Handlowiec

Auto: Eclipse 1G
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-01-2012, 12:25 Eclipse 1G rafalixa
|
|
|
Witam i pozdrawiam wszystkich mitsumaniaków, oraz przepraszam moderatorów iż nie doczytywałem wcześniej zasad pisania postów.
Swoje Eclipse 1G Gs euro 6bolt. kupiłem w 2006 za 8300pln, mające 14 lat bo z 92rok przebieg 200tys.km. obecnie 255tys. Auto kupione w niemieckim salonie przez niemca potem przez jakąś kobietę Małgorzatę, która odsprzedała je mnie :> auto zupełnie bezwypadkowe bez rdzy do dziś(nie licząc psa który zbił halogen i postojówkę oraz parę obcierek lakieru, które usunąłem, od razu powymieniałem płyny, filtry amorki, świece, opony, klocki, wyrzuciłem klimę bo się nie załanczała i nie lubię klimy bo mam chore zatoki :> zmieniłem katalizator bo był pokruszony) na zwykłą rurę z kwasówki i łącznik elastyczny i tyle, auto świetnie się sprawuje do dziś i koszty eksploatacji nie różnią się dla mnie zbytnio niż np carisma brata, spalanie to od 8,2 trasa (100-120km/h) do 12l miasto a osiągi zadowalające : ok 8.3sec do 100hm/h i 220vmax. Z czasem robiłem małe wymiany(pierścienie uszczelki,rozrząd, docieranie zaworów, planowanie głowicy sprzegło, gumowe elementy zawieszenia) z awarii to szczotki rozrusznika się skończyły, uszczelniacz walu (kropla wisi), i synchro 2 biegu, dwóch ostatnich rzeczy jeszcze nie zrobilem bo to nie przeszkadza ta dwójka to tylko na wysokich obrotach potrafi zgrzytnąć pozatym skrzynia sprzeglo jest ok.
Ogólnie myśle ze trafilem na szczesliwy egzemplarz bo tylko raz zlapalem gume i to z winy opony :>, obecnie tylne opony są do wymiany bo i tak kupilem uzywki
Nie tuningowalem go poza tym malowaniem swiatel a tak zeby bylo ladniej, i policji sie podoba czesto za mna jezdza :> bo mysla pewnie ze jakas corvetta :> czy co
wiecej zdjec dodam z czasem :
 |
|
|
|
 |
|
|