|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: roch_27 22-08-2007, 16:40 |
Podłączenie radia |
Autor |
Wiadomość |
Jacech1 [Usunięty]
|
Wysłany: 10-09-2005, 18:32 Podłączenie radia
|
|
|
Witam wszystkich
od zaledwie miesiąca jestem posiadaczem Galanta 95 2.0
i mam problemik z podłaczeniem radia
posiadam wyprowadzone 2 kości 1-sza. 5 pin i 2-ga 9 pin
zasilające i masę znalazłem jednak nie mogę zidentyfikować głośników
zaglądałem do głośnika z przodu i są tam przewody zupełnie inne jak przy kostce
Co jest grane czy tam może być wzmacniacz i od wzmacniacza dopiero do głośników??
Jeśli ktoś ma wiedzę w tym temacie to bardzo proszę o kilka słów wsparcia
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Serek
Mitsumaniak

Auto: Grand Voyager Limited AWD
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 36 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 1597 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 10-09-2005, 20:02
|
|
|
Myślę, że możesz zrobić to tak:
1. mając miernik elektroniczny (taki zwykły) ustaw funkcję sprawdzania ciągłości przewodów (czy np. nie są przerwane) i dotykając końcówkami miernika każdej pary głośnika sprawdź gdzie pojawi się napięcie (poza tym będzie 0 lub nic).
2. nie mając miernika można użyć baterii np. 1,5 v z kablami na jej biegunach, dotykając każdej pary kabli sprawdzaj czy dany głośnik się porusza ( potem sprawdź jeszcze czy wychyla się w górę czy w dół-powinien w górę przy prawidłowej biegunowości).
Tak znajdziesz głośniki. Jeżeli chodzi o kable zasilające i uziemiające w kostce 5 pin to już najlepiej z miernikiem. |
|
|
|
 |
Jacech1 [Usunięty]
|
Wysłany: 11-09-2005, 10:00
|
|
|
no już rozwiązany problem znalazłem schemacik w sieci i jest dość zaskakujący bo głośniki są rozbite na 2 kostki na jednej jest + a na małej są - oraz jeden od anteny jeśli ktoś potrzebuję to wyślę na maila
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
mechanikuuu [Usunięty]
|
Wysłany: 16-02-2007, 10:34
|
|
|
Jacech1, czesc.mozesz podac link albo wysłac mi na poczte ten schemat z podłaczeniem do radia!pozdrawiam i z gory dzieki |
|
|
|
 |
Jacech1 [Usunięty]
|
|
|
|
 |
|
|