|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8 GDI] Plucie oleju na zimnym silniku |
Autor |
Wiadomość |
Owiec
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma II 1.8 GDI 2000r. A/T
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 31-01-2012, 09:10 [Cari 1.8 GDI] Plucie oleju na zimnym silniku
|
|
|
Witam, objawy zaczęły się wczoraj rano (w nocy było -10)
czy spadek temperatury do -10 może mieć taki wpływ na olej (5w30 synt) i na uszczelki, że nim się to rozgrzeje potrafi pluć olejem? Po misce cieknie ciurkiem przez kilka sekund po odpaleniu i potem przestaje. Wyciek jest gdzieś z tyłu po lewej stronie, z góry nie widać tego miejsca więc mogę wykluczyć uszczelki na rozrządzie i głowicy? Nie mam niestety zbytnio jak zajrzeć pod spód w tej chwili. Po stanie widać że aż tak dużo tego nie ubywa.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
mlun
Mitsumaniak Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Pomógł: 30 razy Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 2834 Skąd: Otwock
|
|
|
|
 |
Owiec
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma II 1.8 GDI 2000r. A/T
|
Wysłany: 31-01-2012, 10:30
|
|
|
Wyszedłem na chwile z roboty zobaczyć czy coś dojrzę. Wyciek jest gdzieś bliżej dołu, filtr oleju jest cały w oleju i z niego kapało po odpaleniu teraz ale sprawdziłem, filtr jest dokręcony. Więcej z dołu nie widziałem, a z góry alternator zasłania:/ |
|
|
|
 |
|
|