Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zapowietrzony układ paliwowy
Autor Wiadomość
rada11 
Nowy Forumowicz

Auto: Space Runner 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-02-2012, 21:36   Zapowietrzony układ paliwowy

Witajcie Mitsumaniaki!
Jestem nowy na forum i chciałbym się przywitać, a także proszę o wyrozumiałość w razie jakichkolwiek błędów popełnianych prze zemnie:)

Co do problemu. Tydzień temu zapowietrzyło mi się auto przez brak paliwa (diesel), po zatankowaniu auto nie chciało odpalić, więc zacząłem odpowietrzać układ paliwowy pompką na filtrze paliwa (tym pomarańczowym:), na początku szło bardzo delikatnie a po 2 minutach pompowania mocno się utwardził, niestety znów nie odpalił, poluzowałem 4 śruby przy wtryskach i zacząłem kręcić rozrusznikiem, powietrze zeszło i trochę ropy wyleciało (naprawdę mało).
Auto ładnie odpaliło lecz po przejechaniu 4km auto zaczęło zwalniać i nie reagowało na pedał gazu i zagasło, taka sytuacja zdążyła się raz jeszcze na drugi dzień.

I teraz pytanie, czy jest sens dalszego odpowietrzania? Byc może nie to jest przyczyną że auto gaśnie. Dodam jeszcze że pompka na filtrze wciska się bez żadnego oporu.

Niestety dużo nie mogę powiedzieć o tym aucie, ponieważ niedawno zostało kupione i niestety nie znam się na dieslach.

Space runner 2.0 przebieg 228 tyś przebiegu 96r

Odpowiedz do tematu