|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EAx 97-04] 2.0, 1998r, sedan, srebrny, Żurawice k. Wrocławi |
Autor |
Wiadomość |
redaxe00
Mitsumaniak
Auto: Carisma 1.8 gdi 125km '00
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 05-01-2012, 19:12 [EAx 97-04] 2.0, 1998r, sedan, srebrny, Żurawice k. Wrocławi
|
|
|
Witam.
Od jakiegoś czasu noszę się z kupnem mitsu. oglądałem Carismy, ale dostępność w moim rejonie żadna:) łatwiej widzę o galanta,
a przód roobi wrażenie:)
czy taki silnik (2.0, 136KM) nie jest za słaby do tej budy?
link z ogłoszenia:
http://otomoto.pl/mitsubi...-C22129790.html

Kod: |
Cena (brutto):
6 900 PLN / 1 529 EUR
Finanse:
OtoKredyt rata na to auto już od 207 zł
Typ:
Sedan / Limuzyna
Wersja:
VI
Rok produkcji:
1998
Przebieg w km:
113 000 km
Skrzynia biegów:
manualna
Moc:
136 KM (100 kW)
Pojemność skokowa:
2000 cm³
Rodzaj paliwa:
benzyna
Kolor:
szary-metallic
Liczba drzwi:
4/5
Kraj pochodzenia:
Niemcy
Dodatkowe wyposażenie:
ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, centralny zamek, autoalarm, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, komputer, welurowa tapicerka, światła przeciwmgłowe, przyciemniane szyby
Dodatkowe informacje:
serwisowany w ASO, bezwypadkowy, garażowany
Opis pojazdu:
MITSUBISHI GALANT 2.0 136 KM
- AUTO SPROWADZONE W KRAJU OD 2 DNI
- BEZWYPADKOWY,
- 2 KPL. ORYG. KLUCZYKÓW,
-KOMPLETNA DOKUMENTACJA( MOGĘ POMÓC W FORMALNOŚCIACH)
- BARDZO ATRAKCYJNY WYGLĄD,
- ZADBANY,
- GARAŻOWANY,
- ORYGINALNY PRZEBIEG 113 TYS(UDOKUMENTOWANY)
- 4 PODUSZKI POWIETRZNE,
- KLIMATRONIC (100% SPRAWNY),
- MANUALNA SKRZYNIA BIEGOWA,
- JASNA WELUROWA TAPICERKA,
- DREWNIANE WYKOŃCZENIE WNĘTRZA
- AUTOMATYCZNA REGULACJA ŚWIATEŁ,
- CZUJNIK DESZCZU,
- LAKIER METALIK,
- CENTR.ZAMEK
- WSPOMAGANIE KIER.,
- ZDERZAKI i KLAMKI W KOLORZE NADWOZIA,,
- EL.SZYBY
- PODRZEWANE LUSTERKA,
- 2 PODŁOKIETNIKI,
- ABS,
- ESP,
- REG WYS. PASÓW I KIEROWNICY W 2 PŁASZCZYZNACH,
- REG. JASNOŚCI ZEGARÓW I DESKI ROZDZ.,
- TERMOMETR,
- EL.LUSTERKA+PODGRZEWANE,
- IMMOBILISER,
AUTO SPROWADZONE NA KOŁACH ( W KRAJU OD 2 DNI) , W 100% SPRAWNE , ZAWIESZENIE NIE WYBITE PO POLSKICH DROGACH , ZADBANE WNĘTRZE , SILNIK PRACUJE PRAWIDŁOWO NIE POSIADA WYCIEKÓW ( BEZAWARYJNY 2.0 116 KM) , ORYGINALNY PRZEBIEG 113 TYS KM - UDOKUMENTOWANY- OSTATNI WPIS PRZY 105 TYS W GRUDNIU 2010 I WTEDY WYMIENIANY BYŁ ROZRZĄD , PO WYKUPIENIU UBEZPIECZENIA NA MIEJSCU MOŻLIWY POWRÓT NA KOŁACH
WIĘCEJ INFORMACJI POD NUMEREM TELEFONU : 888264423 LUB
20 KM OD MIASTA WROCŁAW KIERUNEK ŚWIDNICA WAŁBRZYCH
Dane kontaktowe
SANEK-MOTO
Topolowa 4 55-040 Żurawice k.Wrocławia
tel.: +48 888 264 423 |
wiem, że może nie będzie fajerwerków, ale prosiłbym o jakieś sugestie i podpowiedzi, bo jutro jadę oglądać:)
bok od kierowcy wydaje mi się jakby malowany....
no i ten przebieg, hmmm......:)
dzięki pzdr |
Ostatnio zmieniony przez fj_mike 07-01-2012, 20:19, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 6516 Skąd: Gdynia/Aagotnes
|
|
|
|
 |
Kamil_Ziomek
Mitsumaniak
Auto: EA2A 1998
Pomógł: 8 razy Dołączył: 20 Lip 2010 Posty: 648 Skąd: Żyraków
|
Wysłany: 05-01-2012, 19:29
|
|
|
Co do mocy to 2.0 zbytnio nie wymięka w tym aucie. ono waży tylko 1250 kg. Skrzynie jest krótka więc wszystko się dobrze zgrywa. Silnik zaczyna ładnie chodzić przy 2750 obr/min (moim zdaniem).
Jakie było wyposażenie w galantach to nie wiem dokładnie. Z tego co widzę po zdjęciach to ma chyba nowszy zderzak niż powinno , ale tego jestem pewny tylko na 75%.Przydałby się numer vin.
Najbardziej sprawdź działanie skrzyni biegów jeśli coś huczy przy przyśpieszaniu albo na luzie trekocze to ma na pewno więcej niż 200 tyś. Silnik powinien być bez jakichkolwiek wycieków skrzynia to samo. Nadkola tył lubią rdzewieć oglądnij dokładnie. Hamulce czasami biją podczas hamowania- wina krzywe tarcze. |
_________________ Nie sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika.
 |
|
|
|
 |
motke
Mitsumaniak
Auto: EA5W
Pomógł: 2 razy Dołączył: 15 Gru 2008 Posty: 430 Skąd: Radom
|
Wysłany: 05-01-2012, 21:54
|
|
|
redaxe00 napisał/a: | ale prosiłbym o jakieś sugestie i podpowiedzi, bo jutro jadę oglądać:) |
Cytat: | http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=40247 |
A jak Tobie się już tak nie chce zajrzeć, to zacytuje co najważniejsze: "Tematy nie spełniające podanego niżej wzoru będą ignorowane, a w ostateczności zostaną przeniesione do kosza.
W razie problemów z edycją proszę zgłosić się do moderatorów działu Chcę kupić Galanta."
A jak byś się jeszcze troszkę bardziej wysilił to znalazł byś go na forum już opisywanego.
Linku do opisu nie podam. Jak Ci zależy to poszukaj |
|
|
|
 |
szklarz
Mitsumaniak
Auto: AVANCE EA5A
|
Wysłany: 06-01-2012, 12:01
|
|
|
Jak na moje oko to za takie pieniądze nie masz co liczyć że to auto będzie warte kupna. Jest to przedlift więc to na pewno powoduje że jest tańszy niż modele poliftowe ale za 6900 auto z przebiegiem 113 tyś?? To albo ma grubo ponad 300 tys albo skrzynia szwankuje albo to i to. Pojechać możesz ale na cuda bym nie liczył... |
_________________ To, że ktoś ma mniej postów od Ciebie - nie znaczy że jest głupszy.
1. Był 2.5 V6 A/T >>> GALardo ELEGANCE - czyli historia życia
2. Była - Vectra B 2.2 DTI 02' "ZENDER" - żywot zakończony 17.05.2015
3. AVANCE EA5A... |
|
|
|
 |
redaxe00
Mitsumaniak
|
Wysłany: 06-01-2012, 19:56
|
|
|
widziałem, obejrzałem wraz z "kompetentnym" w tej dziedzinie.
generalnie, hm..... masakra to chyba mało powiedziane, wnętrze zaniedbane i zniszczone, zaśniedziały silnik, malowany chyba w 4 miejscach, nawet nie odpalaliśmy:)
teraz juz wiem, że min to 10k za taki model.
dzięki i pozdrawiam |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

|
Wysłany: 06-01-2012, 20:06
|
|
|
redaxe00, proszę opisz dokładniej wady auta. No i oczywiście dostosuj temat wraz z fotami. Ktoś z tego może skorzysta. |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
eddisson
Mitsumaniak
Auto: Galant EA2A
|
Wysłany: 06-01-2012, 21:11
|
|
|
Wady... BRAK
Na serio to trzeba zwrócić uwagę przy kupnie na blachy w okolicach nadkoli, synchronizator 1-2 biegu się zużywa, pali około 10l PB (12l LPG) w mieście, w trasie 7,5l (10l LPG) oczywiście zależy od nogi. Silnik ten kocha wręcz LPG tylko instalacja musi być sekwencyjna.
Tak jak pisano wyżej. biegi krótkie można na 5 jechać 60km/h lub na 1 zapinając go do 6000rpm. Powyżej 3000rpm pracuje miodzio, zbiera się idealnie a i trochę prostszy w serwisowaniu od V6.
2.4 GDI jest fajny ale nie daje się gazować i wieczne problemy z klepaniem klawiatury i tak niestety ma być. Opcja 2.5 V6 dla ambitnych. 2.0 TDI stanowczo odradzam, Mitsubishi nie umie robić diesla |
_________________ Elektronik dewastator
2 x EA5A,
1x EA2A,
2x D53A |
|
|
|
 |
Kamil_Ziomek
Mitsumaniak
Auto: EA2A 1998
Pomógł: 8 razy Dołączył: 20 Lip 2010 Posty: 648 Skąd: Żyraków
|
Wysłany: 07-01-2012, 10:48
|
|
|
W dieslu to chyba jest za słaby jednak na tą budę. Ja zauważyłem że lepiej jeździć od 2,5 tyś obr/min do 3,5 bo pali mniej. |
_________________ Nie sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika.
 |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

|
Wysłany: 07-01-2012, 10:50
|
|
|
redaxe00, post dostosuję za Ciebie ale:
wyjaśnij mi to
redaxe00 napisał/a: | zaśniedziały silnik |
I generalnie rozwiń się na temat oględzin. |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
redaxe00
Mitsumaniak
|
Wysłany: 14-02-2012, 21:22
|
|
|
sorki, za opóżnienie, ale kupiłem cari i zapomniałem o tym poście.(może następny będzie gal:)
co do zaśniedziałego silnika: po prostu wyglądał jakby stał nieużywany przez pół roku, rdza jakaś dookoła, w środku pełno jakiegoś pyłu i kurzu. wszystkie klawisze od szyb latały:)
pzdr |
|
|
|
 |
|
|