Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Uwaga!!! Skradziono Lancera Sportback - Bielany/Warszawa
Autor Wiadomość
Rudy_G 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Sportback '09
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 17-02-2012, 10:38   Uwaga!!! Skradziono Lancera Sportback - Bielany/Warszawa

Witam,
Wczoraj rąbnęli mi Miśka. Według tego co mówi policja, złodzieje najpewniej przestawili samochód o kilka przecznic dalej od mojego bloku i odbiorą go sobie później.

Jeżeli widzieliście czarnego sportbacka na grafitowych alufelgach RIAL o numerze rej. WD 95133 to dajcie mi jak najszybciej znać.

Samochód może stać gdzieś na Bielanach. Został skradziony z pętli tramwajowej Piaski.

Telefon do mnie 503-043-359

pamar 
Mitsumaniak
Kainamustim

Auto: Carisma 1,9TD Colt VII 1,3
Zaproszone osoby: 2
Wysłany: 17-02-2012, 10:57   

Kolejny przykry przypadek :( Współczuję Rudy.
http://www.mmdzieciom.pl/

Zbigi 
Mitsumaniak

Auto: Renault Talisman TCE 1.6 150KM
Wysłany: 17-02-2012, 18:50   Re: Uwaga!!! Skradziono Lancera Sportback - Bielany/Warszawa

Współczuję
Przeżyłem to samo dwa lata temu. Warszawa to jakaś matnia złodziei Lancerów (i innych japońskich).

pablo diablo 
Forumowicz

Auto: Galant 2.0 Gls Lancer 1.8 DID
Wysłany: 17-02-2012, 21:49   

Ja też się dołączam,, Mam nadzieje że ubezpieczenie miałeś dobre Tak czy siak wielka szkoda, Ja się z samochodami wiąże emocjonalnie tak że współczuje, Mam nadzieje że ich znajdą i złodzieja i samochód

cabaniarz 
Mitsumaniak

Auto: LANCER SB 1.8 INTENSE 2008
Wysłany: 17-02-2012, 23:12   

Współczuję, misio podobny rocznikowo do mojego :(

Rudy_G 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Sportback '09
Wysłany: 18-02-2012, 00:20   

Ustaliłem, że parking, z którego zabrali samochód jest monitorowany. Zadzwoniłem do administratora budynku, obiecał pomóc i udostępni nagrania. Policjanci z Żeromskiego obiecali, że w najbliższy poniedziałek lub wtorek to sprawdzą, bo kolega,który zajmuje się tą sprawą jest od piątku do niedzieli na urlopie. Heh aż żal .... ściska.

RalfPi 
Mitsumaniak

Auto: Lancer1.8 SB'10,Giulietta 1.4
Wysłany: 18-02-2012, 08:11   

No to faktycznie "Lipton" z tym urlopem.. A nie pytałeś czy jakiś inny Gość może przejęć sprawę??
Bo tu trzeba działać..
Tak czy siak nie przejmuj się - może jeszcze Miśka znajdą:)
Pozdrawiam
PS Współczuję:(

Zbigi 
Mitsumaniak

Auto: Renault Talisman TCE 1.6 150KM
Wysłany: 18-02-2012, 09:32   

Słyszałem, że Lancery są bardzo łatwe do edit=kradieży :evil: :!: , więc uważajmy na nasze pupilki na czterech kołach i zabezpieczajmy w nietypowy sposób :!: :twisted: . Wszystkie systemy z ASO są znane złodziejom i służą wyłącznie dla wymagań ubezpieczyciela :( .
Mi samochód skradziono też z parkingu monitorowanego i policja zabezpieczyła materiał z nagraniami ale to nic nie dało.
Życzę Tobie aby ich facjaty były ładnie widoczne i wszystko się dobrze skończyło.

Wulgaryzm wykropkowany nadal jest wulgaryzmem.
Ostatnio zmieniony przez mkm 18-02-2012, 14:24, w całości zmieniany 1 raz  

jaceksu79 
Forumowicz

Auto: actyon sports
Wysłany: 18-02-2012, 09:35   

Panowie, taka maleńka rada - może ktoś z was pogrzebie głębiej w temacie i to zrobi - ja już nie mam możliwości i chęci.
A mianowicie o co chodzi - zastanawiałem się swojego czasu jak można ukraść coś takiego jak outlander( jak wiecie te samochody z lancerem są niemal jak bliźniaki). Jedynym logicznym wytłumaczeniem jak to złodzieje robią jest podmiana sterownika silnika. Trwa to chwilę po tym jak otworzą auto. Myślę,że wcześniej też samochód musi być przez nich oglądany i czytany VIN.

Teraz co jest gwoździem programu- anglicy w outlanderach przy sterowniku silnika mają dodatkową osłonę metalową z urwanymi śrubami ( aby właśnie nie można było tak hop siup podmienić sterownika). Śmiało można to też wstawić do naszego outlandera i jestem przekonany, że jest też taka możliwość do lancera.
Pozdrawiam

maniax86 
Mitsumaniak

Auto: lancer 1.6 invite 2011r
Wysłany: 18-02-2012, 10:34   

odnośnie kradzieży auta nasunęła mi się taka myśl..... to forum to eldorado dla osób- złodziei, którzy polują na jakiegoś konkretnego misiaka. Niektórzy przy fotach pokazują swoje numery rejestracyjne, do tego w profilu widać kto skąd jest, do tego starczy poczytać posty od danej osoby i juz wiadomo po jakich drogach dana osoba się porusza.... czyli mamy auto podane złodziejowi na tacy. Może troche wiecej ostrożności przy prezentacji swojego auta i troche rezerwy co do innych osób, którzy niekoniecznie są Mitsumaniakami...

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 18-02-2012, 10:41   

maniax86 - w temacie o moim samochodzie nie ma numerów. W opisie mam tylko miasto. Jak ktoś wstawi zdjęcie np. na śląskim z moimi numerami albo gdzie mnie dokładnie widział to :axe: Obstawałem też za tym aby tematy o naszych samochodach nie były dostępne bez zalogowania... Niestety pomysł upadł...

Ogólnie też jak ktoś z czymś takim wyskoczy to też od razu prostuję... Ale na śląskim...

Wiesz każdy też musi dbać o siebie i to co udostępnia... Zbyt mało osób jest świadomych takich rzeczy... Zobacz na taką NK czy FB...

jaceksu79 
Forumowicz

Auto: actyon sports
Wysłany: 18-02-2012, 10:42   

maniax86 napisał/a:
odnośnie kradzieży auta nasunęła mi się taka myśl..... to forum to eldorado dla osób- złodziei, którzy polują na jakiegoś konkretnego misiaka. Niektórzy przy fotach pokazują swoje numery rejestracyjne, do tego w profilu widać kto skąd jest, do tego starczy poczytać posty od danej osoby i juz wiadomo po jakich drogach dana osoba się porusza.... czyli mamy auto podane złodziejowi na tacy. Może troche wiecej ostrożności przy prezentacji swojego auta i troche rezerwy co do innych osób, którzy niekoniecznie są Mitsumaniakami...

nie sądzę - to że jakiś lancer jest fajniejszy od innego myślę, że nie gra jakiegoś większego znaczenia - POPATRZ NA CENY CZĘŚCI :!: masz odpowiedź po co są kradzione :?:

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 18-02-2012, 10:45   

jaceksu79 napisał/a:

nie sądzę - to że jakiś lancer jest fajniejszy od innego myślę, że nie gra jakiegoś większego znaczenia - POPATRZ NA CENY CZĘŚCI :!: masz odpowiedź po co są kradzione :?:

Nie chodzi o fajność tylko gdzie go znajdziesz.... Od razu wiesz jaka wersja, czasem ktoś chlapnie coś w postach na temat zabezpieczenia... Zawsze to jakiś punkt zaczepienia, a nie jazda po mieście i szukanie? Każdy ma od razu rocznik w opisie. Wolisz szukać po mieście czy sprawdzić kto ma wpisane '11?

maniax86 
Mitsumaniak

Auto: lancer 1.6 invite 2011r
Wysłany: 18-02-2012, 10:48   

jaceksu79, jak sie logowałem kiedyś na autocentrum to pierwszą rzecz jaką mi kolega powiedział to nie pokazywać na fotach blach swojego auta..... jednak ogranczone zaufanie powinno jakieś być..... po co mają złodzieje szukać gdzieś lanceró jak sobie wejdą na jakieś forum i mają wszystko podane na tacy...

tomekrvf 
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Wysłany: 19-02-2012, 11:12   

W Mitsu jest jeden problem - maskę silnika można otworzyć w 5 sekund bez otwierania auta. A później już krótka droga do wyjęcia sterownika...

Odpowiedz do tematu