|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wymiana oleju w układzie wspomagania |
Autor |
Wiadomość |
sebapol
Mitsumaniak

Auto: Lancer CS9W
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Gru 2011 Posty: 85 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 05-11-2016, 00:11 Wymiana oleju w układzie wspomagania
|
|
|
Czy wymieniał ktoś z was samodzielnie olej jak w temacie? jakies porady sugestie uwagi ?:) |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23637 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 05-11-2016, 07:17
|
|
|
Płynu wspomagania się nei wymienia tylko dolewa - tyle z not technicznych instrukcji serwisowej.
Jeżeli chcesz wymienic, to najlepiej powrót płynu do zbiorniczka wyciągnąć na zewnątrz i wymieniąć na zasadzie dolewania w układ przy skrecaniu kierownica prawo-lewo w skrajne pozycje, utrzymując ciągle stały poziom płynu. Przy takiej wymianie przepłukuje sie całkowicie układ i duzo płynu zuzywa sie na wymiane ~ 3l, propozycja jest taka, aby nie odpalac calkowicie silnika (odlaczyc np cewki zaplonowe), tylko z rozrusznika krecic silnikiem, jednoczescie krecac kierownica - do tego jest potrzebny podnosnik (aby nei meczyc sie z kreceniem na ziemi) i ktos do pomocy |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Carloss
Forumowicz insane

Auto: Lancer Sport, Kadett E, Astra
|
Wysłany: 10-12-2016, 10:16
|
|
|
Ja zrobiłem trochę na skróty:
Odessałem wszystko i zalałem nowym Dextron II ew. Dextron III.
Polatałem trochę, odessałem znowu całość i zalałem od nowa - prościej i w sumie równie skutecznie Na pewno lepiej niż dolewać tylko do starego..
Z butelki litrowej spokojnie wystarczy na te wymiany. |
|
 |
|
|