Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Cherry Elegance xD :)
Autor Wiadomość
promatti 
Mitsumaniak
bziuuuuuum

Auto: EA5A '00 / CW7W '10
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-08-2013, 19:29   Cherry Elegance xD :)

Witam Serdecznie,

Dokładną swoją historię poznania opisywałem już pod tym tematem.

Dla leniwych :P (np. ja) cytuję:

Cytat:
Witam serdecznie Wszystkich Forumowiczów,
Nazywam się Mateusz, pod nickiem "Promatti" jestem z Wami od 2010 roku, wcześniej miałem inne konto niecałe 2 lata. W 99% mój pobyt na forum to tylko czytanie waszych wypowiedzi i oglądanie podziwianie Waszych Miśków, które tak na marginesie są niesamowite jak ich właściciele. A więc moja przygoda z Mitsubishi (teoretyczna) zaczęła się już bardzo bardzo dawno temu jak jeszcze byłem małym chłopcem. Zaczęło się od tego że uwielbiałem/uwielbiam filmy z Jackie Chanem, który to kiedy byłem mały w swoich filmach jeździł Mitsubishi xD a mianowicie od filmu Whoami jako 9 latek zobaczywszy te scene zakochałem się <3 Evo <3 (niezliczone rajdy Tomi'ego Makinen'ena i to logo Mallboro niesamowicie mi utrwaliły się w głowie jak grałem w Colina MaCRae 2 :P to tylko tym autkiem) od tamtej pory podziwiam każdy model naszej Ulubionej Marki xD. W ubiegłym roku udało mi się być jeden dzień na zlocie. Naoglądałem się tyle Galantów w pełnej palecie kolorów i wyposażenia że czułem się jak w siódmym niebie xD przejechałem się Pajero i nie mogłem wyjść z podziwu, wiec moje upodobanie co do wyglądu auta tylko umocniło się jazdą w Pajero. Jest to jak narazie jedyne auto spod 3 Diamentów które prowadziłem, tak tylko siedziałem kiedyś w Space Starze przed Liftingiem. Mam nadzieje że w tym roku na zlocie przejade się każdym Miśkiem jaki bedzie do Jazdy testowej xD, ale ja tu sie rozpisałem a ktoś kto próbuje przetrwać to pisanie pewnie się zastanawia po co tutaj to piszę. Nastały w moim życiu lepsze czasy i kiedy już mogę być samodzielny chcę zakupić sobie autko, no i oczywiście musi być to Mitsubishi. Przepraszam od razu z jeżeli piszę w złym temacie ale uznałem że forum ogólne będzie najmniej konfliktowe :) Okie a więc do rzeczy:

Każdy mój znajomy który mnie zna jakiś kawałek czasu wie że Mateusz to Mitsubishi, Jacki Chan, Inter Mediolan i Husky xD wiec jedyną osobą która śmie mi podrzucać pomysł na autko inne niż Misiek to mój tata :| :P on chce żebym kupił sobie Grande Punto bo młode fajne mało pali itp itd no i nie śmiem się nie zgodzić ponieważ mam znajomego z tym autkiem i potwierdza, samo w sobie mi się podoba i nie mam nic przeciwko, ale myśl że jadąc ulicą minąłbym jakiegoś Miśka mnie zabija wiec odpada xD

P.S. Od razu napiszę że Misiek którego kupie będzie autkiem które z biegiem czasu będę upiększał (nie wiejski tunning) tylko klasyczna renowacja xD utrzymanie w najwyższych lotach.

Mój pierwszy i odwieczny Kandydat na moje pierwsze Mitsu to Galant!
Jest to najpiękniejszy Rekin jakiego tylko me oczy ujrzały i to nie podlega dyskusji, no ale jak na Rekina przystało ponoć dużo pali i chciałbym abyście mogli mi coś co nieco nakreślić na temat spalania w Galantach, do tej pory kierowałem się statystykami z Autocentrum dotyczących zjadania paliwa. Wiec to jest minus dla Gala, ja chciałbym jeździć moim Miśkiem, a nie kazać mu stać gdzieś pod drzewem! Najbardziej podoba mi się wersja nadwozia Elegance xD

Colt V - jest to świetne autko o ciekawej stylistyce i fajnie było by je mieć jedyną wada jest to że jest małe a ja lubię większe autka, a moje pytanie odnośnie jego to czy siędząc w środku człowiek czuje się komfortowo ? I czy prawdą jest spalanie benzyny na poziomie 5L na 100km?

Space Star - O nim myśle najbardziej każdy kogo znam potwierdzał zawsze niskie spalanie tego autka jedyne co mi się nie podoba to łączenie kolorów w wersji z przed liftingu ale jeśli miałbym kupować to nowszą wersje. Auto jest duże i to mi odpowiada xD

Carisma Hatchback - nie wiem dlaczego ale oczka Carismy sa takie smutne :P dla mnie ale najbardziej mi przypomina Lancera i dlatego chciałbym taką mieć xD duże fajne auto xD

No i tak wygląda to z mojej strony, te 4 Miśki chodzą mi po głowie cały czas, a ja chciałbym kupić takiego którym będę mógł jeździć i go pielęgnować i pucować i cacy cacy non stop. Uwielbiam te Autka, proszę Was o radę ponieważ będzie to moje pierwsze autko a Wy macie już jakieś doświadczenia z Trzema Diamentami chciałbym Was poprosić o radę i obiektywną ocenę sytuacji, ja jako człowiek 25 letni który chciałby głównie pokonywać krótkie kilkunasto minutowe dystanse we Wrocławiu i na trasie Wrocław -> Łódź -> Tomaszów Mazowiecki, we Wrocku pracuje w Łodzi studiuje a jestem z Tomaszowa :P . Które mogłoby być dla mnie najodpowiedniejszym rozwiązaniem? Z każdego będę się cieszył jak szczerbaty na suchary xD Autko planuje kupić mniej więcej do końca wakacji wiec na zlocie zawitam jeszcze na sucho :/ ale będę xD (mam nadzieje). W chwili Obecnej z tego jak przeglądam oferty wiem że jestem w stanie kupić każdy z modeli po 2002 roku w cenach mniej wiecej do 15 tys, jakby się tak udało było by mega fantastycznie.

Sumując:

Mitsubishi Galant/Colt/Space Star/Carisma
po roczniku 2002
mniej więcej do 15 tys.

P.S. Czy np jeżeli macie jakieś spoty we Wrocławiu ( przyznam nie sprawdzałem) mógłbym się zjawić i pomacać takiego Miśka bo tak jak stoi gdzieś na parkingu to mi głupio oglądać (nie wypada) i tylko tak przechodzę rzucając głodnym okiem :P albo może znacie jakieś komisy gdze stoją Miśki to bym sobie pojechał (nie jestem z Wrocka i jeszcze nie za bardzo się orientuję w tych rejonach Polski).

W 2009 MitsuMatti rejestruje się na forum, po roku zapomina hasła :P i rodzi się ponownie z Nickiem Promatti, przez te kilka lat obserwuje forum czyta podziwia Wasz Miśki wzdycha i czeka aż nadejdą lepsze czasu i będzie mógł zakupić swoje pierwsze auto oraz spełnić marzenie. Rok 2011, Wawrzkowizna, mocne impulsy i wzmocnienie pragnienia o Miśku kilka godzin z Wami uświadamia mi jak bardzo jestem zakochany w tych autach. 1 sierpień, dzień przed zlotem późnym wieczorkiem jadę z Narzeczona 50 km od Wrocławia jadę wraz z Narzeczoną obejrzeć Galanta, zakochuje się i rezerwuję go xD, a 6 dni później staje się jego właścicielem xD autko również było na forum w temacie gdzie prosimy o opinie.(LINK)

Teraz o autku
Wyposażenie auta:
- ABS
- Halogeny
- Klimatyzacja automatyczna
- Skórzana gałka zmiany biegów
- Tempomat
- Radio CD
- Ogrzewanie postojowe "WEBASTO"!!!!!!
- Doczepiany hak holowniczy
- Elektryczne szyby
- Parktonik
- Czujnik deszczu
- Fotochromowe lusterka zewnętrzne
- Welurowa tapicerka w kolorze szarym
- Elektrycznie regulowane i podgrzewane lusterka zewnętrzne
- 4 x poduszka powietrzna
- 2 x Podłokietnik
- Oryginalne koła 16" MITSUBISHI

fantazja poniosła oczywiście sprzedawcę ale mimo to jest bogato :) auto wizualnie jest w naprawdę bardzo dobrym stanie i równie dobrym technicznie. Aczkolwiek jak mi tylko czas pozwoli zgłoszę się do deejay :) i poproszę o oględziny.

Kilka fotek zrobionych już przez moją osobę :)

P.S. Przepraszam za cenzurę ale auto jest na etapie rejestracji, gdyż zostało sprowadzone z Niemiec i nie chciałem udostępniać nr.

W tle El Lanos - jak macie jakiegoś znajomego którego nie lubicie dajcie znac sprzedam mu go :P hehe :twisted:

P.S. przepraszam za jakość ale uświadomiłem sobie że nie jestem najlepszym fotografem :P

Teraz 2 fotki telefonem po prysznicu :)

I magiczne Webasto a mianowicie jego pilot

Link do pełnego albumu

Co teraz:

Po pierwsze muszę naprawić światła postojowe gdyż już popsułem :( bezpieczniki sprawdziłem z tyłu działają a z przodu coś zaświecić się nie chcą oraz tylna klape bo z kluczyka się nie otwiera. Następnie to rozgryść to Webasto :P gdyż nie ogarniam tego luksusu.

Jak tylko czas pozwoli i będę już miał tablice zgłoszę się do deejay i ustalimy co wypadło by w pierwszej kolejności naprawić.

Co do gazu to się zastanawiam bo poprzedni właściciel musiał jeździć tylko na 98', tata mi zalał 95 i auto na niskich obrotach gasło a wcześniej przejechałem 300 km bez problemu tylko ja tankowałem 98. Boje się ze gaz mi cos namąci bo to ponoć ma też mniej oktanów niż 98. jak myślicie?

W najbliższym czasie:

Wszystko co osobiście potrzebuje w "Cherry Elegance" jest :P hehe. Wiec z dodatków po techniczym przeglądzie u deejay zobaczę na co będzie mnie stać i chciałbym:

- przyciemnić tylne szyby
- repaturki, repertuarki (możecie się smiac przyzwyczaiłem się, nie mogę zapamietac jak to się nazywało :P )
- podmienić zegarek na komputerek spalania.
- zrobić cos z kluczykiem żeby zespolić go w raz z pilotem gdyż nie lubie mieć az tyle w kieszeniach :P

Co w przyszłości:

Pucować pielęgnować kochać wielbić i radować się z każdego przejechanego kilometra xD

I co najważniejsze chciałbym Wam bardzo podziękować za wszystkie rady których mi udzielaliście na forum i na zlocie w Krakowie, dzięki nim zyskuję wiedzę na pielęgnację mojego marzenia :)
Mitsubishi Outlander II 2.2 DID '10, 2015 - 16.10.2016
Mitsubishi Galant 2.5 V6 '00 2013 - forever - Galeria
Ostatnio zmieniony przez promatti 04-10-2013, 11:00, w całości zmieniany 2 razy  

fj_mike 
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Wysłany: 13-08-2013, 22:40   

promatti napisał/a:
oraz tylna klape bo z kluczyka się nie otwiera

Czyli tradycyjnie.

promatti napisał/a:
Jak tylko czas pozwoli i będę już miał tablice zgłoszę się do deejay

Dobrze, że deejay jest tak blisko :D

promatti napisał/a:
repaturki, repertuarki (możecie się smiac przyzwyczaiłem się, nie mogę zapamietac jak to się nazywało )

:mrgreen:

promatti napisał/a:
Co w przyszłości:
Pucować pielęgnować kochać wielbić i radować się z każdego przejechanego kilometra xD

No ba. Gratuluję jeszcze raz nabytku :wink:

Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły
by Owczar

bialyjayz 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5 V6 Avance
Wysłany: 13-08-2013, 23:11   

w ogóle świetna historia,może kiedyś powstanie film na podstawie Twoich przeżyć odnośnie "Miśków" :D Pozdrawiam i gratuluje.
P.S też niedługo pochwalę się swoim nowym nabytkiem :)

booohal 
Forumowicz
ale o co chodzi?

Auto: EA5A
Wysłany: 14-08-2013, 08:03   

Aaaaaaa. To już teraz wiem kto mi go sprzątnął sprzed nosa ;)
Fajna sztuka.
Bezawaryjności! :)

sveno 
Mitsumaniak

Auto: Galant V6 Avance SE
Wysłany: 14-08-2013, 19:35   

Kolor pasuje, lampa jest, klapa i spoilerek też :) do tego maska z dużym garbem... powiedz gdzie parkujesz? :mrgreen:

A tak poważnie, to gratulacje i bezawaryjności życzę.

Co do gaśnięcia to raczej nie wina Pb95 bo pod takie paliwo ten silnik był projektowany i nie ma najmniejszego sensu lać Pb98!!!

Co do gazu to zależy od przebiegów jakie będziesz robił. Policz czy Ci się opłaca. Widząc Twoją pasję, to raczej prędko go nie sprzedasz więc wkładaj Junkersa czym prędzej bo każdy kilometr to straty :) Ten silnik bardzo dobrze znosi LPG i nie ma się czego obawiać.
jakby się kogoś znajomego spotkało - nie umiem tego wytłumaczyć
i nie doświadczyłem tego jeżdżąc innymi markami" by dzordz8

promatti 
Mitsumaniak
bziuuuuuum

Wysłany: 15-08-2013, 12:02   

sveno
Cytat:
Kolor pasuje, lampa jest, klapa i spoilerek też :) do tego maska z dużym garbem... powiedz gdzie parkujesz? :mrgreen:

Widziałem właśnie co spotkało Twojego Gala, byłem nawet skłony dać Ci spoiler gdyż osobiście nie jestem zwolennikiem ale jak narzeczona usłyszała mój pomysł myślałem ze mnie rozszarpie bo ten spoiler jest taki fajny i ma światełko :P i tak to się skończyło.

booohal
Cytat:
Aaaaaaa. To już teraz wiem kto mi go sprzątnął sprzed nosa ;)
Fajna sztuka.
Bezawaryjności! :)

dziękuję. :) kilka osob na niego się cziło ;P ale mi się udało jako pierwszemu na moje szczęście. xD

bialyjayz
Cytat:
w ogóle świetna historia,może kiedyś powstanie film na podstawie Twoich przeżyć odnośnie "Miśków" :D Pozdrawiam i gratuluje.
P.S też niedługo pochwalę się swoim nowym nabytkiem :)

dziękuję :)

fj_mike
Cytat:
No ba. Gratuluję jeszcze raz nabytku :wink:

dziękuję :)

------------------------
napisałem dzisiaj maila do producenta od Webasto i mi odpisali po 30 minutach wraz z załączona instrukcją w języku angielskim xD teraz czytam sobie.

i jeszcze fotka :P

Seichan 
Mitsumaniak
mod KMM i MMA

Auto: Honda Odyssey & new projec
Pomogła: 37 razy
Wysłany: 16-08-2013, 10:32   

promatti napisał/a:

I pojawia się pytanie - czy tak bardzo wielbisz swojego miśka :love10: ...

czy też to tylko jeden ze sposobów na zamaskowanie tablicy rejestracyjnej? :badgrin:
;)

Gratulacje nabytku ;)

Nie mam marzeń, tylko cele - Harvey Reginald Specter
Człowiek nie jest stworzony do klęski. Człowieka można zniszczyć, ale nie pokonać. Hemingway.

:arrow: Rekin Seichan
:arrow: FTO story
:arrow: Odyseja Seichan

promatti 
Mitsumaniak
bziuuuuuum

Wysłany: 16-08-2013, 14:13   

Seichan napisał/a:
promatti napisał/a:

I pojawia się pytanie - czy tak bardzo wielbisz swojego miśka :love10: ...

czy też to tylko jeden ze sposobów na zamaskowanie tablicy rejestracyjnej? :badgrin:
;)

Gratulacje nabytku ;)

hehe xD zaznaczam odpoiwedź A wielbie swoje auto xD
dziękuję bardzo. :)

P.S. Misiek przeszedł dziś pierwszy przegląd w kraju i wszyściutko okej :) . Jak go umyje ładnie dostanie dzisiaj jeszcze naklejkę Mitsumaników xD tylko mam dylemat biała czy srebrna :P

Lechfan 
Mitsumaniak
P a w e ł

Auto: Galant E33A 90' & EA5A 98'
Wysłany: 17-08-2013, 13:32   

Skórki nie ma, ale i tak piękna sztuka! ; )

Spoilerek to i ja z wielką chęcią bym przygarnął, pogadaj z Eweliną. :twisted:

Obadaj dokładnie jeszcze to webasto, bo jest inne niż to o którym Ci opowiadałem.

Powodzenia, szerokości i do zobaczenia. : )

Lukasjuve 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant 2,5 V6
Wysłany: 20-08-2013, 11:29   

Samochód prezentuje się świetnie, gratulacje.:) Faktycznie podobne tylko Twój trochę lepiej wyposażony. Mam nadzieję że będą nam długo służyć:)

Tak z ciekawości ile Ci akcyzę policzyli? Mi od 2001r wyliczyli 1520zł

A tak poza tematem w jednej kwestii będziemy wrogami (Inter Mediolan vs Juventus Turyn) :twisted:

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 20-08-2013, 12:02   

Lukasjuve napisał/a:
Mi od 2001r wyliczyli 1520zł
Ile? :shock: Mi za ten sam rocznik policzyli 2400 zł.

Fragu 
Mitsumaniak
Łukasz

Auto: jest
Wysłany: 20-08-2013, 12:27   

Hugo, słabo słabo 8) 8)

FIESTA ST150

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 20-08-2013, 12:29   

Fragu napisał/a:
Hugo, słabo słabo
A Ty dałeś się jeszcze bardziej zrobić w edit? :wink:

Wulgaryzm wykropkowany, nadal jest wulgaryzmem.
Ostatnio zmieniony przez mkm 20-08-2013, 18:41, w całości zmieniany 1 raz  

Fragu 
Mitsumaniak
Łukasz

Auto: jest
Wysłany: 20-08-2013, 12:31   

e-e 1700 jakos niecale :wink:

FIESTA ST150

Tomek 
Mitsumaniak
forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
Wysłany: 20-08-2013, 12:31   

cóż to 880 zł różnicy, w obliczu posiadania jedynego w swoim rodzaju powozu
Fiat Ducato L4H3 2.3 '15 - (09.2020 - ? )
FZ1 Yamaha Fazer '07 - (08.2021 - ? )

Były:
EA5A - Czarne Avance '01 - (02.2010 - 11.2013)
CJ4A - (08.2010 - 04.2011)
EA5W - Granatowy Elegance '02 - (11.2013 - 08.2014)
CA4A - Błękitne Malibu '95 - (01.2013 - ? )
DA5A - Czarny Avance - podejście drugie '04 - (05.2015 - 10.2018)
ER-5 - Niebieskie Kawasaki '99 - (06.2014 - 02.2021)
URL=https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=109619]E70 BMW X5 40d '12 - (08.2019 - 11.2021)

Odpowiedz do tematu