|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Odłączenie od akumulatora a check |
Autor |
Wiadomość |
juar_78
Forumowicz
Auto: MitsubishiLancerKombi2.0 2006
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 7 razy Dołączył: 10 Lut 2007 Posty: 461 Skąd: Śląsk
|
Wysłany: 01-03-2012, 22:28 Odłączenie od akumulatora a check
|
|
|
Czy odłączenie auta (Carisma 1.6) od akumulatora może mieć związek z wywalaniem checka ?
W mrozy padła mi bateria. Wziąłem na noc do ładowania. Jak powrotnie podłączyłem to przez tydzień w kółko wywalało mi chcecka (wypadanie zapłonu). Potem problem ustal i już dwa tygodnie mam spokój.
Wiem, może mocno ujemne temperatury miały związek z tycm checkiem, tyle że przed rozładowaniem też było mroźno a problemu nie maiłem. |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 02-03-2012, 06:41
|
|
|
Odłączenie akumulatora tylko kasuje ewentualne błędy i resetuje komputer silnika, który po takim resecie musi się na nowo zaadaptować (nauka obrotów). Raczej to był zbieg okoliczności. A to wypadanie zapłonu, to na którym cylindrze było? |
|
|
|
 |
juar_78
Forumowicz
Auto: MitsubishiLancerKombi2.0 2006
Pomógł: 7 razy Dołączył: 10 Lut 2007 Posty: 461 Skąd: Śląsk
|
Wysłany: 02-03-2012, 12:19
|
|
|
Kiedyś trapiło mnie na 1. Ale po kolejnych korektach mnożnika LPG ustało. Ostatnio było na 2. |
|
|
|
 |
|
|