Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CB1 1.3] brak ładowania akumulatora pomocy
Autor Wiadomość
bosspw 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 1.6 16v GLXI 1992r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-03-2012, 16:23   [CB1 1.3] brak ładowania akumulatora pomocy

witam kupiłem misia 1.3 12V z 94
oj jaki bylem ucieszony po 5 km nagle zaczął tracić moc
okazało sie ze akumulator padł trochę mnie zastanawiały światła bo jakoś słabo świeciły po włączeniu silnika ale ekscytacja była większa sprawdzałem akumulator przy włączonym silniku miał 11.9 volta mam drugiego misia 1.6 16v niestety po stłuczce dziadek mi wyjechał tam akumulator wskazuje 14 Volt miałem drugi alternator od 1.6 założyłem tak na probe sprawdzić ładowanie (oczywiście alternator ma inne uchwyty ale polak potrafi ) ładowanie bez zmian 11.9 Volta
to albo obydwa alternatory sa niesprawne albo jest inna przyczyna a nie chce mi sie wyciągać trzeciego ze stłoczonego bo nawet nie mogę bo czekam na rzeczoznawce a auto mi jest potrzebne może ktoś miał podobny przypadek szukałem podobnego tematu ale albo nie umiem szukać albo podobnego nie ma proszę o porady pilne

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 20-03-2012, 18:22   

Sprawdź masę (podłączenie kabla ujemnego akumulatora) do karoserii i silnika.

archi_voo 
Mitsumaniak
electropope

Auto: CB4W 1996, CB4W 2000
Wysłany: 21-03-2012, 18:55   

w którym miejscu mierzysz napięcie? najczęstrzym powodem braku zasilania przy sprawnym akumulatorze jest słabe przejście na klemach lub jego brak. to samo może być z konektorami do alternatora bądź samą instalacją. bez dokładnego sprawdzenia nikt Ci nic nie powie

seb96222 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi GALNT 2,5v6
Wysłany: 12-04-2012, 21:36   

Dobrze chlopaki pisza. Wystarcza lekko zaśniedziale styki i ladowanie jest slabsze. Ale tak samo oczko ktore sie przykreca do karoseri gdy jest juz dosc skorodowane przydaloby sie je wymienic na nowe.

CB4W_00 
Forumowicz

Auto: Grandis 2.4+LPG/Colt 1,3+LPG
Wysłany: 18-07-2012, 22:24   

Sprawdź też bezpiecznik od alternatora, taki spory jest coś koło 60-80A nie pamiętam dokładnie.

Odpowiedz do tematu