[Cari 1.8 GDI] Kontrolka płynu spryskiwaczy |
Autor |
Wiadomość |
Kochan
Mitsumaniak
Auto: Outlander
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-03-2012, 12:44 [Cari 1.8 GDI] Kontrolka płynu spryskiwaczy
|
|
|
Witam. Jako że po zimie zabieram się za Carisme, także pytanie odnośnie Pomarańczowej kontrolki Płynu od Spryskiwaczy. Nieważne czy zbiornik jest pełny czy trochę pusty, ta kontrolka ciągle się świeci. Nieraz na wybojach pamiętam że przygasała i po chwili znów sie zapala.
Ojciec mi mówił że kiedyś coś tam robił i chyba coś z czujnikiem zrobił tzn. za wysoko go zamocował albo odwrotnie. Tylko pytanie czy to możliwe i gdzie ten czujnik się znajduje. |
|
|
|
 |
kamir
Mitsumaniak TK

Auto: Carisma GLX 1.8 SOHC+LPG '96r
Pomógł: 27 razy Dołączył: 14 Lip 2010 Posty: 727 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 27-03-2012, 16:19
|
|
|
Kochan, w zbiorniczku na płyn jest pływak, który sygnalizuje kończący się płyn do spryskiwaczy. Trzeba dobrać się do zbiorniczka i to sprawdzić.
Podobno lubi się "zawieszać" |
|
|
|
 |
bart1924
Mitsumaniak

Auto: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V
Pomógł: 3 razy Dołączył: 25 Paź 2008 Posty: 199 Skąd: Suchedniów
|
Wysłany: 27-03-2012, 17:56
|
|
|
Tydzień temu musiałem się dobrać do pływaka bo miałem ten sam problem (od razu wymieniłem silniczek tylnego spryskiwacza), musisz odchylić prawe nadkole i najlepiej trochę osłonę silnika, a następnie wyciągnąć pływak wcześniej odpinając kostkę. Wkładając go z powrotem zwróć uwagę, aby poruszał się w pionie i najlepiej zalej zbiorniczek zanim przykręcisz nadkole i sobie sprawdź czy już jest ok. |
_________________ Moja Carisma II - sprzedana
Alfons 147 JTD 16V
 |
|
|
|
 |
Kochan
Mitsumaniak
Auto: Outlander
|
Wysłany: 27-03-2012, 18:22
|
|
|
ok spróbuje na weekend jakoś zjadę do domu to się zajmę wszystkim. Dzięki za podpowiedzi. |
|
|
|
 |
|