|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Podusie :) |
Autor |
Wiadomość |
WeinMaster
Mitsumaniak

Auto: Galant 1.8TD '92 r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 11-12-2006, 21:33 Podusie :)
|
|
|
Witam Panie i Panów
Sprawa dziś jest taka:
Już jakiś czas temu widziałem, że moja podusia pod silnikiem dała sobie spokój i zerwała się i zamiast trzymać silniczek pozwoliła by oparł się on o część metalową poduchy Kto widział urwaną poduche ten wie jak to wygląda.
W samochodziku lekko telepało wszystkim przy niskich obrotach.
W celu zneutralizowania tych drgawek, zakupiłem dziś poduchę od JC.
Paredziesiąt minut zajęła mi wymiana poduszeczki pod silnikiem. Odpalam silnik i..... telepie jeszcze gorzej niż poprzedio
I teraz pytanie do Was, czy to jest wina:
1. Nowej nie wyrobionej części ? (ale wątpię, bo czy guma może się "ułożyć" ? )
2. Inne poduszki ( są 3 w moim ) przejęły rolę "drgaczy" w moim samochodzie :]
Przed chwilą zrobilem zdjątka poduszki tej od strony kokpitu, na jednym niewyraźnym widać ze jest wywalona, ale czy to aż tak by miało wpływ ? Czy ta poducha pod silnikiem jest za twarda ? nie wiem, czekam na Waszą pomoc
Oto zdjątka:
i tu z boku:
 |
|
|
|
 |
gondoljerzy [Usunięty]
|
Wysłany: 12-12-2006, 18:08
|
|
|
Możliwe że guma w nowej poduszce jest za twarda. W swoim autku próbowałem naprawiać zniszczoną poduszkę przez zalanie jej elastycznym klejem. Wymontowywałem ją jeszcze szybciej niż zamontowałem - takie były rezonanse.
Druga sprawa, czy zamontowałeś ją dokładnie tak samo jak starą?
Z kolei ta druga poduszka jest tylko ciutkę pęknięta. |
|
|
|
 |
|
|