Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Bzyk_R1
17-12-2017, 10:04
Monster Trucki - ktos z Was sie interesuje?
Autor Wiadomość
olneyman
[Usunięty]

Wysłany: 12-12-2006, 19:36   Monster Trucki - ktos z Was sie interesuje?

Jak w temacie, zwracam sie z pytaniem do forumowiczow czy interesujecie sie takimi zabawkami, macie jakies doswiadczenia lub jestescie po prostu zapalencami, zachecam do dyskusji/wymiany doswiadczen.

Od dziecka interesowaly mnie sporty samochodowe/motorowe, jakies przygody z enduro, rally crossem za mlodu, niesamowita fascynacja lecz brak kasy/sponsorow uniemozliwial wrecz cokolwiek, potem nadeszla era gier komputerowych i przy piatkowo-sobotnim popijaniu piwka PS2 i walka w Collina, pomimo duzego realizmu to jednak nie wystarczalo... (jezeli wiecie co mam na mysli)

Ktoregos dnia (jakies 1,5 roku temu) zrodzil sie pomysl posiadania "prawdziwego" rally samochodu. Wielka zaleta jest to ze stac mnie na jego utrzymanie i naprawy, upgrady itp. o czym by nie bylo mowy gdyby nie byl 10x mniejszy od rzeczywistego samochodu.

Frajda, radosc, satysfakcja jak dla mnie nie do odtworzenia na ekranie telewizora;)
Trzeba grzebac, naprawiac jak to by ladnie mozna powiedziec serwisowac... zapach spalin i paliwa ech...

Zalaczam fotki z garazu, mam tez pare filmikow, jezeli nigdy nie widzieliscie tych zabawek w akcji zapraszam na www.youtube.com szukac np SAVAGE X jezeli macie swoje zdjecia/filmiki pokazcie
Ostatnio zmieniony przez olneyman 09-02-2007, 02:12, w całości zmieniany 1 raz  

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 12-12-2006, 20:55   

Kiedyś chciałem zacząć bawić się w coś takiego (zapalony molerz kiedyś ze mnie był), ale koszty niestety mnie odrzuciły.
A jako że jestem zwolennikiem crossu to sprawiłem sobie moto enduro - Yamaha DT 125R (cena stosunkowo niewielka, a chwile przeżyte w leśnych ostępach bezcenne :mrgreen: ).

l200.uk
[Usunięty]

Wysłany: 01-01-2007, 01:06   

oto moja zabawka!!

• Powerful TRX® 2.5R
Racing Engine.

• New OptiDrive®-equipped forward/reverse
two-speed transmission.

• New Torque-Control™
slipper.

• Revo®-spec brake with
semi-metallic pads.

• Refined Revo-spec driveline including sealed driveshafts
and sealed pivot balls.

• New 4mm thick 6061-T6 aluminum chassis.

• New 3.8" low-profile Maxx™ chevron tires pre-glued
to Split-Spoke™ wheels.

• Greater strength and durability for reduced maintenance.

• Hot new look!

The best-selling Traxxas T-Maxx® is well known for it's amazing drive anywhere capability and incredibly plush, 8-shock suspension. Tough, fast, and instantly recognizable, T-Maxx has earned the respect of a generation of R/C enthusiasts. The T-Maxx 2.5R adds a higher level of power and refinement with the TRX 2.5R Racing Engine, proven Revo-spec driveline, and the new OptiDrive®-equipped transmission.

[ Dodano: 01-01-2007, 01:21 ]
jak ty domyles to autko? ja oszczedzam moje,,ale skoro ty mozesz jezdzic po blocie to i ja chyba zaczne

olneyman
[Usunięty]

Wysłany: 07-01-2007, 13:21   

l200 odnosnie blota zobacz sam jak moj savage wyglada po dniu spedzonym na torze...

Co do oszczedzania hmmm... nie ma co oszczedzac, one sa do tego stworzone, wiadomo, ze trzeba dbac ale bez przesady, dobra konserwacja po takim dniu i wszystko bedzie ok, uwazaj na elementy elektryczne (serva, baterie...) aby nie zamoczyc zbytnio lub osuszyc przed odstawieniem do garazu, dodac pare kropli oleju do silnika (wykrec swiece i kapnij 2-3 krople, zakrec swiece), majac pod reka tube smaru i wd40 po umyciu woda nasmarowac co trzeba (ja swojego myje woda pod cisnieniem)

l200.uk
[Usunięty]

Wysłany: 07-01-2007, 17:25   

nie to ze oszczedzam mojego tylko raczej uzywalem go na bardziej ubitej nawiezchni, balem sie wody bo mialem kiedys mniejszego to zawsze go zalewalo woda i mial jakies zwarcia,

dzis wymienilem wiekszosc czesci z metalowych na aluminium mam nadzieje ze bedzie bardziej wytrzymaly, ostatnio rozpedzilem go i w momencie gdy zmienial bieg na2 samochodzik odfrunal w sinal dal, urwalo kolo przednie no i wiadomo jak to sie moglo skonczyc, ale kilka godzin pracy i jest jak nowy,,

dzis wrocilem do uk, jotro rano dotre go na plazy.

Ficu865
[Usunięty]

Wysłany: 14-01-2007, 16:21   

Ile kosztują takie zabawki? Wiadomo że u was taniej :mrgreen:

l200.uk
[Usunięty]

Wysłany: 14-01-2007, 18:01   

pierwszy zainteresowany tym tematem, witam, ceny sa rozne, zalezy od firmy, osiagow, jest wiele roznych czynnikow wplywajacych na cene,

olneyman
[Usunięty]

Wysłany: 15-01-2007, 09:52   

Ficu865 napisał/a:
Ile kosztują takie zabawki?

Na przykladzie mojego Savage X, cena sugerowana przez producenta 399 funtow, cena z rabatem w tradycyjnym sklepie 279 funtow, w sklepie internetowym widizalem po 349 a na ebay 329. Swojego kupilem na ebay za 300, pomimo ze cena byla 329 :)

W sklepie modelarskim w Tczewie widzialem Savage X za 1799zl czyli nie taka straszna roznica tyle ze sam model to jeszcze nie wszystko... :(

Potrzebne sa baterie, najlepiej akumulatorki plus ladowarki, nagrzewarka do swiecy zaplonowej plus ladowarka, bateria do startera, plyn/olej do filtra powietrza, olej do silnika ktorego uzywa sie po (sugerowany) no i benzynka a ta tez do tanich nie nalezy (w zaleznosci od producenta i procentowej zawartosci nitro) ale trzeba przyjac 100-150zl za 5 litrow, zuzycie paliwa w zaleznosci od obrotow silnika czyli stylu jazdy 100ml na 15 min zabawy

l200.uk
[Usunięty]

Wysłany: 16-01-2007, 00:28   

JA ZAPLACILEM ZA AUTKO 2500ZL, PLUS DODATKI, TERAZ MIALBYM ZA TO SILNIK 3,3 80% WIEKSZA MOC,

karolgt 
moderator

Auto: Lexus GS430 V8
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-01-2007, 01:12   

super sprawa :)

jednak to chyba zawsze pozostanie droga zabawka, i duzy minus wg mnie to stosunkowo mala popularnosc, nawet jakbym mial takiego, to samemu chyba nudno jezdzic, w 2 i wiecej napewno fajniejsza zabawa

gratuluje fajnego hobby :)

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 16-01-2007, 01:27   

Tez sie pochwale, ze odkad Monster Truck'i "leca" na TVN Turbo to mi sie nawet czesto zdaza je ogladac :P :P
Pozdroo

l200.uk
[Usunięty]

Wysłany: 28-01-2007, 00:06   

TO JOZ CHYBA KONIEC TEGO TEMATU NIKOGO WIECEJ NIE MA!! I NIKT NIE JEST ZBYTNIO ZAINTERESOWANY TEMATEM, ASZKODA BO WARTO!!!!

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 28-01-2007, 00:16   

l200.uk, nie poddawaj sie. Pokaz jakies foty w akcji, napisz cos wiecej. A noz ktos sie znajdzie.
Podpowiem Ci cos - jakbysmy podchodzili tak do sprawy to tego forum nigdy by nie bylo ;-)

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

l200.uk
[Usunięty]

Wysłany: 28-01-2007, 20:21   

NO I POKONAL MNIE!!! PONAD 2 H ODKRECAM JEDNO KOLO I NIC, ZAPIEKLO SIE CZY CO,??
CZY MOZE KTOS MADRY DLA ZARTU ZALAL MI SROBE SUPER GLUE???
CO WTEDY JAK TO ODKRECIC JESLI SROBA PRZYKLEILA SIE DO POLOSI!!?

[ Dodano: 28-01-2007, 20:25 ]
http://video.google.co.uk...986561912634870
DZIS TESTOWALEM NOWE SPRZEGLO I SWIECE, OTO LINK DO FILMIKU

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 28-01-2007, 20:38   

l200.uk napisał/a:
CO WTEDY JAK TO ODKRECIC JESLI SROBA PRZYKLEILA SIE DO POLOSI!!?
Podgrzac srube.
I nie pisac z wlaczonym CapsLock'iem :wink:

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Odpowiedz do tematu