|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Eclipse 1G ocena wybranych gratów. |
Autor |
Wiadomość |
invek.
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Eclipse 1G
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 11-04-2012, 00:03 Eclipse 1G ocena wybranych gratów.
|
|
|
Witam. Zamierzam w swoim Miśku założyć instalkę LPG. Aktualnie siedzi na II generacji, co jak dla mnie jest sporym błędem, bo silniczek jest zamulony na LPG, jak i na benzynie. Powyżej 4tys obrotow na benzynce powinien zbierać się jeszcze lepiej niż na niższych, a on jakby był trochę przyblokowany - idzie, ale bez rewelacji - nie w stylu Mitsu, gdzie od 4,5tys zaczyna się dopiero zbierać. Podejrzewam, że jest to spowodowane zwężkami w dolocie, bądź niedomagającym reduktorem. Zamierzam więc przesiąść się na sekwencję, aby silniczek uratować. Oto jakie graty sobie wymarzyłem:
- program Stag 300+ bądz 4plus
- reduktor AC R01
- wtryskiwacze... Tutaj największy ból, bo wiadomo, że najlepiej pasowałyby Hana 2000 zielone. Niestety cenowo stoją dość wysoko i stąd pytanie. Jakie inne wtryski można wrzucić bez obaw, że silniczek straci moc i reakcja na gaz zostanie opóźniona? OMVL Reg Fast?
Prosiłbym o krótką opinię na temat zestawu, jak i o propozycję wtryskiwaczy.
Dzięki z góry, pozdrawiam |
|
|
|
 |
KaWu
Mitsumaniak Karmine Red

Auto: Galant EA2W; Colt CJ1A; Lancer
Pomógł: 72 razy Dołączył: 05 Sie 2005 Posty: 2661 Skąd: Jawor
|
Wysłany: 17-04-2012, 10:36
|
|
|
invek. napisał/a: | Tutaj największy ból, bo wiadomo, że najlepiej pasowałyby Hana 2000 zielone. |
Raczej niebieskie.
invek. napisał/a: | Jakie inne wtryski można wrzucić bez obaw, że silniczek straci moc i reakcja na gaz zostanie opóźniona? |
MJ |
_________________ ---
'06 Lancer CS 1,6 - 4G18 (IV 2017 - ...)
'99 Colt CJ1A, 1,3 - 4G13 (XII 2009 - II 2018)
Temat o Colcie...
'97 Galant EA2W, 2,0 GLS - 4G63 (II 2009 - IV 2017)
Od Lancera do Galanta...
'94 Lancer CB4W GLXi, 1.6 - 4G92 (II 2005 - II 2009)  |
|
|
|
 |
invek.
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Eclipse 1G
|
Wysłany: 21-04-2012, 20:03
|
|
|
Czytałem trochę o MJ i muszę przyznać, że opinie są podzielone. Niektórzy uważają je za dobre wtryskiwacze, jednak reszta społeczności (choćby forum LPG-forum.pl) nie uważają ich za zbyt dobre ze względu na ich podatność na zabrudzenia i niską ogólną trwałość. W sumie nie jest to głupie wyjście dlatego, że nie będę pokonywał dużej ilości kilometrów rocznie. Muszę podejść jeszcze raz do sprawy.
Poczytałem również o wtryskiwaczach OMVL jak i AC W01 BFC. Co do tych pierwszych byłem przekonany na początku, jednakże czas ich otwarcia i zamknięcia jest za duży do mojego autka, co spowoduje opóźnienie reakcji silnika na dodanie gazu.
Co do tych drugich natomiast to brak konkretnego info... Są to wtryskiwacze od producenta instalacji Stag i sprzedawane są tylko w kompletach z tymże sterownikiem. Zaskakują prędkością działania, gdyż ich szybkość jest porównywalna do popularnych Hanów.
Niesamowicie zagmatwana sytuacja z tymi wtryskiwaczami... |
|
|
|
 |
Karwoś
Mitsumaniak
Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
Pomógł: 4 razy Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1446 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 09-07-2012, 23:49