Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Delica
Autor Wiadomość
lnuxil 
Nowy Forumowicz

Auto: Delica 2.8
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-04-2012, 21:22   Delica

Witam Obecnie przekładam Delice wersja Japońska CHamonix 2.8 .I mam mały problem z dopasowaniem maglownicy gdyż w tym modelu most jest po lewej stronie gdy patrzymy od maski i to przeszkadza w wlozeniu maglownicy , która w europejskiej wersji (od dawcy) ma trochę inne mocowanie co już zrobiłem tylko wałek zaczepia o poduszke.Proszę o propozycje jak to mogę spokojnie zrobic .Pozdrawiam

l300 
Forumowicz

Auto: L300 2.4 4wd i Delica 2.8 4wd
Wysłany: 22-04-2012, 14:00   

Witam kolejnego maniaka :) Kolego zle musiales przyspawac mocowania. Jak dobrze pomierzyles wymiary na maglownicy uk to przespawujesz mocowania zgodnie z wymiarami jakie miales. I musi byc wszystko ok :)

lnuxil 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 22-04-2012, 18:45   

to ja wiem tylko sie pomyslilem , most jest po prawej stronie tam gdzie wypada maglownica, orginalnie most jest jest przeciwnej stronie mocowania maglownicy,krzyzak zachacza lekko o poduszke od silnika a przewody ocieraja o most

l300 
Forumowicz

Wysłany: 22-04-2012, 18:59   

Przerobilem kilka sztuk i nigdy nie mialem takiego czegos ze ociera krzyzak, a przewody zawsze przerabiam :)

sulon 
Forumowicz

Auto: Space Gear Delica 95'
Wysłany: 23-04-2012, 11:32   

Witam

Po właściwym przespawaniu mocowań maglownicy, przewód od wspomagania od dawcy bez subtelnej przeróbki będzie ocierał o most - porada - zrób to intuicyjnie tak, żeby nie załamać przewodu. Wałek zdecydowanie nie powinien dotykać poduszki.

Pozdrawiam serdecznie

lnuxil 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 23-04-2012, 16:04   

Dzieki za porade,ale chodziło mi o wałek przy maglownicy który lekko ocierał.Ale to juz bez znaczenia gdyz wszystko jest dopasowane, i przyspawane,Teraz trzeba sie pomeczyc z instalacja.

l300 
Forumowicz

Wysłany: 24-04-2012, 13:28   

Troche zbawy z kabelkami jest na pierwszy raz. Pamietaj o przepinowaniu kabli do manetki wycieraczek:)

[ Dodano: 05-05-2012, 22:13 ]
Kto ma dane na temat geometrii zawieszenia do 4wd. Bo musze ustawic zbieznosc i katy pochylenia kol, a gdzies mi sie zapodziala karteczka. I wogole co tu taka cisza :) ))

Odpowiedz do tematu