Co z tą tylnią półką |
Autor |
Wiadomość |
miczbel [Usunięty]
|
Wysłany: 14-12-2006, 15:54 Co z tą tylnią półką
|
|
|
Witam mam problem. Posiadam Carismę 1.6 16v 1996 r. Od początku mam problem ze stukaniem tylnej półki próbowałem róznych metod łacznie z przyklejaniem uszczelek amortyzujących ale nic nie pomaga moze ktos ma inne pomysły zeby zlikwidowac te stukania.Słyszalem ze we wszystkich hatchbackach jest ten sam problem moze ktos go rozwiązał.PS w tylnej klapie od srodka jest jakis plastikowy haczyk mysle ze do trzymania polki ale u mnie brakuje do niego jakies 3 cm.Pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez Matejko 14-12-2006, 19:11, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Potek
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 Classic
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-12-2006, 17:17
|
|
|
Nie chce mi sie schodzić do samochodu ale albo mi się wydaje albo w tylniej klapie są takie gumowe dociski które po zamknięciu klapu dociskają półke... jesli ich nie masz albo masz od nich do półki 3 cm to nie jest to normalne dobrze znasz przeszłość swojego auta? nie było bite
druga sprawa że mam Cari po liftingu więc i rozwiązanie u mnie może być inne |
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 14-12-2006, 19:14
|
|
|
Potek napisał/a: | druga sprawa że mam Cari po liftingu więc i rozwiązanie u mnie może być inne |
to kolego Potek jest 'pierwsze primo'
a po drugie primo tzw secundo - skoro kolega ma cari z 96roku wiec ma polke bez wzmocnienia w jej tylnej czesci - czyli teraz jest ona w ksztalcie U, proponuje albo na mokro wyprostowac i czyms wzmocnic albo kupic taka juz ze wzmocnieniem, a czy masz pewnosc ze to polka stuka ?? - po pierwsze to owin uchwyty polki tasma izolacyjna - jesli nadal bedzie stukac to reczej nie polka a tylne plastiki - zreszta juz teraz obstawiam owe plasticzki |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
Potek
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 Classic
|
Wysłany: 15-12-2006, 01:02
|
|
|
Biję sie w piersi, wprowadziłem miczbela w błąd
Dopiero po przeczytaniu Twojego postu Matejko przypomniałem sobie że kiedyś już czytałem na forum (tutaj albo na MKP) informacje o tej wyginającej się i klekoczącej półce w Cari przed liftingiem... |
|
|
|
 |
miczbel [Usunięty]
|
Wysłany: 18-12-2006, 11:12
|
|
|
Dzieki chlopaki za pomoc najlwpiej bedzie jak chyba wyzuce te pulke razem z plastikami Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Sebancisz [Usunięty]
|
Wysłany: 18-12-2006, 22:29
|
|
|
Spróbuj jeszcze wyjąć półkę i przejechać się bez niej, u mnie okazało się że hałasuje tylna klapa. Wyregulowałem zamek, wygłuszyłem gąbką tylną klapę i po kłopocie. |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 19-12-2006, 12:57
|
|
|
Trzeszczą też plastiki po lewej i prawej w bagażniku - te które tworzą zabudowę tylnych głośników oraz te co mają wycięcia pod sworznie tylnej półki. Półka leżąc opiera się na tych moczkach i naciska też sworzniami na te gniazda mocujące no i to wszystko razem do kupy trzeszczy. W ostatni weekend zabrałem się za plastiki na tylnej klapie, porozbierałem, popodklejałem wszelkie wiązki kabli klejem na gorąco, w szczególności takie plastikowe zaczepy do tych wiązek - luźne toto i telepie się jak cholera. Pomiędzy plastiki a blache powpychałem cienka piankową rurę otulinową taką od izolowania rurek ogrzewania CO. I plastiki z tylnej klapy juz nie trzeszczą - zostaja mi jeszcze boczki z głośnikami ale to będę robił przy okazji montażu nowych głośników. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
Brikston
Forumowicz

Auto: Carisma 2001 1.8 GDI Avance
Pomógł: 4 razy Dołączył: 09 Lis 2006 Posty: 271 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 19-12-2006, 13:56
|
|
|
A czy Wam te polki trzeszcza zawsze podczas jazdy na nierownosciach?? Bo mi tylko podczas przejezdzania przez prog na ukos. Poza tym nic nie slysze i nie mam zamiaru nc z tym robic... jedynie cos z zaczepami zslepek glosnikow bo jak bas wiekszy jest to drzy. |
_________________ Mitsubishi Carisma 2001 1.8 GDI Avance
 |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 20-12-2006, 14:28
|
|
|
Trzaskają na poprzecznych nierównościach typu pralka a szczególnie gdy są one niesymentrycznie na lewe i prawe koło tak że wibracje nie sa równomiernie to wtedy te plastiki najgłośniej trzaskają albo gdy zapodajesz głośno muzą i zdrowy bas leci |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
|