marzenia do spelnienia |
Autor |
Wiadomość |
majdanos
Forumowicz

Auto: Mitsubishi galant
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Sie 2012 Posty: 82 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 09-10-2013, 00:07 marzenia do spelnienia
|
|
|
Hejka. Opowiem wam historie mojego galanta dnia 16.07.2012 r zniesmaczony jazda astra 1 1.7 d i niezadowoleniem plynacym z braku mocy udalem sie po mojego wczesniej wymarzonego misiaczka :)wertujac setki stron internetu znalazlem niedaleko mnie moje marzenie czyli galanta 2.0 gls. oj nie zapomne tego dnia hehe.ogledziny nie trwaly dlugo wszystko okazalo sie byc w miare spoko umowa duperele i o 24 w nocy stal sie moja wlasnoscia ;)pierwsze wrazenia z jazdy byly rewelacyjne dosc cicho w srodku jak na silnik tej pojemnosci nawet przy wiekszych obrotach.50 km jazdy i troche zaskocznie w wyniku spalonej jeszcze w wtedy benzyny niestety na minus.no ale co tam na drugi dzionek pojechalem zagazowac moje cudo.dzionek po tej operacji trasa i tu moje zdziwienie przy nie dosc lagodnej jezdzie spalanie wynioslo 9 l lpg dla mnie byla to rewelka..tak plynely dni miesiace..wymienilem filtry olej no i klocki przednie..nic sie nie psulo procz elektryki z mojej winy.Niestety okazalo sie ze moj misiek jest przeklety..badz zostal na niego rzucony jakis zly urok..pierwsze zdarzenie mialo miejsce tej zimy tzn z roku 2012/2013 jade sobie jade i nagle przestal mi grac wczesniej zamontowany glosnik niskotonowy..bylo to dla mnie normalne poniewaz mialem za maly wzmacniacz i poprostu mocy mu braklo i sam sie odcinal.podjechalem do rodzicow do domu troche zlecialo jakies 1.5 do 2 godzin wychodze do mojego mitsu i cos mnie zaniepokoilo.wszystkie szyby byly jakby zaparowane ze nic nie bylo widac od zewnatrz otwieram drzwi a tu szok!!dym!!PALI SIE!!okazlo sie ze wzmacniacz nie wydolal i zaczol sie samzyc..gasnica w ruch udalo sie opanowac plomien w bagazniku.no tak smierdzialem z 3-4 miesiace a bardziej moje ciuchy..pranie tapicerki czyszczenie wszystkiego w srodku ozonowanie i niezliczone ilosci zapachow samochodowych zdaly sie na nic do tej pory welurowa tapicerka smierdzi ;/nie mialem funduszow na nowy samochod i ciezko mi sie bylo z dotychczasowym rozstac wiec tak jezdzilem.kolejna kleska dopadla mnie na autostradzie kolo opola.jade sobie w ulewie i niz nic nie widze no to na pobocze i czekam az przejdzie. nagle grad z poczatku male kuleczki wiec zaczelem szukac schronienia wypatrzylem orlen ! no to jak najpredzej popedzilem w jego strone niestety nie bylem pierwszy caly zadaszony obszar byl juz zajety..i tak siedzialem sobie w srodku czujac jak kule wielkosci pilek do pingla niszcza mi samochod..ehh nastepna sytuacja miala miejsce niedawno czyli 1.10.2013 r. jazdzac sobie po bydgoszczy i szukajac farby do miska hamuje przed swiatlami nagle łup...corka tatusia samochodem masakruje mi mojego i tak juz uszczknietego nieszczesciami galanta!!ehh wstepne ogledziny wykazaly ze jest zle..klapa tylna,zderzak,swiatlo do wymiany z ogledzin wynikalo ze podloga tez jest naruszona lecz po zdjeciu zderzaka okazalo sie ze nie jest az tak zle.ze wzgledu na to ze urodzila mi sie sliczna corka rozwazalem zmiane samochodu na mondeo,focusa badz cos podobnego lecz moj przyjaciel fan motoryzacji wloskiej w kilka chwil namowil mnie na naprawe mojego marzenia.no i tak sie zaczelo ..jutro wyprawa po klape zderzak i co tak jeszcze beda mieli na stanie zobaczymy co z tego wyjdzie
pnanuje:
-zakup klapy tylnej
-zakup zderzaka tylnego
-oklejenie klapy dachu i maski folia carbon 3d w celu zasloniecia wgniotek po gradobiciu
-zakup oraz montaz boczkow drzwi oraz siedzen w skorze
-zmiane kol na aluminiowe
-naprawe wczesniej popsutej elektryki
-jeszcze sie zastanawiam naprawe szpachla nadkoli tylych badz 2 opcja wspawanie nabytych reperaturek(zalezy od funduszy)
-wymiana "rewelacyjnie" oklejonego plastiku panelu srodkowego
-montaz orginalnej anteny elektrycznie wysuwanej
-bitex bitex i jeszcze raz bitex konserwacja nadwozia i podwozia
-kilka innych wyjdzie w fotorelacji
zdjecia samochodziku juz wkrotce
Edit: "Prawie wulgar". |
Ostatnio zmieniony przez mkm 14-10-2013, 00:33, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
majdanos
Forumowicz

|
|
|
|
 |
Fragu
Mitsumaniak Łukasz

Auto: jest
Pomógł: 50 razy Dołączył: 13 Kwi 2008 Posty: 6077 Skąd: okolice Bydgoszczy
|
Wysłany: 09-10-2013, 07:48
|
|
|
Witamy:)
Przy okazji zapraszam do podforum kuj-pom z zapoznaniem sie z tematem spotkań niedzielnych! |
_________________ Zdania są jak tyłek - podzielone.
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 644 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24259 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 09-10-2013, 10:14
|
|
|
Zapytali pijaka jakie ma marzenia:
- no chciałbym w końcu przestać pić
- to czemu Pan zwyczajnie nie przestanie?
- no a jak mam żyć bez marzeń? |
|
|
|
 |
majdanos
Forumowicz

|
Wysłany: 13-10-2013, 23:19 w trakcie
|
|
|
no i zaczelo sie na dobre ! alufelgi 17 kupione oponki 215/50 r17 wlazly choc mialem troche obawy ze sie nie uda tyl w miare wyklepany zostalo tylko troszeczke podciagnac zderzak i bedzie git jak ktos nie wie ze byl strzelony to sie nie dopatrzy :)skory w srodku fajnie wygladaja :)Fajnie ze galant ma wyprowadzone kostki do foteli klik klik i dzialaly :)ETACS okazal sie sprawny na szczescie kupilem cala skrzynke bezpieczniow i to ona okazala sie byc winna centralny zamek halogeny i wszystko inne dziala.folia dzisiaj zamowiona. Jest dosc gruba o taka:) mam nadzieje ze moze sie udac bez szpachli bo poprostu grubosc foli zakryje wgniotki :)zamontowalem sprzecik grajacy niestety nie podam pelnych nazw.Radio alpine glosniki sony xplod-e tuba clarion :] daje rade choc ciezko w radiu ustawic optymalny sopran troche za duzo go jak na moje ucho ale mysle ze sie da wykalibrowac
co planuje:
-szpachla na nadkola + lakier (po zimie mysle ze reperaturki ktore juz mam sie znajda chwilowo fundusze nie pozwalaja na to)
-znalezc kostke do anteny(jak kupowalem nie pomyslalem ze u mnie sie skopcila i bedzie potrzebna ;/ )
-oklejenie folia dachu maski i klapy tylnej
-lakierowanie zderzaka
wrzuce zdjecia mysle ze jutro jak bedzie troche czasu
EDIT: Radyjko to alpine cde130r takie jak wyzej
głosniczki to Sony Xplode XS-F1327SE |
Ostatnio zmieniony przez majdanos 16-10-2013, 18:59, w całości zmieniany 6 razy |
|
|
|
 |
majdanos
Forumowicz

|
Wysłany: 15-10-2013, 10:31 W Trakcie
|
|
|
tutaj kilka zdjatek z wczorajszego dnia. Jak widac folia dotarła. Dzisiaj badz w weekend bedziemy kleic nadkola wyszly jako tako jak na spray po malu to sie posuwa lecz w nieogrzewanym garazu siedziec kilka/kilkanascie godzin nie jest fajnie ale jak widac pomagamy sobie rozgrzewaczami procentowymi |
|
|
|
 |
nerus
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5v6 i Grandis 2.4
|
Wysłany: 15-10-2013, 17:53
|
|
|
majdanos, zdaj relacje jak Ci się tą folią będzie oklejać
a rakle masz taką jak z linku-niebieską?
Powodzenia w pracach |
_________________ mój zmatowiały Galant 2.5v6
 |
|
|
|
 |
majdanos
Forumowicz

|
Wysłany: 16-10-2013, 18:37
|
|
|
Jasne ze zdam lecz dopiero w weekend sie za to bierzemy Aktualnie szukam kostki do podgrzewania foteli i jakos sobie poradzic nie moge pod fotelami kostki sa ale do guziczkow juz nie ma moze ktos wie gdzie ja szukac ?:) a co do rakli to do mnie ta niebieska gratisowa nie dotarła mamy na szczescie inna troszke lepsza |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23634 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 16-10-2013, 19:41
|
|
|
majdanos napisał/a: | Aktualnie szukam kostki do podgrzewania foteli i jakos sobie poradzic nie moge | Jak nie ma w fabrycznej wiązce to nie znajdziesz, ta wiązka nawet nie jest P&P, przy montazu wymaga trochę wiedzy co i jak. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
nerus
Mitsumaniak

|
Wysłany: 16-10-2013, 20:50
|
|
|
majdanos napisał/a: | a co do rakli to do mnie ta niebieska gratisowa nie dotarła mamy na szczescie inna troszke lepsza |
główne zastosowanie niebieskiej to folie okienne i reklamowe,
robertdg napisał/a: |
majdanos napisał/a:
Aktualnie szukam kostki do podgrzewania foteli i jakos sobie poradzic nie moge
Jak nie ma w fabrycznej wiązce to nie znajdziesz, ta wiązka nawet nie jest P&P, przy montazu wymaga trochę wiedzy co i jak. |
ja miałem to szczęście,że u mnie była kompletna,łącznie z kostką od pstryczków |
 |
|
|
|
 |
majdanos
Forumowicz

|
Wysłany: 19-10-2013, 02:55 jazda
|
|
|
To z podgrzewaniem foteli sie uporalem zrobilem swoja instalacje ale pstryczek zostal orginalny nawet nie wiedzialem ze mam takie zdolnosci elektryczne ;p co do oklejania to mam juz go na dzisiaj dosc a na jutro zostala mi klapa tylna jeszcze wgniotek na foli nie widac uff oby to sie nie odklejalo tylko pozyjemy zobaczymy
 |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21936 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 19-10-2013, 21:36
|
|
|
majdanos napisał/a: | oby to sie nie odklejalo tylko | Jakiej firmy folia? |
|
|
|
 |
nerus
Mitsumaniak

|
Wysłany: 19-10-2013, 21:58
|
|
|
Hugo
majdanos napisał/a: | folia dzisiaj zamowiona. Jest dosc gruba o o taka |
kiedyś dzwoniłem do innego sprzedawcy z allegro i spytałem jakiej firmy,to mi odpowiedział,że tą folie zamawiają bez pośrednio u producenta z ich wytycznymi i specyfikacjami(nie chciał zdradzić kto jest producentem)
miałem kiedyś do czynienia z białym carbonem i nie było żadnych znaków firmowych na papierze |
 |
|
|
|
 |
promatti
Mitsumaniak bziuuuuuum

Auto: EA5A '00 / CW7W '10
|
Wysłany: 19-10-2013, 22:56
|
|
|
całe autko będziesz oblepiał ? |
_________________ Mitsubishi Lancer Sportback 1.8 Mivec + LPG '09, 2016.10 - ...
Mitsubishi Pajero II 3.5 V6 '97, 2016.10 - 2017.10
Mitsubishi Colt CJ0 1.3 '03, 2014 - 2016
Mitsubishi Outlander II 2.2 DID '10, 2015 - 16.10.2016
Mitsubishi Galant 2.5 V6 '00 2013 - forever - Galeria
 |
|
|
|
 |
nerus
Mitsumaniak

|
Wysłany: 19-10-2013, 23:14
|
|
|
promatti, majdanos napisał/a: | oklejenie folia dachu maski i klapy tylnej |
majdanos no i jakie wrażenia po oklejaniu?
a miałeś wcześniej styczność z folią 3M lub Oracal-chodzi mi o porównanie |
 |
|
|
|
 |
|