|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przedstawiam rozwojowo niskobudżetowy projekt, PAJERO bite |
Autor |
Wiadomość |
tmcgalanteria
Forumowicz

Auto: Pajero
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-09-2013, 05:38 Przedstawiam rozwojowo niskobudżetowy projekt, PAJERO bite
|
|
|
Tak sobie pomyślałem że opowiem moją historię.
Jak każdemu z obecnych właścicieli pajero tak i mi któregoś dnia spodobała się sylwetka Pajero. Jako że szybko potrzebowałem większego auta dokonałem zakupu dość pochopnie.
W nocy o ciemku świecąc tu i ówdzie latarką, będąc w dodatku pod lekkim wpływem kopiłem Pajero 3,2did 2003 rok. Było to około lutego, koszt 23000. OKAZJA.
Ciesząc się napędem na 4 kola jeździłem sobie spokojnie, aż mnie naszło któregoś dnia na chip tuning. Udałem się wiec na hamownie i tam się zaczęło. Wynik 108km. SZOK
Próba diagnozy u wiejskiego mechanika zakonczyla sie gdybaniem, turbo, wtryski, kable ....
Przy okazji w internecie natrafilem na legene o baku, wiec wymienilem a przy okazji pare drobnych zeczy, w sumie 3500. Pakiet startowy ok.
ALE BYLO CORAZ GORZEJ.
Auto zaczeło sie krecić do 3k/rpm dymić na różne kolory a prędkość maksymalna wynosiła 110.
Znalazłem w sieci cudownych otoczonych sława uzdrowicieli oddalonych o 700km, e-pajero. Udałem sie wiec moim ledwo zipiącym autem na długa i niebezpieczną podróż.
DIAGNOZA
Pompa, Sprzęgło, Dwu mas, Elektro zaworki, jakaś gumka, czujnik tu czujnik tam, bak źle wymyty... 12k pln
Pakiet startowy. Serwis fajny, ale nie tani.
No i kilka wskazówek od mechanikow
Auto choć z 2003 to w reczywistości 2002 rok ale było tak bite że ma zderzaki z polifta i pare innych rzeczy. Dodatkowo przednie lewe koło jest cofniete wzgledem prawego o 2 cm, silnik siedzi na dwóch łapach bo 3 nie pasuje (przesunieta podlużnica) SILNIK POD SKOSEM. Prześwit przód prawy lewy roznica 2cm a ztylu 5cm AUTO KRZYWO STOI
ale jeżdzi wiec jedź(nie chieli mnie już chyba wedzac w koszty)
Po pol roku wiem ze auto ma orginalny lakier tylko na prawym nadkolu. i fatalną manualną skrzynie. I ZNOWU SIE ZEPSUŁ NAPĘD, i w jeden sezon tak scielo opone z tyłu ze jest łysa od zewnętrznej a od środka nowa.
Ale jeździ, no jedzie to fajnie przyznam. Zbiera sie jak poparzone. mimo różnic pomiarowych spokojnie leci 200km/h z jedną reką na kierownicy.
Morał z tego jeden, nie kupować w nocy i pod wpływem, ale to chyba każdy wie...
Pomału, dość sporym nakładem kosztów auto dochodzi do siebie ale wyniosło mnie w sumie 43 tysiące a to sporo...
Ale da się lubić, jest diabelnie szybkie...
Jeżdżę dość ostro w dość nieprzyjaznym terenie drogowym, i muszę powiedzieć że zawieszenie jest pancerne, mimo że krzywe
Coź wiecej, wugląda nie najgorzej
 |
|
 |
m6riano
Mitsumaniak Użytkownik zbanowany

Auto: EA2W,98r,136KM,LPG 446tkm
Pomógł: 25 razy Dołączył: 24 Sie 2009 Posty: 7356 Skąd: Gdzie Syrenka w herbie jest!
|
Wysłany: 22-09-2013, 06:13
|
|
|
Następnym razem kupuj a potem opijaj..nigdy odwrotnie..;-)
szerokości..;-) |
_________________ Użytkownik zbanowany za działalność komercyjną - produkcja i sprzedaż naklejek Klubowych Mitsumaniaki.
 |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21939 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 22-09-2013, 11:21
|
|
|
Może krzywy, ale wyglada czadowo. Nie podobają mi się terenówki, ale ten egzemplarz ma w sobie to coś. Te felgi |
|
|
|
 |
mystek
Mitsumaniak
Auto: Lancer Sportback 2014
Pomógł: 4 razy Dołączył: 01 Lut 2010 Posty: 1933 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 22-09-2013, 11:24
|
|
|
mega podobają mi się te Pajero to jest ta wersja long, tak? |
_________________ Mitsubishi Colt CJ4A 01.2010 - 01.2012
Mitsubishi Mirage Turbo 02.2012 - 10.2013
Rover 216 Tomcat 02.2014 - 09.2014
Volvo V40 T4 08.2014 - 01.2019
Toyota MR2 SW20 04.2017- ...
Mitsubishi Lancer Sportback 11.2018 - ...
|
|
|
|
 |
tmcgalanteria
Forumowicz

Auto: Pajero
|
Wysłany: 22-09-2013, 19:08
|
|
|
tak to pajero long, miejsca w nim jak w krótkim t4 |
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Pomógł: 66 razy Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 8676 Skąd: Wrocław/Ostrzeszów
|
Wysłany: 22-09-2013, 22:12
|
|
|
Piękny, sporo nerwów widzę Ciebie kosztowało to auto ale oby teraz było z nim bezawaryjnie |
_________________ Witaj Gość!!! Obejrzyj mojego Galanta Kombi 2.5 V6 - i Skomentuj =)
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 6516 Skąd: Gdynia/Aagotnes
|
Wysłany: 23-09-2013, 17:50
|
|
|
Bardzo ciekawa historia.
Szacun za odwagę do przyznania się publicznie
Niech się sprawuje. |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
Mikebambo
Forumowicz Mikebambo

Auto: galant 97 2.5l
|
Wysłany: 23-09-2013, 21:31
|
|
|
fj_mike napisał/a: | Bardzo ciekawa historia.
Szacun za odwagę do przyznania się publicznie
Niech się sprawuje. |
bez beki ta szczerosc, az zacheca do sledzenia tego tematu !:) |
_________________ Pozdrawiam
 |
|
|
|
 |
SPIDER-ek
Mitsumaniak

Auto: Infiniti Q50 2.2d Premium 2015
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Kwi 2011 Posty: 1556 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 23-09-2013, 22:38
|
|
|
I to się chwali, nie ściemnia że wszystko cacy, a po sprzedaży okazuje się jakie to było padło.
Po kieszeni dało, ale ładny jest. To że krzywy, to 3/4 niemieckich przywiezionych jest krzywych, a ludzie zachwalają je w niebiosa bo to Audi albo BMW albo Wieśmaki, więc bym się tym tak bardzo nie przejmował że krzywy, skoro jeździ, i do terenu dobry
Powodzenia w dalszych pracach, i szerokości. Wątek może być ciekawy, dla odmiany od galantów. |
_________________ Jest: Infiniti Q50 2,2d 170KM 400Nm Premium 2015 Graphite Shadow 7G-tronic Opis obecnego w nie-miśkach
Był: Mitsubishi Galant 2,5i V6-24
EA5A A/T (6A13) 2,5l V6-24 163KM 223Nm Tiptronic: F4A42
Opis mojego byłego rekina na forum
|
|
|
|
 |
|
|