Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zmieniarka CD nie daje rady
Autor Wiadomość
JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-12-2006, 18:37   Zmieniarka CD nie daje rady

Firmowa zmieniarka Mitsu - 4 latka ale nie za często grana - no i zaczęła stroić fochy. Nie rozpoznaje płyt. Na wyświetlaczu pojawia jakieś E03. Po kilku próbach zdarza się że zaskoczy i wtedy już gra - przechodzi do kolejnych tracków. Muszę jeszcze sprawdzić czy z oryginałami radzi sobie lepiej ale do tej pory CDR-y czytała bez problemu.
Ktoś ma jakieś pomysły? Rozbierać to i czyścić? Jeśli tak to czym bo w wątku o JVC zdania podzielone :?

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
Ostatnio zmieniony przez JCH 17-12-2006, 12:47, w całości zmieniany 1 raz  

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 16-12-2006, 22:04   

IMHO rozebrać i umyć optykę izopropanolem w spray'u - są specjalne puszki do czyszczenia optyki...... shizopropanol czyni cuda - wielokrotnie sprawdziłem

[ Dodano: 16-12-2006, 22:06 ]
PS. tylko niech Ci nie przyjdzie do głowy czyścić tego jakimś wacikiem umoczonym w etanolu - w najlepszym razie rozkalibrujesz werk......

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 16-12-2006, 22:12   

jesli czyszczenie nie pomoze to niestety laser pada i czas wymienic

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Wysłany: 16-12-2006, 22:19   

Na szczęście sam werk - koszt w obecnych czasach niewielki, aczkolwiek są modele, niewspółmiernie drogie do wartości sprzętu - jakieś totalne wykręty..... jak do mojej zmieniarki :evil: prawie 200 zł

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 17-12-2006, 20:39   

Bartek napisał/a:
jak do mojej zmieniarki :evil: prawie 200 zł

czy dobrze sie domyslam, ze chodzi o tego Kenwooda??

Karwoś 
Mitsumaniak

Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
Wysłany: 17-12-2006, 23:55   

To i ja zapytam o zmieniarkę skoro temat isnieje - mam w "6" zmieniarkę BOSE na 6CD - Jak się rozgrzeje to przestają grać lewe głośniki (soobwufera nie sprawdzałem) - przy radiu nic takiego się nie dzieje - jak włączam CD grają tylko prawe, jak się ochłodzi dziają wszystie.

Co z tym zrobić - znajmy elektrym powiedział że na pewno jakiś zcalak po rozgrzaniu przestaje przewodzić - moze wiecie kto by mi to zrobił w Białymstoku za rozsądne pieniądze. Bo do serwisu na pewno nie pojadę - jeszcze by mi coś innego zepsuli (mówię o serwisie Mazdy oczywście :) )

Czas może na Space Stara dla żony?

manski
[Usunięty]

Wysłany: 19-12-2006, 23:02   

[quote="Karwoś"]

Co z tym zrobić - znajmy elektrym powiedział że na pewno jakiś zcalak po rozgrzaniu przestaje przewodzić

wygląda to rzeczywiscie na utratę kontaktu przy wzroście temperatury , ale może być to zarówno wina zmieniarki , jak i samego radia , najpierw powinieneś zlokalizować gdzie to przerywa , ze zmieniarki wychodzi już sygnał audio ( m.cz ) i albo on nie wychodzi ze zmieniarki , albo nie dociera w radiu do wzmacniacza , jak rozbierzesz wtyczkę od zmieniarki to dwa kable powiny być ekranowane ( kanał lewy i prawy ) zewrzyj gorące żyły tych kabli , najlepiej przy radiu , i sprawdź co się dzieje po nagrzaniu ( oczywiscie dźwięk będzie mono ) , ale jeśli przy takim zwarciu nie będzie zanikał kanał wskaże to na usterke zmieniarki ( lub kabla ) jeśli będzie zanikał cos nie tak jest w radiu , wiedzac juz gdzie szukać możesz sie pobawić zmrażaczem .

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Wysłany: 20-12-2006, 10:55   

Na 99% nie scalak, a lut między scalakiem a płytką.....

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14

Odpowiedz do tematu