Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zlot ogólnopolski Mitsumaniaków.
Autor Wiadomość
JacekeR 
Mitsumaniak

Auto: Nissan Qashkqai J10 2.0PB
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-06-2012, 22:43   Zlot ogólnopolski Mitsumaniaków.

Jak już padły propozycje na spotkaniu w Pogorzelicy , może zorganizujemy ogólnopolski spot w Pogorzelicy? Co Wy na to?
Ostatnio zmieniony przez Yoshiko 19-06-2012, 13:09, w całości zmieniany 1 raz  

wookash83 
Mitsumaniak

Auto: MOC :)
Wysłany: 10-06-2012, 00:10   

temat GIGANTYCZNY ale patrząc na ośrodek Banderasa i sąsiada kusi bardzo ;)

banderas40 
Mitsumaniak

Auto: Pajero Sport
Wysłany: 10-06-2012, 09:47   

Jak już powiedziałem mogę temat ogarnąć logistycznie zapewnić nocleg i wyżywienie bo się na tym znam, resztę też widzę jesteśmy w stanie ogarnąć i jeśli tak to jestem obiema rękami za.

Olek 
Mitsumaniak
Piotrek

Auto: lancer 2.0
Wysłany: 10-06-2012, 17:28   

My też się rwiemy do pomocy :twisted: :twisted: :twisted:
Zwłaszcza Majka :P rozumiecie maskotka jakaś musi być 8)
A tak serio to mogę zorganizować rozmowę z przedstawicielstwem Bridgestone Stargard.
Raczej by się zaangażowali, w końcu to Japończycy są ok:lol:

szuwar 
Mitsumaniak

Auto: Wiking
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 12-06-2012, 12:57   

Jak dla mnie to nie takie proste jakby mogło się wydawać. Mówię za siebie, ale powinniśmy wziąć wszystkie za i przeciw, zanim złożymy taką propozycje oficjalnie.

Z całym szacunkiem i sympatią do Krzyśka/Rafała :) wierzę, że dołoży starań i włoży serce w organizację, ale jak dla mnie jest problem z parkingiem. Nie ma jednolitego miejsca gdzie można zmieścić około 150/200 aut, aby stały koło siebie i były w miarę możliwości bezpieczne.

Co do połączenia dwóch ośrodków to dobry pomysł i jak najbardziej by wypalił, tym bardziej, że są koło siebie.

Poczytajcie troszkę o organizacji i problemach na forum, organizacja to duże wyzwanie, takie błahostki jak np obsługa bramy od 8-20 to angażowanie kilku osób na zmiany ....

A wierzcie maruderów po zlocie też wielu :) ja tez miałem zastrzeżenia do ubiegłorocznego, np praktycznie nie było co zrobić z dzieciakami, nawet na godzinę, brak animatora ...

JacekeR 
Mitsumaniak

Wysłany: 12-06-2012, 19:41   

Faktycznie może porywamy się z motyką na słońce.

Seichan 
Mitsumaniak
mod KMM i MMA

Auto: Honda Odyssey & new projec
Wysłany: 13-06-2012, 09:26   

My (lubelskie) też się nad organizacją zlotu ogólnopolskiego kiedyś zastanawialiśmy, ale temat upadł z uwagi na brak miejsca spełniającego kryteria.

Organizacja zlotu ogólnopolskiego wiąże się z koniecznością zapewnienia parkingu na ok. 200-300 samochodów i bazy noclegowej na co najmniej 500 osób.
W zeszłym roku na zlocie wydano ok. 500 identyfikatorów, więc to pokazuje liczbę osób zainteresowanych zlotem.
Poza tym stawianym wymaganiem jest, żeby to był jeden ośrodek, bo z głosów pojawiających się na forum (chodziło chyba o zlot w Żywcu) wynika, że to ma być jedna impreza, a nie rozbita na 2 czy 3 ośrodki sasiadujące ze sobą...
I najlepiej jakby to był ośrodek zamknięty, bo zeszłoroczne dościadczenia z Wawrzkowizny pokazują, że nawet 4 łysych panów z bmw potrafi skutecznie napsuć krwi ludziom.

Nie mam marzeń, tylko cele - Harvey Reginald Specter
Człowiek nie jest stworzony do klęski. Człowieka można zniszczyć, ale nie pokonać. Hemingway.

:arrow: Rekin Seichan
:arrow: FTO story
:arrow: Odyseja Seichan

Olek 
Mitsumaniak
Piotrek

Wysłany: 13-06-2012, 09:58   

A ja nadal jestem zdania że damy radę i byłoby to coś niezapomnianego :twisted:
Z tego co się wiem to nie jest to wymaganie żeby był jeden ośrodek tylko dobrze by było żeby tak to wyglądało, a tu mamy 2 ośrodki dosłownie obok siebie i naprawdę mnóstwo możliwości 8)

volve 
Mitsumaniak

Auto: Colt CZC 1.5T
Wysłany: 13-06-2012, 10:32   

Ja mam mieszane uczucia co do organizacji zlotu. Jest parę problemów:

- cały czas nie widzę tam miejsca na ponad 200 samochodów.

- nie wiem, jak z ilością ludzi chętnych do organizacji. Bo niestety musimy liczyć jedynie na nasze województwo, okoliczne województwa raczej do aż tak aktywnych nie należą(Wielkopolskie - ostatnio szuka moderatorów, Lubuskie - nie widzę jakiejś super aktywności, Pomorskie - tutaj może uda się kogoś namówić do pomocy). Natomiast u nas wiadomo, jest część osób chcący zorganizować coś, ale czy to wystarczy ? Ja od razu przypominam, że sam mógłbym pomóc dopiero na samym zlocie(no może chwilę wcześniej przyjechałbym do Polski jakby się udało)

- trochę jest do ogarnięcia: wszelkie pozwolenia na przejazd kolumny, sponsorzy(tutaj naprawdę trzeba się naszukać), pozwolenie na imprezę na plaży, sponsora na namiot lub coś takiego, ogarnięcie wszelkich konkursów, nagród, banery, reklama w jakiejś rozgłośni, telewizji, kogoś od muzyki, jakiś atrakcje dla dzieci i wiele wiele więcej. A przypominam, że na wszystko trzeba poświęcić swój prywatny czas, pieniądze(choćby na paliwo - do Pogorzelicy mamy ponad 100 km), zlot pod względem zabawy dla nas nie istnieje, a na koniec dotrą zapewne do nas narzekania niektórych osób :evil:

- ciężko będzie nam się przebić z propozycją. Wiele osób będzie niechętnie nastawionych ze względu na odległość(choć tego zapewne nie napiszą na forum) i będzie "szukać dziury w całym " :evil:

Oczywiście wielką zaletą dla nas jest właściciel ośrodka. Dzięki temu, nie będziemy musieli walczyć z władzami ośrodka o wiele rzeczy(w Wawrzkowiźnie podobno czasem bywają problemy), ośrodek będzie zamknięty i dostępny tylko dla nas.

Seichan napisał/a:
Poza tym stawianym wymaganiem jest, żeby to był jeden ośrodek, bo z głosów pojawiających się na forum (chodziło chyba o zlot w Żywcu) wynika, że to ma być jedna impreza, a nie rozbita na 2 czy 3 ośrodki sasiadujące ze sobą...

Reniu tutaj co nieco Ci wyjaśnię. Otóż drugi ośrodek znajduje się za płotem. Dodatkowo z rozmów z Banderasem(właściciel jednego ośrodka) wynika, że bez problemów na czas zlotu dogadałby się z właścicielem drugiego ośrodka i płot na ten czas zostałby zdemontowany ;)

Na koniec napiszę: jeśli faktycznie dojdzie u nas do organizacji zlotu, to na pewno od razu zapewniam, że na samym zlocie, jak i może bezpośrednio przed nim będę pomagał ile tylko będę mógł. Bez problemu poświęcę zabawę na rzecz organizacji :mrgreen:

JacekeR 
Mitsumaniak

Wysłany: 13-06-2012, 10:51   

Nie ma miejsca na tyle samochodów, nie pomieścimy 200-300 aut. Z ludziskami nie ma problemu ale nie ma gdzie postawić aut. Nie wiem , nie przypominam sobie miejsca gdzie można by było postawić tyle aut.Może Banderas coś naświetli (może jakiś plan sytuacyjny)

Olek 
Mitsumaniak
Piotrek

Wysłany: 13-06-2012, 11:13   

Największe problemy to miejsce na samochody (chociaż Rafał wspominał coś o załatwieniu pozwolenia na zajęcie pasa) i sponsorzy (bo będzie trochę do szukania).

Mam pewien pomysł. Może niech chętne do pomocy osoby (niekoniecznie do samej organizacji, ale pomocy, każdy ma jakieś znajomości, dojścia, a nuż się przydadzą) napiszą, w czym mogłyby pomóc i kto jest chętny oczywiście do zajęcia się samą organizacją.
W ten sposób, będziemy mogli się zorganizować w jakiś sposób, a na pewno będziemy wiedzieć na czym stoimy :)
Wiemy, że volve będzie mógł pomóc na samym zlocie.
My musimy przedyskutować w jakim zakresie możemy działać (niania dla Majki na czas zlotu jest zapewniona ;) )

JacekeR 
Mitsumaniak

Wysłany: 13-06-2012, 11:30   

Ja mogę pomóc we wszystkim od samego początku. Główna rola w tym przedsięwzięciu jest to rola Banderasa, rozpytanie w sołectwie czy innym urzędzie, czy w ogóle jest możliwe taka duża impreza na jego terenie? Jeżeli chodzi o oficjalne zapytanie co do zabezpieczenia w Policję i Straż pożarną mogę popytać w pracy i opracować.
Trzeba też zawiązać komitet i uzyskać oficjalne poparcie z "góry" Mitsumaniaków.

Na oficjalnym X Zlocie MitsuManiaków Wawrzykowizna 2012 odbędzie się akcja zbierania krwi dla Regionalnego Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa w Łódzi.
Warto by było kilka pomysłów ściągnąć.

maniax86 
Mitsumaniak

Auto: lancer 1.6 invite 2011r
Wysłany: 13-06-2012, 11:36   

mam pytanie..... cały czas zakładacie że przyjedzie 200-300 samochodów... jesteście tego pewni na 200%??? pytam choćby dlatego, że co roku jest organizowany ogólnopolski zlot AutoWcentrum.... w tym roku również.... i z całej Polski na chwile obecną przyjedzie.... około 50-60 osób.... czyli jakies 30 samochodów... a wy liczycie 200 aut czyli jakieś 300-400 osób?? nie wydaje mi się że tyle osób by sie pojawiło.... ale może się myle...

Olek 
Mitsumaniak
Piotrek

Wysłany: 13-06-2012, 11:37   

Wiesz, że na nas możesz liczyć.
Ale dokładniejsze info, będzie później, albo jutro. Trzeba podzwonić po znajomych (w tym dj-e, czyli byłby ktoś od muzyki), atrakcje dla dzieci - Kaśka jest po pedagogice wczesnoszkolnej i przedszkolnej, jakaś pomoc (może Marlena Szuwara? ), jakieś gadżety i można zorganizować sporo zabaw dla dzieciaków. Będzie bez kosztów wynajmu animatora. Banery robi firma z Zieleniewa bodajże, trzeba by zorientować się jak cenowo u nich i w innych firmach. W Stargardzie jest sporo też firm poligraficznych, czyli plakaty, plany ośrodka, program zlotu itp. Gadżety też do opanowania, jest chyba coś w okolicy. Koszulki - Siekiera załatwiał, więc weźmiemy namiary, ewentualnie coś na miejscu. Tym możemy się zająć na pewno.
W razie czego mamy również chętną do pomocy księgową, do rozliczania wszystkiego (moja teściowa :P )

[ Dodano: 13-06-2012, 11:39 ]
Krwiodawstwem również możemy się zająć, bo sami jesteśmy krwiodawcami. Raczej nie będzie problemu z załatwieniem busa ze Szczecina. Poza tym Stargardzki RCKiK działa w ramach poboru ekipowego, więc mogą wyjechać. Przy najbliższym oddawaniu zorientuję się w temacie :)

maniax, ogólnopolskie zloty są bardzo liczne :)

pamar 
Mitsumaniak
Kainamustim

Auto: Carisma 1,9TD Colt VII 1,3
Zaproszone osoby: 2
Wysłany: 13-06-2012, 11:53   

Wtrącę się troszkę, w ramach zapodania informacji:
maniax86 napisał/a:
...a wy liczycie 200 aut czyli jakieś 300-400 osób??

W samej kolumnie na IX zlocie brało udział 130 aut ;) ile zostało nie wiem, do tego trzeba liczyć zlotowiczów jednodniowych i osoby z poza zlotu czyli gości z okolicy, auta sponsorów. O ile się nie mylę, rozdaliśmy ok 220 "komisówek" :)
475 - Tyle rozdaliśmy smyczy i identyfikatorów włącznie z dziećmi (+ dodruk dodatkowych identyfikatorów - ok 30szt) :)
http://www.mmdzieciom.pl/

Odpowiedz do tematu