[EAxx] problem z otwarciem maski, awaryjne otwieranie |
Autor |
Wiadomość |
wisniatczew
Nowy Forumowicz
Auto: Galant 2.5V6 r.00
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-01-2011, 17:13 [EAxx] problem z otwarciem maski, awaryjne otwieranie
|
|
|
witam
mam dosc nie ciekawy problem bo urwala mi sie linka od otwierania maski przy samym zamku ta kuleczka, probowalem jakos przez grila wsadzic drut i jakos zachaczyc ale niestety dojscie jest bardzo utrudnione i sie poddalem... dodam ze mieszkam w UK i bylem u mechanika ktory doradzil mi polamanie atrapy/grila bo powiedzial ze on inaczej nie wie jak to zrobic ;/
ma ktos pomysl jak otworzyc maske?
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14371 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 10-01-2011, 18:23
|
|
|
http://forum.mitsumaniaki...highlight=maski
Niestety nie ma innej metody niż drut. A jeśli drutem nie dojdziesz, to będziesz musiał demontować grill. Możesz spróbować zrobić haczyk z drutu, włożyć go od spodu między wzmocnieniem dolnym, a chłodnicą klimy (nie pamiętam czy tam jest na tyle miejsca), a drugim drutem nakierować i spróbować go zaczepić, by potem pociągnąć. |
|
|
|
 |
jogi_08521
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant 2.0 97r
|
Wysłany: 10-01-2011, 20:46
|
|
|
u mnie było to samo i ja wyrwałem z zaczepów grilla i potem dopiero po obejrzeniu dostrzegłem że można to było zrobić inaczej. Znajdź zamek przez grilla i od lewej strony jest otwór w zamku przy samej budzie nie pamiętam czy jest to widoczne ale spróbuj wcelować tam jakimś drutem i popchnij a na pewno jak trafisz to się otworzy bez szkód. Tylko będzie przy tym trochę nerwów. Powodzenia |
|
|
|
 |
matek
Forumowicz
Auto: galant 1998 2.0 gaz kombi
Kraj/Country: Norway
|
Wysłany: 21-06-2012, 14:19
|
|
|
witam
mam mały problem... wrzuciłem kluczyki do auta, zamknąłem drzwi, wróciłem się do domu bo czegoś zapomniałem i nie pomyślałem ze drzwi się zamkną jak nie odpalę w ciągu minuty... i teraz mam zamkniętego gala z kluczykami w środku...
czy mógłby mi ktoś poradzić jak go otworzy bez wybijania szyby? czy otwarcie maski coś pomoże?
pozdrawiam |
_________________  |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 6516 Skąd: Gdynia/Aagotnes
|
Wysłany: 21-06-2012, 15:07
|
|
|
matek napisał/a: | nie pomyślałem ze drzwi się zamkną jak nie odpalę w ciągu minuty... |
Po otwarciu drzwi nie powinien się zamknąć, z tego co pamiętam.
Gdzie ty w tej Norwegi jesteś? Jak gdzieś na wiosce to może być ciężko o fachowca. |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
matek
Forumowicz
|
Wysłany: 21-06-2012, 15:31
|
|
|
mam zalozony alarm DEFA, zamyka sie po ok 1min od otwarcia jak sie nie odpali... :/
maske mam juz otwarta no ale niestety nic to nie daje, a stykanie plusa do aku tylko domyka drzwi
HELP !! |
_________________  |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

|
Wysłany: 21-06-2012, 15:49
|
|
|
Jeżeli już musisz zbić to wybierz najtańszą
Daj namiary to poszukam jakiegoś szrota w pobliżu |
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
matek
Forumowicz
|
Wysłany: 21-06-2012, 20:08
|
|
|
uffff.... udało się
wsadziliśmy sztywny drut miedzy drzwi i karoserie i jakoś się udało nacisnąć guzik na pilocie |
_________________  |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

|
Wysłany: 21-06-2012, 20:48
|
|
|
matek napisał/a: | wsadziliśmy sztywny drut miedzy drzwi i karoserie i jakoś się udało nacisnąć guzik na pilocie |
No to elegancko |
 |
|
|
|
 |
polaff
Mitsumaniak
Auto: *
Pomógł: 6 razy Dołączył: 02 Maj 2009 Posty: 2452 Skąd: ....
|
Wysłany: 21-06-2012, 22:35
|
|
|
matek napisał/a: | wsadziliśmy sztywny drut miedzy drzwi i karoserie i jakoś się udało nacisnąć guzik na pilocie |
dobrze, że pilot "na brzuchu" nie leżał |
|
|
|
 |
|