[1.6] ASX Brzęczenie klamek przy słuchaniu muzyki |
Autor |
Wiadomość |
rtupak
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi ASX
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-07-2012, 12:36 [1.6] ASX Brzęczenie klamek przy słuchaniu muzyki
|
|
|
Witam wszystkich użytkowników forum .
Jestem posiadaczem ASXa od 2 lat nigdy nie miałem problemów z tym autem aż do dnia kiedy zachciało mi się posłuchać głośniej muzyki w tym aucie .
Z tylnych drzwi od strony pasażera zaczoł dobiegać metaliczny dźwięk .
Oczywiście pierwsze skojarzenie to głośniki ale nie odgłosy dochodzą z klamki otwierania drzwi .
Prośba z jaką zwracam się do was to może ktoś ma schemat jak rozebrać boczki w tym samochodzie aby ich nie uszkodzić .
Z mojego doświadczenia wiem że spinki itp . będę musiał wymienić natomiast chciałbym uniknąć powyłamywania plastików itp.
Będę wdzięczny za jakąkolwiek podpowiedź jak do tego się zabrać .
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Bojakk
Forumowicz Bojakk
Auto: był ASX 1.8 HP 4WD
|
Wysłany: 02-07-2012, 16:55
|
|
|
Cześć,
generalnie boczek drzwi jest przytrzymywany przez dwie śruby i spinki. Jedna śruba jest pod przykrywką we wnęce klamki, druga pod przykrywka we wnęce uchwytu do zamykania drzwi w podłokietniku. Wykręcasz te dwie śrubki i możesz delikatnie odpiąć boczek - najlepiej zaczynać od dolnego przednego rogu, bo tak plastik wychodzi poza obrys blachy (z tego co pamiętam).
Ja demontowałem wszystkie boczki i szczęśliwie nie udało mi się urwać żadnej spinki, wystarczy nieco wyczucia .
W dziale technicznym znajdziesz manuala serwisowego do ASX'a, gdzie to jest dokładnie rozrysowane.
Pozdro |
|
|
|
 |
Wedrowiec
Forumowicz
Auto: ASX DID LP Intense
Pomógł: 2 razy Dołączył: 30 Sie 2010 Posty: 310 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 10-07-2012, 12:29
|
|
|
u mnie dzwonią szyby :/ |
|
|
|
 |
Bojakk
Forumowicz Bojakk
Auto: był ASX 1.8 HP 4WD
|
Wysłany: 11-07-2012, 23:22
|
|
|
U mnie też dzwonią, ale generalnie tylko jak są uchylone, inaczej nie zauważyłem, ale się wsłucham dokładniej.
Pzr,
Krzysiek |
|
|
|
 |
rtupak
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi ASX
|
Wysłany: 19-08-2012, 09:30
|
|
|
Witam
Po przeglądzie w serwisie dowiedziałem się że dzwoniące szyby to ( TAK MA BYĆ ) ten model już tak ma .
Natomiast co do brzęczących klamek - wystarczy podłożyć podkładkę gumową pod śruby mocujące boczki - POMAGA . |
|
|
|
 |
|