|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Galant VIII 2.5 V6 |
Autor |
Wiadomość |
s_qba
Nowy Forumowicz
Auto: galant
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-07-2012, 11:17 Galant VIII 2.5 V6
|
|
|
Witam wszystkich!
Od jakiegoś czasu noszę się z myślą zmiany samochodu i jestem niesamowicie zainteresowany Galantem. Ale zanim podejmę decyzję chciałbym jak najwięcej się o nim dowiedzieć... I tutaj prośba do Was, podzielcie się wrażeniami i opiniami na temat tej wersji Galanta. Najbardziej interesują mnie informacje na temat awaryjności, częstych usterek, spalania... wiadomo, silnik, skrzynia, zawieszenie, blacharka, wnętrze... oraz wszystko co jest wg Was super oraz co Was denerwuje w tym autku. |
|
|
|
 |
radek79
Mitsumaniak
Auto: x5
Pomógł: 30 razy Dołączył: 22 Mar 2009 Posty: 7453 Skąd: CHEŁM
|
|
|
|
 |
s_qba
Nowy Forumowicz
Auto: galant
|
Wysłany: 22-07-2012, 12:03
|
|
|
dzięki za linki, ale interesują mnie Wasze osobiste odczucia co do autka, co Wam się w nim podoba a co nie |
|
|
|
 |
radek79
Mitsumaniak
Auto: x5
Pomógł: 30 razy Dołączył: 22 Mar 2009 Posty: 7453 Skąd: CHEŁM
|
Wysłany: 22-07-2012, 14:07
|
|
|
u mnie najmocniej wkurza w galu czarny kolor widać wszystkie rysy , normalnie tragedia więcej nie kupie czarnego auta przez 2 lata użytkowania obecnego gala włożyłem w niego prawie 10tyś z instalacją lpg nie licząc paliwa ale za to nie ma prawa w nim coś puknąć lub stuknąć tak że nie jest tanie auto w utrzymaniu |
_________________ moje http://forum.mitsumaniaki...1458294#1458294 |
|
|
|
 |
szuwar
Mitsumaniak

Auto: Wiking
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 6 razy Dołączył: 27 Kwi 2011 Posty: 2655 Skąd: Koszalin
|
Wysłany: 08-08-2012, 09:01
|
|
|
s_qba, tu masz linka odnośnie naszych - forumowych opinii :
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=4618
Z mojej strony to podobnie jak radek79, włożyłem ok 13000 z instalacją LPG, zabezpieczeniem podwozia i robieniem reparaturek tyłu.
Radości i bolączki:
- delikatne i drogie zawieszenie
- spalanie jak na takie autko akceptowalne (mój średnio 12,5 gazu, przy zabawie do 16L)
- rdzewiejace blaszki, szczególnie tylne nadkola
- rozrząd - wymiana to nie takie tanie jak w rzędowej 4
- ubezpieczenie około 600 pln (ja mam za 630 z NNW)
- ogólnie to nie auto kompakt tylko klasy wyższej więc każda ewentualna awaria troszke droższa
ogólnie autko bardzo wygodne, ładnie się prezentuje i ma dobrą charakterystykę silnika |
_________________ VOLVO S80 T6 AWD |
|
|
|
 |
|
|