|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[E54A 2.0 V6] czujnik na przepsutnicy regulowany |
Autor |
Wiadomość |
Danielox
Forumowicz
Auto: mitsubishi Galant 2.0 v6 24v
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-09-2012, 22:30 [E54A 2.0 V6] czujnik na przepsutnicy regulowany
|
|
|
do czego słuzy ten czujnik regulowany na 2 srobkach prosze o odp jak ktos wie:Pa druga sprawa to nie działajace ssanie jak silniczek krokowy rozbiore i skrece działa ssanie a potem sie wyłacza samo ale jak zas potem na zimnym odpalam to nie działa w dodatku kopci z rana gdy ssanie nie działa niebieski dym |
|
|
|
 |
deejay
Mitsumaniak

Auto: Rav4 Hybrid
Pomógł: 155 razy Dołączył: 26 Wrz 2006 Posty: 6102 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 27-09-2012, 22:55
|
|
|
Danielox napisał/a: | do czego słuzy ten czujnik regulowany na 2 srobkach prosze o odp |
TPS czyli czujnik położenia przepustnicy . Zakazuje sie go ruszac ? tylko serwis lub wyspecjalizowany warsztat ma prawo go ustawiać . |
|
|
|
 |
slavo_p
Forumowicz slavo_p
Auto: galant 2.0 td
Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Mar 2012 Posty: 192 Skąd: Przeworsk
|
Wysłany: 01-10-2012, 14:16
|
|
|
ssanie raz działa raz nie to moze zasniedziałe styki ? , a moze czujnik temperatury nie pokazuje ze jest zimno i nie włancza ssania , badałes czyjest na kostce od silnika ssania jakis prąd ? TPS steruje dawką paliwa , niewiem jak tam uciebie jest ale ja w LAgunie miałem cos padnięte niewiem co i mniałęm zbyt niskie obroty i dopiero po regulacji tps podwyzszyłem obroty |
|
|
|
 |
|
|