|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8 GDI] Po wymianie ECU wyskakują błędy. |
Autor |
Wiadomość |
mateusz8230
Forumowicz
Auto: MitsubishiCarisma 1998.1.8GDi
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 5 razy Dołączył: 12 Kwi 2012 Posty: 344 Skąd: Ostrów Wielkopolski
|
Wysłany: 01-08-2012, 11:33 [Cari 1.8 GDI] Po wymianie ECU wyskakują błędy.
|
|
|
Witam wszystkich.Zamówiłem dziś ECU do carismy (przed lift mam,wymieniłem ten obok nogi pasażera) wymieniłem dlatego że nie było ssania ani podbijania obrotów pod obciążeniem.Ale po wymianie tego ECU jest to samo jak na starym.Zresetowałem Akumulator i nauka obrotów i podczas pracy silnika pojawiło mi się kontrolka silnika:( Nagrałem filmik poniżej.Na starym ECU miałem problemy z połączeniem Evoscanem,zobaczymy jak bedzie na tym.Wydaję mi się że pokazuję błąd 48 i 58.Gdzie wyczytałem że 58 to nadmierna ilość powietrza zasysanego dodam że ruszałem śrubką SAS w celu wyregulowania obrotów (może silnik zasysa lewe powietrze bo całe łaczenie kolektora ssącego z pokrywa zaworów mam w oleju).A 48-lampka wskaźnika usterek ???
Gdy obroty są bardzo niskie około 600 to wtedy silnik dosłownie skacze i troche przerywa i po pewnym momencie obroty podskoczą do 2tys i spadną z powrotem do 600.
Filmik z błędami.
Jestem załamany że moje auto okazało się mieć same wady.I aż się boję usłyszeć co jeszcze w tym aucie jest nie tak.
Pozdrawiam wszystkich Mmaniaków.http://youtu.be/qyTj05SWDfo |
|
|
|
 |
|
|