|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Klima, automatyczne włączanie |
Autor |
Wiadomość |
lukjaw
Forumowicz
Auto: ASX 1.6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-08-2012, 16:44 Klima, automatyczne włączanie
|
|
|
Witam, jak wiadomo , przy nastawionym pokrętle temperatury na poziomie minimum,
oraz odpaleniu nawiewu, następuje automatyczne odpalenie się układu klimatyzacji.
Pytanie moje jest następujące: czy da się to wyłączyć? Często chcę poprostu włączyć najbardziej 'zimny' nawiew z zewnątrz, i klimatyzacja nie jest mi potrzebna, i ręcznie muszę ją od razu wyłączać.
Dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Luk
Forumowicz
Auto: Lancer Sportback 1.8 Invite
Pomógł: 26 razy Dołączył: 16 Lis 2008 Posty: 1733 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 17-08-2012, 17:57
|
|
|
Po prostu nie ustawiaj na minimum.
[ Dodano: 18-08-2012, 23:53 ]
Teraz sobie przypomniałem, że istnieje możliwość zmian tych "automatycznych" ustawień. Trzeba parę (chyba 3 albo 5) sekund przytrzymać wciśnięty któryś z przełączników klimy. Ale poczytaj w instrukcji, bo nie pamiętam który co przestawia.
No i jak masz ustawiony nadmuch tylko na szybę, to klima się zawsze załączy. |
|
|
|
 |
tomekrvf
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Pomógł: 48 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 2309 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 19-08-2012, 21:03
|
|
|
lukjaw, instrukcja obsługi Twoim przyjacielem. Na 10 sekund wciskasz przycisk włączania klimy, po tym czasie jest jeden "beep", dioda miga 3 razy i finał. |
|
 |
|
|