Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: karolgt
14-10-2007, 23:34
Bledy ECU
Autor Wiadomość
brodzky 
Mitsumaniak

Auto: '97 EA5W AT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-12-2006, 14:35   Bledy ECU

Witam

Poskładałem dziś do kupy zerwany jeszcze koło wakacji kabel ECU - Palm. Podłączyłem -> test -> read errors:
Current: none
Stored: 15 (ISC), 41 (injector circut)

Na stronie krzyzaka stoi, ze 15 to przepustnica zas 41 to wtryskiwacze :/ Brzmi groznie. Zwlasza ze nie wiem kiedy to moglo wyskoczyc (jakies 4 miechy bez palma i ponad 10kkm zrobione). Przejechalem sie dzis i czekalem az wypluje jakis blad w biezacych ale nic nie ma.

Pytanie jest nastepujace: czy jezeli sie nie pojawi wiecej to mam sie nie martwic? pytanie drugie: czy te bledy mogly wyskoczyc w czasie wymiany uszczelki pod glowica? Np mechanik czegos nie wpial a chcial juz startowac czy cos tedy. Np nie podpial silniczka od przepustnicy, odpalil i zonk komputer nie umial przepustnica ruszyc wiec wyrzucil blad.

Wylaczalem po kolei wtryskiwacze i zadnych objawow zeby cos bylo nie teges nie zauwazylem wiec sobie mysle ze przez przypadek moze wyskoczyly? No jak to jest mitsuswirki? :) Wyczyszcze bledy i zobacze czy cos wyrzuci. Komputer tez bym zrestartowal ale chce juz do domu na swieta jechac :)

pozdrawiam i (wiem nie ten watek ale zaryzykuje :P ) oby te swieta byly tym czym powinny byc - odrobina ciepla w srodku zimy

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 22-12-2006, 15:17   

zresetuj błędy i zobacz za 2 dni
nie przejmuj się tymi stored - tzn. nic do bani

oba mogły się pojawić gdy choć jeden wtrysk czy silniczek (a nie przepustnica) były odpięte

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Wysłany: 22-12-2006, 15:35   

a kondzie w ecu wymienione ?

brodzky 
Mitsumaniak

Auto: '97 EA5W AT
Wysłany: 22-12-2006, 18:56   

A wymienione :) Byl nawet obszerny watek chyba z 29. I 2006 na temat moich kondziow :)

Odpowiedz do tematu