|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.6] Po wystrzale nie chce działać na benzynie :( |
Autor |
Wiadomość |
Rob600
Forumowicz
Auto: Carisma 1,6 1997r.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 07 Kwi 2009 Posty: 132 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 28-02-2013, 13:19 [Cari 1.6] Po wystrzale nie chce działać na benzynie :(
|
|
|
Witam, ostatnio niestety zdarzył mi się wystrzał, po tym zdarzeniu nie da się odpalić samochodu na benzynie silnik krztusi się jak by nie dostawał paliwa dopiero powyżej 3 tyś rpm zaczyna normalnie działać jak obroty spadają wszystko zaczyna się od początku na LPG jest OK. Przy rozruchu na benzynie muszę go pod-pompować żeby wskoczył na gaz jeżeli się nie uda muszę go uruchomić awaryjnie na gazie Czy ktoś miał podobny problem?
Z góry bardzo dziękuję za pomoc |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21948 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 28-02-2013, 13:27
|
|
|
Uszkodzony przepływomierz i/lub nieszczelny układ dolotowy. |
|
|
|
 |
Rob600
Forumowicz
Auto: Carisma 1,6 1997r.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 07 Kwi 2009 Posty: 132 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 28-02-2013, 14:33
|
|
|
Hugo napisał/a: | Uszkodzony przepływomierz i/lub nieszczelny układ dolotowy. |
Jak raz spadła mi "trąba słonia" to auto się tak zachowywało na benzynie i na gazie ale oczywiście sprawdzę to jeszcze dziś i jutro napiszę czy są nieszczelności
THX
[ Dodano: 07-03-2013, 09:00 ]
Dziękuję Hugo za pomoc usterka była dziwna bo trąba słonia cała, przepływka działa problem był w plastiku który stracił mocowanie i przepuszczał obok kratki powietrze.
nie wiem czy dobrze opisałem więc wstawiam fotkę.
Dziękuję za pomoc bryczka działa:) |
|
|
|
 |
|
|