Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Chwilowy problem z poduszką powietrzną
Autor Wiadomość
Uki_NH 
Forumowicz

Auto: Lancer sedan 2009 1.8
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-01-2011, 09:45   Chwilowy problem z poduszką powietrzną

wczoraj podczas jazdy nagle na cały wyświetlacz wyskoczyła mi informacja:
SERVICE REQUIRED i wielka kontrolka poduchy
dojechałem tak do domu, po jakimś czasie odpalałem auto i dalej była, więc stwierdziłem, że następnego dnia jadę do ASO, rano jechałem do pracy dalej to samo, ale pod pracą w schowku wyłączyłem i włączyłem poduchę, odpalam auto i po problemie!!:|
miał ktoś podobną sytuację?
pozdr

mazin 
Mitsumaniak
102 tys km przebiegu

Auto: Lancer SB '08 Inform
Wysłany: 12-01-2011, 21:27   Re: Chwilowy problem z poduszką powietrzną

Uki_NH napisał/a:
dojechałem tak do domu, po jakimś czasie odpalałem auto i dalej była, więc stwierdziłem, że następnego dnia jadę do ASO, rano jechałem do pracy dalej to samo, ale pod pracą w schowku wyłączyłem i włączyłem poduchę, odpalam auto i po problemie!!:|
pozdr

Komunikat ten pojawia się po odpięciu panelu pod radiem, tego z przyciskiem awaryjnych - zdemontuj listwę i sprawdź tę wtyczkę, może nie została dobrze wciśnięta, może się odpięła.

roobku 
Forumowicz
inż.

Auto: Lancer 09' 1.8 Intense
Wysłany: 13-01-2011, 09:11   Re: Chwilowy problem z poduszką powietrzną

Uki_NH napisał/a:
pozdr

miałem identycznie kilka tygodni temu, po odpaleniu auta wyskoczył komunikat na wyświetlaczu, po kilkukrotnym zgaszeniu i odpaleniu auta komunikat zniknął, pojechałem do Filipowicza, na kompie wyszły jakieś błędy, wykasowali i powiedzieli że jest ok, podobno nie miało to żadnego wpływu na prace poduszek w razie np wypadku

lukas43 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer Sportback 1.8
Wysłany: 13-01-2011, 16:22   

też miałem podobny problem, w serwisie okazało się, że czujnik zderzenia bocznego jest do wymiany, wymienili w ramach gwarancji

Uki_NH 
Forumowicz

Auto: Lancer sedan 2009 1.8
Wysłany: 09-02-2011, 16:30   

lukas43,
tak jak piszesz dzwoniłem do serwisu i po podaniu numeru VIN jestem na liście do wymiany,
także jest z tym jakaś akcja serwisowa

olosoft 
Mitsumaniak
02431/KMM

Auto: Sportback Instyle CVT
Wysłany: 09-02-2011, 16:39   Re: Chwilowy problem z poduszką powietrzną

mazin napisał/a:

Komunikat ten pojawia się po odpięciu panelu pod radiem, tego z przyciskiem awaryjnych - zdemontuj listwę i sprawdź tę wtyczkę, może nie została dobrze wciśnięta, może się odpięła.

Sam tego doświadczyłem kiedy zdemontowałem ten panel i chwilę potem musiałem przestawić samochód o parę metrów. Oczywiście wyskoczył błąd. Na szczęście jest to błąd nietrwały i po podłączeniu wszystko jest ok.

prosto 
Forumowicz

Auto: Lancer 2.0, R6
Wysłany: 14-02-2013, 14:17   

u mnie tez 2 dni temu pojawil sie ten komunikat pierwszy raz. wylaczylem samochod i zalaczylem na nowo i juz go nie bylo, ale dzisiaj znowu sie pojawil i tym razem wylaczenie auta nie pomoglo...sproboje cos z tym panelem zobaczyc. a czy jesli okzało by sie ze to ten czujnik ktory mieliscie do wymiany w ramach akcji, to czy jesli mam samochod z ameryki, i po gwarancji , to czy rowniez mi go wymienia ? (watpie ale wole spytac)

Janek_W 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '08
Wysłany: 14-02-2013, 16:05   

prosto, tak, powinni Ci go wymienić za darmo. Ja tez mam samochód z USA bez gwarancji i byłem kiedyś w ASO Mitsubishi spytać się o tę aukcję serwisową z wymianą czujnika i powiedzieli mi, że jeżeli auto jest na liście to wymieniają to bez względu na rynek pochodzenia auta auta czy gwarancję.
Mój samochód miał prawdopodobnie wymieniany ten czujnik jeszcze w stanach, bo nie ma go na liście a w dokumentach, które dostałem przy kupnie samochodu jest list z wezwaniem do serwisu na akcję serwisową.

mjsystem 
Forumowicz

Auto: ...
Wysłany: 14-02-2013, 16:22   

Tu jest temat rozwinięty:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=77948

Odpowiedz do tematu