|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Chwilowy problem z poduszką powietrzną |
Autor |
Wiadomość |
Uki_NH
Forumowicz
Auto: Lancer sedan 2009 1.8
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-01-2011, 09:45 Chwilowy problem z poduszką powietrzną
|
|
|
wczoraj podczas jazdy nagle na cały wyświetlacz wyskoczyła mi informacja:
SERVICE REQUIRED i wielka kontrolka poduchy
dojechałem tak do domu, po jakimś czasie odpalałem auto i dalej była, więc stwierdziłem, że następnego dnia jadę do ASO, rano jechałem do pracy dalej to samo, ale pod pracą w schowku wyłączyłem i włączyłem poduchę, odpalam auto i po problemie!!:|
miał ktoś podobną sytuację?
pozdr |
|
|
|
 |
mazin
Mitsumaniak 102 tys km przebiegu

Auto: Lancer SB '08 Inform
Pomógł: 12 razy Dołączył: 07 Lut 2009 Posty: 1218 Skąd: Nowy Sącz
|
Wysłany: 12-01-2011, 21:27 Re: Chwilowy problem z poduszką powietrzną
|
|
|
Uki_NH napisał/a: | wczoraj podczas jazdy nagle na cały wyświetlacz wyskoczyła mi informacja:
dojechałem tak do domu, po jakimś czasie odpalałem auto i dalej była, więc stwierdziłem, że następnego dnia jadę do ASO, rano jechałem do pracy dalej to samo, ale pod pracą w schowku wyłączyłem i włączyłem poduchę, odpalam auto i po problemie!!:|
pozdr |
Komunikat ten pojawia się po odpięciu panelu pod radiem, tego z przyciskiem awaryjnych - zdemontuj listwę i sprawdź tę wtyczkę, może nie została dobrze wciśnięta, może się odpięła. |
_________________ Piszę poprawnie po polsku (no, staram się).
 |
|
|
|
 |
roobku
Forumowicz inż.
Auto: Lancer 09' 1.8 Intense
Pomógł: 2 razy Dołączył: 26 Mar 2009 Posty: 244 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 13-01-2011, 09:11 Re: Chwilowy problem z poduszką powietrzną
|
|
|
Uki_NH napisał/a: | wczoraj podczas jazdy nagle na cały wyświetlacz wyskoczyła mi informacja:
pozdr |
miałem identycznie kilka tygodni temu, po odpaleniu auta wyskoczył komunikat na wyświetlaczu, po kilkukrotnym zgaszeniu i odpaleniu auta komunikat zniknął, pojechałem do Filipowicza, na kompie wyszły jakieś błędy, wykasowali i powiedzieli że jest ok, podobno nie miało to żadnego wpływu na prace poduszek w razie np wypadku |
|
|
|
 |
lukas43
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer Sportback 1.8
|
Wysłany: 13-01-2011, 16:22
|
|
|
też miałem podobny problem, w serwisie okazało się, że czujnik zderzenia bocznego jest do wymiany, wymienili w ramach gwarancji |
|
|
|
 |
Uki_NH
Forumowicz
Auto: Lancer sedan 2009 1.8
|
Wysłany: 09-02-2011, 16:30
|
|
|
lukas43,
tak jak piszesz dzwoniłem do serwisu i po podaniu numeru VIN jestem na liście do wymiany,
także jest z tym jakaś akcja serwisowa |
|
|
|
 |
olosoft
Mitsumaniak 02431/KMM

Auto: Sportback Instyle CVT
|
Wysłany: 09-02-2011, 16:39 Re: Chwilowy problem z poduszką powietrzną
|
|
|
mazin napisał/a: |
Komunikat ten pojawia się po odpięciu panelu pod radiem, tego z przyciskiem awaryjnych - zdemontuj listwę i sprawdź tę wtyczkę, może nie została dobrze wciśnięta, może się odpięła. |
Sam tego doświadczyłem kiedy zdemontowałem ten panel i chwilę potem musiałem przestawić samochód o parę metrów. Oczywiście wyskoczył błąd. Na szczęście jest to błąd nietrwały i po podłączeniu wszystko jest ok. |
|
|
|
 |
prosto
Forumowicz
Auto: Lancer 2.0, R6
|
Wysłany: 14-02-2013, 14:17
|
|
|
u mnie tez 2 dni temu pojawil sie ten komunikat pierwszy raz. wylaczylem samochod i zalaczylem na nowo i juz go nie bylo, ale dzisiaj znowu sie pojawil i tym razem wylaczenie auta nie pomoglo...sproboje cos z tym panelem zobaczyc. a czy jesli okzało by sie ze to ten czujnik ktory mieliscie do wymiany w ramach akcji, to czy jesli mam samochod z ameryki, i po gwarancji , to czy rowniez mi go wymienia ? (watpie ale wole spytac) |
|
 |
Janek_W
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '08
Pomógł: 3 razy Dołączył: 20 Sty 2011 Posty: 128 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 14-02-2013, 16:05
|
|
|
prosto, tak, powinni Ci go wymienić za darmo. Ja tez mam samochód z USA bez gwarancji i byłem kiedyś w ASO Mitsubishi spytać się o tę aukcję serwisową z wymianą czujnika i powiedzieli mi, że jeżeli auto jest na liście to wymieniają to bez względu na rynek pochodzenia auta auta czy gwarancję.
Mój samochód miał prawdopodobnie wymieniany ten czujnik jeszcze w stanach, bo nie ma go na liście a w dokumentach, które dostałem przy kupnie samochodu jest list z wezwaniem do serwisu na akcję serwisową. |
_________________ Pozdrawiam,
Janek |
|
|
|
 |
mjsystem
Forumowicz
Auto: ...
Pomógł: 27 razy Dołączył: 06 Sie 2010 Posty: 11637 Skąd: ...
|
|
|
|
 |
|
|