|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.6] szarpanie przy puszczaniu sprzęgła |
Autor |
Wiadomość |
bassmaniak1982
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi carisma
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-09-2012, 19:29 [Cari 1.6] szarpanie przy puszczaniu sprzęgła
|
|
|
witam jak w temacie przy ruszaniu czy to z pierwszego czy drugiego czy cofaniu bardzo mocno szarpie szczególnie przy delikatnym puszczeniu sprzegła , kolega mechanik powiedział mi ze to na 100 % sprzegło do wymiany ale nie chce mi sie wierzyć w to gdyż 2 lata temu wymieniłem kompletne japońskiej firmy ... zaznacze ze te szarpanie jest tylko przy ruszaniu ... miał już ktoś podobny problem ??? możliwe ze poduszki przy skrzyni zerwane ? |
|
|
|
 |
aneheli
Forumowicz
Auto: Lancer CK1A 1.3 97r
|
Wysłany: 10-10-2012, 08:33
|
|
|
Mam to samo, obstawiam docisk sprzęgła, wymieniałeś też? |
|
|
|
 |
Grubson69
Nowy Forumowicz Grubson69
Auto: Mitsubishi Carisma 1.6 16V
|
Wysłany: 10-10-2012, 16:02
|
|
|
Miałem podobne objawy i po wymianie kompletnego sprzęgłą przestało szarpać
Ale za to mam teraz inny problem... A mianowicie: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=75912
Jakoś średnio mi się podoba rozwiązanie techniczne w tych skrzyniach jeśli chodzi np o zabezpieczenie lewego przegubu wewnętznego... |
|
|
|
 |
|
|