Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[ALL] Elektryczne szyby/szyba
Autor Wiadomość
pawcio777
[Usunięty]

Wysłany: 11-01-2007, 18:42   [ALL] Elektryczne szyby/szyba

Mam taki problem i napiszcie co myslicie bo nie wiem czy rozbierac czy szukac i kupowac?
Jade sobie dzisiaj odsuwam szybe od strony kierowcy i slysze ze cos dziwnie (tak jakby ciezko) i powoli pracuje, wiec odsunalem ja do konca i zasunolem, i niestety juz sie wiecej nie odunela......, dodam ze wczesniej pracowala ok i prawa dziala tez ok! Co myslicie spalil sie silownik czy to moze byc cos innego ??
Ostatnio zmieniony przez harpagan 15-10-2007, 11:28, w całości zmieniany 1 raz  

deenbe
[Usunięty]

Wysłany: 11-01-2007, 19:30   

zdejmij boczki bedziesz wiedzial, moze linka sie rozwarstwila

bear007
[Usunięty]

Wysłany: 11-01-2007, 20:46   

dokladnie zobacz jak wyglada linka na silniczku.. mogla zakleszczyc spadajac..15 min sprawdzenie.. :wink:

pawcio777
[Usunięty]

Wysłany: 11-01-2007, 21:19   

Dzieki, zobacze na ta linke, ale niestety dopiero w poniedzialek (brak czasu) mniej wiecej o to mi chodzilo czy wlasnie moglo to byc cos innego niz spalony silniczek a tak a propo przy probie odsuniecia nic nieslychac (tzn. zadnego dzwieku/odglosu wlaczania lub proby odsuniecia)

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 11-01-2007, 21:25   

pawcio777 napisał/a:
przy probie odsuniecia nic nieslychac (tzn. zadnego dzwieku/odglosu wlaczania lub proby odsuniecia)

Linka pewnie splątała się na bębnie i silnik nie może ruszyć - działa wyłącznik przeciążeniowy - tak samo jakbyś szybę zamknął i chciał jeszcze podnieść.

pawcio777
[Usunięty]

Wysłany: 11-01-2007, 21:43   

Postaram sie to sprawdzic jak najszybciej ale niestety pewnie dopiero to bedzie w poniedzialek narazie serdeczne dzieki za wskazowki, jak sprawdze to napisze co to....

[ Dodano: 16-01-2007, 15:17 ]
Wkoncu rozebralem drzwi i z linka jest ok (przy okazji przesmaroawlem) i tak naprawde nie wiem co jest/bylo wyciagnalem caly mechanizm rozkrecilem silniczek, zobaczylem jak wyglada w srodku :) skrecilem zalozylem caly mechanizm z powrotem i dziala, takze nie wiem co to bylo ale narazie dzial wiec nie ruszam :)

Odpowiedz do tematu