|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
brak pozycyjnych, podśw zegarów |
Autor |
Wiadomość |
darek181289
Nowy Forumowicz
Auto: eclipse 2G
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-11-2012, 21:50 brak pozycyjnych, podśw zegarów
|
|
|
Witam.
mam taki problem, że wysiadło mi oświetlenie.
przekręcając manetkę na pierwszą pozycję nic się nie stało. nie mam pozycyjnych przód i tył, podświetlenia zegarów i wszystkich przycisków i brzęczka...
cała reszta działa normalnie, inne śwaitła też są, auto odpala. co najważniejsze wszystkie bezpieczniki są sprawne, sprawdzałem 2 razy.
napięcie nie dochodzi do 3 bezpieczników 2 szt od pozycji prawych i lewych oraz 1 szt bezpiecznika z napisem fern....
auto to eclipse 2g silnik 4g63
proszę o pomoc |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 01-11-2012, 22:01
|
|
|
Albo wina manetki albo sterowanego przez nią przekaźnika. |
|
|
|
 |
darek181289
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 01-11-2012, 22:08
|
|
|
z tego co wyczytałem i szukałem u siebie, to nie ma przekaźnika od pozycyjnych...
manetkę "przedzwoniłem" multimetrem i wydaje się ok |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 02-11-2012, 00:31
|
|
|
Jeśli nie ma przekaźnika, to napięcie powinno przechodzić przez manetkę, więc sprawdzałeś, czy do niej napięcie dochodzi i czy jest przejście od manetki do bezpieczników?
Należy prześledzić cała drogę do bezpieczników bo raczej przed nimi jest przerwa w obwodzie jeśli oczywiście wszystko dobrze pomierzyłeś. |
|
|
|
 |
darek181289
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 16-11-2012, 20:50
|
|
|
problem znikł i pojawił się ponownie.
2 tyg temu jadąc samo wszystko wróciło do normy, pozycje się zaświeciły i podświetlenie zegarów.
dziś sprawdzam po 2 tyg postoju i znów nie ma pozycji i podświetlenia przycisków....
wtf? wyłacznik? |
|
|
|
 |
|
|