|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[MSS DID] Rura/przewód turbina, syczenie powyżej 2,5 tyś rpm |
Autor |
Wiadomość |
dony
Nowy Forumowicz
Auto: Space Star
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-11-2012, 20:28 [MSS DID] Rura/przewód turbina, syczenie powyżej 2,5 tyś rpm
|
|
|
Witam,
wczoraj na trasie wystąpił pewien problem w moim Space Starze, otóż przy ok. 2,5 tysiąca obrotów ( czyli wtedy kiedy załącza się turbina ) występuje syczenie. Przeczytałem wczoraj że to wynika z nieszczelności układu, zlokalizowałem dzisiaj w którym miejscu to występuje. I teraz pytanie do Was : jak nazywa się ta gumowa rura (łączy się ona następnie z rurą aluminiową), która leci sobie pod chłodnicą i to na tyle nisko że z góry nie mogę do niej dosięgnąć, pytam ponieważ chciałbym gdzieś ją zakupić a cięzko się dogadać jak nie wiadomo jak ją nazwać. I druga sprawa może ktoś polecić miejsce gdzie taką rurę mogę dostać lub może ktoś ma taką na stanie a chciałby się z nią rozstać? |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21011 Skąd: Częstochowa
|
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 07-11-2012, 20:38
|
|
|
Używka, serwis, albo uniwersalne kolanko sylikonowe |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
dony
Nowy Forumowicz
Auto: Space Star
|
Wysłany: 08-11-2012, 09:53
|
|
|
Dzięki za te schematy, udało mi się znaleźć to czego szukałem : http://www.mitsubishi-mot...sub_group%3D410 nr 12621, tylko okazuje się że nowa kosztuje ponad 800zł bo w komplecie jest gumowa rura + aluminiowa i sprzedawane są tylko razem. Chyba bez demontażu starej rury się nie obejdzie i trzeba będzie szukać na wzór. No chyba że macie lepszy pomysł Gdzie najlepiej w Warszawie szukać takiej części ? |
|
|
|
 |
|
|