Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Bezobslugowe lampy przednie w Eclipsie 1G
Autor Wiadomość
geepard
[Usunięty]

Wysłany: 29-12-2006, 20:08   Bezobslugowe lampy przednie w Eclipsie 1G

Mam problemy z wymiana zarowek w przednich lampach.Nikt nie wie jak je wymienic.
Hehe tu sie chyba nie wymienia tylko cale lampy :twisted:
Dzwonilem do serwisu mitsubishi w krakowie z pytaniem ile kosztyje wymiana nie wiedza :)
Pytalem jak wymienic tez nie wiedza:)
To co zrobic zeby je wymienic?
Dodam ze pewien kolega z forum chetnie sluzym mi swoja pomoca za co bardzo dziekuje i jestem mu wdzieczny ale ma inne lampy w swoim kliperku i tez nie doszlismy jak je wymienic :mrgreen:

Ficu865
[Usunięty]

Wysłany: 29-12-2006, 20:45   

Uderz do Adaho_Krak :lol: Może będzie wiedział :wink:

P.s. Zapraszam na spoty oraz podforum małopolskie :idea:

geepard
[Usunięty]

Wysłany: 29-12-2006, 22:06   

Niestety on ma inne lampy :D

Adaho_krak 
moderator

Auto: Megane GTline
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 29-12-2006, 22:46   

Ficu865, sprawdzaliśmy razem mamy dokładnie takie same autka ten sam rok ta sama wersja a jednak lampy inne :shock:

geepard, nie mam pomysłu jak Ci pomóc spróbuj popytać na forum eclipsa http://www.eclipse.net.pl/ ważne jest to że ja mam lampy fabryczne Ty masz po lekkim tuningu jak bedziesz pytał napisz że masz lotki pod lampami z tego co widać lampa też nie jest seryjna i stąd kłopot

Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku
. - Przynajmniej się staram :)

Adam 00302/KMM

geepard
[Usunięty]

Wysłany: 29-12-2006, 23:07   

oki sprubuje tam zapytac. A skad wieszmoze moj to jakas rumunska wersja :lol: i seryjne ale inne haha.
To skad by wzial takie

[ Dodano: 29-12-2006, 23:18 ]
O ktore ci lotki chodzi o te male pod sama lampa czerwone?

[ Dodano: 30-12-2006, 10:45 ]
To nie moj samochod ale wlasnie takie lampy mam z takimi listewkami pod lampa http://www.eclipse.net.pl...?album=28&pos=1

[ Dodano: 30-12-2006, 10:57 ]
http://www.eclipse.net.pl...?album=28&pos=1 takie jak tu.

piotruś 
Forumowicz
,DZIECI KWIATY.''

Auto: ford S-Max.
Wysłany: 30-12-2006, 21:26   

Witaj koleszko a propo tych lamp to tak - jeśli są w pozycji podniesionej klosz lampy po obwodzie ma metalową obwódkę i na górnej części są dwie śróbki M-4 (krzyżakowe) tak samo na dolnej po wykręceniu ich wyjmiesz całą lampę i dalej to jak w każdym aucie. prawda że proste ?........ :? chyba pomogłem. :o

geepard
[Usunięty]

Wysłany: 30-12-2006, 22:49   

wielkie dzieki.
ale to cos kiepsko wymyslili.
Te dwie srobki od rory byly tak zapieczone ze szwedem odkrecalem a te dwie na dole to nie wiem czym odkrece :evil:
chyba latwiej wymienie lampy:)

[ Dodano: 30-12-2006, 22:50 ]
a drugie to kto tak wymyslil zeby wymiana zarowek byla taka skaomplikowana jak sie spali to jak w drodze wymienic.

[ Dodano: 30-12-2006, 22:51 ]
he nie myslalem ze to tyle rozkrecania bedzie myslalem moze ze jakis cos tam ukrytego i nie wiem a tu prosze 4 srobki i wyjmujemy:)

Adaho_krak 
moderator

Auto: Megane GTline
Wysłany: 31-12-2006, 00:52   

piotruś, akurat w tym przypadku dość skomplikowana sprawa ja u siebie mam obejmę metalową i jest tak jak piszesz geepard, ma coś innego

geepard napisał/a:
he nie myslalem ze to tyle rozkrecania bedzie myslalem moze ze jakis cos tam ukrytego i nie wiem a tu prosze 4 srobki i wyjmujemy:)

cieszę się że poradziłeś zrób jakiś opis nalepiej z fotami dla "potomnych" :)

Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku
. - Przynajmniej się staram :)

Adam 00302/KMM

geepard
[Usunięty]

Wysłany: 05-01-2007, 15:06   

Mysle ze nikt nie chce tak wymieniacjak ja:)
Wycialglem lampy postojowe atrape plastiki od lam i nawetblachy z gory zeby wymienic k.... zarowki i pol dnia pracy:)
Ale jak bede mial opis jak to wymienic to umieszcze

Ficu865
[Usunięty]

Wysłany: 05-01-2007, 15:37   

geepard napisał/a:
Mysle ze nikt nie chce tak wymieniacjak ja:)
Wycialglem lampy postojowe atrape plastiki od lam i nawetblachy z gory zeby wymienic k.... zarowki i pol dnia pracy:)
Ale jak bede mial opis jak to wymienic to umieszcze

hehe no cóż zdarza się;) czasami trzeba pół auta rozebrać żeby wyminić żarówkę;)
Ciekawie też jest z żarówkami w desce rozdzielczej, nie polecam... Jednak w colcie doszedłem już do wprawy i w 2 min rozbieram hehe 8)

geepard
[Usunięty]

Wysłany: 05-01-2007, 18:52   

ale teraz juz wiem i nie trzeba z gory sciagac tylko mam zapieczone dwie srubyi nie moge odkrecic i nie mam sposobu na te sruby:)

Odpowiedz do tematu