Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Fotelik dla dziecka - jaki wybrać?
Autor Wiadomość
tresorex 
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-04-2012, 13:05   Fotelik dla dziecka - jaki wybrać?

Mój syn pomału wyrasta ze swojego fotelika i planuję kupić większy.

Chodzi o fotelik od ok 15kg (2,5latek).

Znalazłem wiele ofert z fotelikami typu 2w1 czyli fotelik z odłączanym oparciem - zostaje sama podstawka i takie najbardziej by mnie interesowały.

Możecie polecić z własnego doświadczenia jakieś foteliki do ok 150-170zł??

Sylwia 
Forumowicz

Auto: Chrysler 3,8 v6 LPG- PRINS
Wysłany: 05-04-2012, 14:00   

Warto żeby był z takim operciem (nie wiem jak to określić,,,)- żeby jak zaśnie to nie zwisała główka tylko miała oparcie, a w razie bocznego uderzenia stanowi zabezpieczenie.

irekmiecz 
Mitsumaniak

Auto: hultaj ix20 był MSS 1.3GLX
Wysłany: 05-04-2012, 15:57   

Właśnie w tym tygodniu kupiliśmy dla prawie czteroletniej lecz drobniutkiej (12,5kg.) córeczki taki http://www.fajnytowar.pl/...Classic-red/254 . Jako że pod względem zakupów jesteśmy trochę starej daty to poszukaliśmy zwykłego sklepu z tym towarem i "namacalnie" przekonaliśmy się co to jest. Po wcześniejszym zapoznaniu się z innymi fotelikami nie mieliśmy wątpliwości że stosunek ceny do oferowanego towaru jest bardzo dobry. Na "ale-drogo" był w jeszcze lepszej cenie a my w owym zwykłym sklepie zapłaciliśmy nieco więcej niż widoczna w linku gdzie trzeba doliczyć jeszcze koszt przesyłki, a to już prawie na to samo by wyszło.

Jogurt 
Mitsumaniak

Auto: CA4A & EA5W
Wysłany: 05-04-2012, 21:30   

Mój synek jeździł w takim tylko w innym designie: http://allegro.pl/fotelik...2239171760.html z tego co mogę powiedzieć to jest wytrzymały, tapicerkę można ściągnąć do prania, ma regulowany zagłówek, dziurkowany materiał oparcia i siedziska, Olaf do tej pory (5,5 roku) korzysta z siedziska. Generalnie foteliki tej firmy mogę polecić bo mieliśmy też dla niemowlaków ale wózki robią do bani.

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 05-04-2012, 22:56   

każda firma będzie Cię przekonywała, że ma "unikalne rozwiązania, bez których ty i twoje dziecko nie może żyć", więc tylko kwestia, której reklamie ulegniesz :)
ze swojej strony doradzę, by nie kupować fotelika przez neta - u mnie pierwszy przyszedł śmierdzący pleśnią a drugi po reklamacji śmierdział chemią (impregnatem) przez rok
zawsze warto podjechać do sklepu, powąchać, posadzić dzieciaka, sprawdzić jak wygląda, jak się reguluje, co można uprać, co można dokupić/odłączyć i jak można go ustawić
a potem przymierzyć do auta, żeby się nie okazało, że pasy są za krótkie :)

na pewno nie kupowałbym najdroższych konstrukcji ani tych najtańszych

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 07-04-2012, 12:03   

A co z doświadczenia jest praktyczniejsze 9-25, czy 9-36?

Bo młody ma 7 m-cy a waży już 10 kg.
Na ten moment mamy Maxi-cosi cabrio 0-13 kg, ale on już z niego wystaje.
9-36 już widzę, że są w pozycji bardzo siedzącej no i przodem do kierunku jazdy, a nie wiem jak to się ma do jednorocznego szkraba, który co prawda w aucie mi nie śpi, ale jak się przytrafi, to czy będzie w stanie pospać z ciążącą na boki główką...?

Jest coś w tej większej grupie wagowej z atestami bezpieczeństwa tak jak maxi cosi w przedziale 0-13?
Stylistyka funkcjonalność mało mnie obchodzą, bezpieczeństwo bardzo!

Obywatel 
Forumowicz

Auto: RAV4 III Corsa E
Wysłany: 09-04-2012, 23:57   

Polecam Coneco. Te z zakresu 9-25 są dużo bardziej pancernej konstrukcji i je szczególnie polecam. Te 15-36 są bardziej wydmuszkowate, ale mają oddzielaną podkładkę dla starszych dzieci więc dłużej posłużą.

Aha, i kilka fotelików już kupiłem na Alledrogo i nigdy się nie zawiodłem. Najważniejsze to wybrać sklep, który ma duże obroty, dobre oferty i dobre komentarze ale niekoniecznie najniższą cenę.

jaca71 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
Wysłany: 10-04-2012, 07:53   

Chooper napisał/a:
A co z doświadczenia jest praktyczniejsze 9-25, czy 9-36?

Ja miałem 9-18 maxicosi priori. I wydaje się że to lepsza opcja niż 9-36. Bo taki 9-18 ma opcję "rozkładania" i dziecko może śpiąc jechać praktycznie na leżąco. Potem był/jest graco 15-36 model bardziej wypasiony bo z miękkimi podłokietnikami...

tresorex 
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord
Wysłany: 16-05-2012, 11:05   

Wybrałem taki:

Zobaczymy jak będzie się sprawował :)

Proporczyk 
Nowy Forumowicz

Auto: Audi A4
Wysłany: 28-09-2012, 22:23   

Oj w tej cenie będzie ciężko Ci znaleźć. Szczególnie dobry fotelik. Raczej za jakieś 200 zł mogę CI polecić JUNIOR MAXI - 15-36kg - LION . Wprawdzie akurat tego nie mam, jednak dokładnie z tej firmy używamy fotelika tego wcześniejszego, do 15 kg i moim zdaniem jest bardzo bezpieczny i łatwy w obsłudze, a także wygodny. Ale poczytaj gdzieś jak wypada w testach bezpieczeństwa.

std1984 
Nowy Forumowicz

Auto: Evo X GSR
Wysłany: 15-10-2012, 13:54   

Ja bym polecił, ale nie w tym przedziale cenowym:

Recaro Monza, ma fajny plus w postaci możliwości podpięcia MP3, idealna sprawa na wyjazdy.

Kesz 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi
Wysłany: 18-12-2012, 09:33   

Następny fotelik dla dziecka to taki w granicach wagowych 9-36 kg, jak na tu ogloszeniu
nawet używkę, jeśli komuś nie przeszkadza. Na rynku spory wybór, już nikt nie przewozi inaczej dzieci.

Odpowiedz do tematu