|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[MSS 1.6] ELEKTRYKA - brak kierunkowskazów |
Autor |
Wiadomość |
elvisek
Mitsumaniak
Auto: MSS '03 1.6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-11-2012, 19:25 [MSS 1.6] ELEKTRYKA - brak kierunkowskazów
|
|
|
Witam wszystkich,
Od trzech dni mam problem z brakiem wszystkich kierunkowskazów.
Zgodnie z podpowiedziami na forum, najpierw dobrałem się do włacznika świateł awaryjnych.
Po przeczyszczeniu styków, zaczęło działać.
Na drugi dzień działało 15 minut i przestało.
Znów przy pomocy forum i serwisówki zlokalizowałem przekaźnik świateł awaryjnych i też przeczyściłem styki. Sam przekaźnik nie wygląda ani na przepalony ani skorodowany.
Efekt?! Pół dnia działały.
Dziś powtórka z rozrywki i w połowie drogi przestają migacze działać. Tym razem tylko wyciagnąłem i włożyłem przekaźnik i znów działają.
Ki diabeł ? Przekaźnik do wymiany ?
PS. Zrobiłem relację foto z z rozbierania konsoli środkowej i jak dostać się do przekaźnika, którą tu umieszczę dla potomnych żółtodziobów jak Ja |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 28-11-2012, 19:42
|
|
|
A może nie łączą styki w które wciskasz przekaźnik, któryś jest luźny i po pewnym czasie przestaje łączyć. |
|
|
|
 |
elvisek
Mitsumaniak
Auto: MSS '03 1.6
|
Wysłany: 28-11-2012, 19:52
|
|
|
Styki wyglądają dobrze. Ale licho ich tam wie. Tylko, że sama zabawa przy włączniku świateł awaryjnych też na chwilę poprawiało sytuację (dwukrotnie)
Chyba zamówię ten przekaźnik - to nie majątek 20-30 peelenów
[ Dodano: 05-12-2012, 09:18 ]
I wszystko się wyjaśniło. Kupiony przekaźnik rozwiązał problem. |
|
|
|
 |
|
|