Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CAxA] Pomocy z hamulcami!
Autor Wiadomość
BanG_Sieradz 
Nowy Forumowicz

Auto: Colt CA4A 93'
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-12-2012, 01:18   [CAxA] Pomocy z hamulcami!

Witam,
Zakładam nowy temat gdyż podpiąłem sie niżej ale nikt nie odp a to pilna SPRAWA!
Z jakich modeli mitsu można było przełożyć tarcze na tył? Bo od Colta sa mniejsze niz te co mam a spotkał mnie taki problem jak przyszło ostatnio do wymiany klocków. Zamówiłem przód i tyl od Colta i sie okazało ze tył ma wieksze klocki nic te orginalne tyle do colta..
Jak mi ktoś pomoze to bede wzdzieczny gdyż na forum Coltmania nic sie nie dowiedziałem

PILNE!
Ostatnio zmieniony przez karolgt 17-01-2013, 00:04, w całości zmieniany 1 raz  

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-12-2012, 02:02   

BanG_Sieradz, mierzyłeś czy tylko klocek nie pasuje?
Średnica tarczy ma mieć 236mm.

Jak ktoś kombinował to możesz mieć z każdego auta, bo w sumie założyć da się wszystko.
Jakby miało się okazać, że coś ktoś kombinował to chyba prościej Ci będzie przejść na bębny :wink: .

Na początek jednak sprawdź po numerach klocki, jakie kupiłeś.
Jak na pewno odpowiednie to zmierz tarcze.
Numer klocków OEM: MR389565
I jeżeli katalog mnie w konia nie robi to zamiennikiem w TRW są klocki o numerze: GDB3045.
Numer tarczy: MB857763

Zastosowanie różnie podają, ale powtarzające się to Colt CA4A, Carisma DA1A, DA4A, Lancer CB4A, CB8A

Odpowiedz do tematu