[E88A 2.5 4WD] Świeci się KONTROLKA 4WS |
Autor |
Wiadomość |
Doti
Mitsumaniak

Auto: Galant
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-12-2012, 18:20 [E88A 2.5 4WD] Świeci się KONTROLKA 4WS
|
|
|
Cześć,
mam problem z moim galantem. Liczę na Waszą pomoc. Jak go zakupiłam miał kilka usterek (jak to auta z takim dorobkiem życiowym). Z większością już się uporałam.
Teraz na tapecie mam świecącą się kontrolkę 4WS i ECS.
Co do 4WS, to nie mam pomysłu co się tam dzieje. Brak wycieków, odpowiedni poziom płynu, a kontrolka się świeci i do tego mam wrażenie, że przycina się wspomaganie kierownicy (kilka razy na samym początku jak go kupiłam kontrolka gasła na jakiś czas, ale niestety nie na długo).
Co do ECS, to skorodowała jedna część i myślę, że po jej wymianie wszystko będzie OK. Nie mniej jednak chętnie wysłucham porady osób bardziej doświadczonych w tym temacie. |
|
|
|
 |
Dzik
Mitsumaniak

Auto: CB4W
|
Wysłany: 15-12-2012, 18:49
|
|
|
Jest taki serwis w którym to jeden z właścicieli posiada gala z 4 ws. Myśle, ze gdybyś podjechala to na pewno coś by zaradzil |
|
|
|
 |
Doti
Mitsumaniak

|
Wysłany: 16-12-2012, 15:07
|
|
|
Mam w domu mechanika i szczerze mówiąc wolę by on dłubał przy moim aucie (nie ufam innym), no chyba, że mają dobry komputer i uda się odczytać błąd (niestety nie wszystkie sprzęty to potrafią). A jak nie to będzie trzeba szukać w ciemno i sprawdzać element po elemencie.
A może ma ktoś z Was jakieś manuale lub schematy do 4WS do tego modelu? |
|
|
|
 |
Dzik
Mitsumaniak

|
Wysłany: 16-12-2012, 15:23
|
|
|
Doti, nikt nie powiedział, że Ci zabiorą samochód i rozbiorą na części pierwsze.
Podjedź ze swoim mechanikiem, pogadajcie, komp się znajdzie, może pokaże gdzie trzeba włożyć ręce. |
|
|
|
 |
dahu
Forumowicz

Auto: E39A <3
Pomógł: 1 raz Dołączył: 16 Wrz 2011 Posty: 98 Skąd: Pohulanka
|
|
|
|
 |
Doti
Mitsumaniak

|
Wysłany: 16-12-2012, 17:42
|
|
|
Kolegę Marka miałam już okazję poznać
A w grupie miłośników E88A na pewno się wpisze
[ Dodano: 16-12-2012, 17:45 ]
link nie działa, powiedz gdzie znajdę tą listę miłośników, bo chętnie zobaczę ilu jest szczęśliwców |
|
|
|
 |
mitsu_pl
Forumowicz

Auto: Subaru Forester
Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Lip 2007 Posty: 1301 Skąd: Grajewo
|
Wysłany: 18-12-2012, 15:53
|
|
|
4WS to temat rzeka, my już przerabialiśmy to. Ten układ ma po prostu swoją żywotność, jak się zmęczy to trzeba go "wyciąć" i problemu nie będzie, zostanie normalne standardowe wspomaganie przednich kół. Polecam jak Ci się znudzi walka z nim |
_________________ Subaru Forester SF FL - 2000r.
Subaru Forester SF - 1999r.
Subaru Outback BI - 2005r.
Mitsubishi Galant E88A 2.5 TT |
|
|
|
 |
Doti
Mitsumaniak

|
Wysłany: 18-12-2012, 16:28
|
|
|
Niestety takie środki mnie nie interesują. Będę walczyć!!! Najwyżej się wkurzę i potnę Gala na żyletki hehehe
Całe moje szczęście, że mam pod ręką złotą rączkę, która tak łatwo się nie poddaje. Jest już nawet pomysł, na "ulepszenie" systemu odpowietrzania, ale o tym później jak już się z tym uporamy.
Musi być przecież jakiś sposób, by to cholerstwo przywrócić do życia!!!!!!!!!!
A tak swoją drogą dziś znowu się uśmiałam dzwoniąc do jednego z serwisów i pytając o części. CENY Z KOSMOSU. Mitsubishi po prostu wymiata, nie ma droższych nowych oryginalnych części niż do aut tej marki. Trzeba jakiś strajk zrobić
I tak ceny IC (bez zniżek) zestaw naprawczy pompy sprzęgła ok. 14-18 zł (kilka uszczelek), cena oryginału MMC ok. 820 zł (sama pompa to już w ogóle kosmos- ponad 2000 zł). A teraz zagadka: Ile kosztuje nowy bak do E39A???? |
|
|
|
 |
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Pomógł: 122 razy Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 11184 Skąd: Radomsko
|
Wysłany: 18-12-2012, 16:32
|
|
|
Dlatego właśnie zaopatrujemy się w IC,albo u Malika
[ Dodano: 18-12-2012, 16:36 ]
A w sprawie 4WS,to w moim działał ten układ,ale nie wiem czy poprawnie.na postoju podczas kręcenia kierą,tylny magiel również lekko działał.niestety nie wiem czy to działało poprawnie,ale na pewno lepiej skręcał niż mój obecny gal |
|
 |
dahu
Forumowicz

Auto: E39A <3
Pomógł: 1 raz Dołączył: 16 Wrz 2011 Posty: 98 Skąd: Pohulanka
|
Wysłany: 18-12-2012, 19:54
|
|
|
Doti napisał/a: | Mitsubishi po prostu wymiata, nie ma droższych nowych oryginalnych części niż do aut tej marki. |
Uwierz mi są .... (Audi , BMW , Mercedes)
Cytat: | Ile kosztuje nowy bak do E39A???? |
Przeglądaj allegro , bo jeszcze z jakiś tydzień temu był E39A na graty tam. |
|
|
|
 |
Dzik
Mitsumaniak

|
Wysłany: 18-12-2012, 20:02
|
|
|
dahu, byś się zdziwił jak tanie są części do starszych mercedesów. BMW też ma tanio za duże części, ale za to pierdoły dekoracyjne sa pioruńsko drogie.
Widzę, że temat 4ws jest identyczny jak w Hondach. Jest do puki się nie zepsuje a potem już koniec. |
|
|
|
 |
Doti
Mitsumaniak

|
Wysłany: 18-12-2012, 20:11
|
|
|
Bak uratowany, zaspawany wiem wiem brzmi to groźnie, ale jak widać czasem się da. A cena nowego w serwisie to jedyne 10 tys.
A co do tematy 4WS, to widzę, że ciężka sprawa. Ale wierze, że w takim razie będziemy pierwsi, którym uda się go uzdrowić. TRZYMAJCIE KCIUKI Jak nie to chyba się załamie |
|
|
|
 |
Wszyc
Mitsumaniak

Auto: ------>
Pomógł: 31 razy Dołączył: 01 Mar 2009 Posty: 4156 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 19-12-2012, 21:24
|
|
|
nie ma rzeczy nie do zrobienia mitsu_pl to mały leń i mu nie było to potrzebne trzymam kciuki działaj |
_________________ Mitsubishi Galant E57A '93
Mitsubishi Galant E54A '93 sprzedany
Mitsubishi Galant E88A '93
Mitsubishi Eclipse D22A '92
Honda CB500 PC32 '97
By mjsystem;
papamitsu napisał/a:
Miejsce raczej dowolne ale standard lokalowy niech bedzie na poziomie dobrego Gala
mjsystem: Czyli dookoła rdza. |
|
|
|
 |
Frost
Mitsumaniak Moderator E88A

Auto: Galant E88A
Pomógł: 14 razy Dołączył: 25 Mar 2007 Posty: 1377 Skąd: Gorzów Wlkp.
|
Wysłany: 19-12-2012, 21:30
|
|
|
Nie to żebym był czarnowidzem ale Ci się to nie uda, szybsze i łatwiejsze wyjście to zamówić z Japonii cały nowy układ
Ja swojego się również pozbyłem bo padły mi dwie pompy wspomagania przez to że 4ws świrował, a do tego raz trzymając kiere prosto znalazłem sie na przeciwległym pasie a to nie jest zabawne, więc kosztem 4ws wybrałem przewidywalność swojego auta i kto wie może życie |
|
|
|
 |
Doti
Mitsumaniak

|
Wysłany: 20-12-2012, 10:18
|
|
|
Frost napisał/a: | Nie to żebym był czarnowidzem ale Ci się to nie uda, szybsze i łatwiejsze wyjście to zamówić z Japonii cały nowy układ
|
HaHaHa chyba bym musiała miliarderką być a zresztą zły Czarodzieju lepiej nie kracz tylko kciuki trzymaj.
Wszyc napisał/a: | nie ma rzeczy nie do zrobienia mitsu_pl to mały leń i mu nie było to potrzebne trzymam kciuki działaj |
Pewnie, że wszystko zrobić się da. Jeszcze zobaczycie. HeHeHe wszyscy wydłubią 4WS, a mój jedyny rodzynek się ostanie. JA się nie dam!!!
Teraz naprawiam pompkę sprzęgła (bo jak to wiadomo zawsze się coś posypie w nieodpowiednim momencie), a po świętach dalej wracam do tematu 4WS Rozumiem, że jak mi się uda, to chyba jakiś puchar za wytrwałość dostanę |
|
|
|
 |
|