Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Nowy nabytek. Lancer 2.0
Autor Wiadomość
kermit221 
Nowy Forumowicz
kermit221

Auto: Lancer 9 kombi 2.0 136 koni
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-01-2013, 17:27   Nowy nabytek. Lancer 2.0

Witam. Mój "nowy" samochodzik zakupiłem 2 miesiące temu. Jest nim Mitsubishi Lancer Kombi z 2 litrowym silnikiem o mocy 135 koni. Autko sprowadziłem z niemcowni i po zabawie w naszych kochanych urzędach mogę się nim już w pełni cieszyć. Przyznać trzeba, że jest się czym cieszyć :)

Pomimo spalania, (a te na razie mnie powala bo poniżej 13 litrów nie zszedłem) jazda tym samochodem to prawdziwa frajda. Zacznę może od tego, że wybrałem kombika (nie bez bólu w sercu) ponieważ wkrótce powiększy mi się rodzinka i musiałem wziąć to pod uwagę. Musze jednak powiedzieć, że ładowność nie jest mocna stroną lancera, ale po pierwszej przejażdżce przestało to dla mnie mieć znaczenie :) Ważne, że żona nie marudzi, że znowu kupuję niepraktyczny dupowóz :)

Wracając jednak do samego autka. Jest dynamiczne, sztywne kiedy potrzeba (bez podtekstów) i zdecydowanie wyróżnia się spośród golfów, pasatów, audi a4 i tym podobnych, wspomnianych dupowozów których pod sklepem stoi zawsze co najmniej 10. To głównie odmienność i sportowe zacięcie zdecydowało, że to właśnie ten samochód wybrałem.
Lancer jest z przełomu 2006/2007 roku a jego przebieg oscyluje koło 125 tysięcy. Serwisowany do końca na co prócz książki są faktur które jak wiadomo są bardziej wiarygodne. Wozik stoi na 17"felgach w kolorze nadwozia ze spolerowanymi szprychami. Wygląda to moim skromnym zdaniem dosyć sympatycznie. Poza tym auto jest całkowicie fabryczne. Na wiosnę chciałbym z nim troszeczkę "pokombinować" ale jeszcze nie wiem w co uderzyć. Może wentylowane tarcze i jakieś ciekawe zaciski? A może macie jakieś sugestie?

Przesyłam choć ze 2 zdjęcia żeby było wiadmo o czym mowa :)

http://www.fotosik.pl/pok...bffbbbcba0.html

http://www.fotosik.pl/pok...68e4b16569.html

Ogólnie samochodzikiem jestem zachwycony i mam nadzieję, że będziemy się dobrze dogadywać :)

demoniszcze 
Mitsumaniak

Auto: Skoda Yeti 4x4 1.8TSI
Wysłany: 04-01-2013, 18:39   

Bardzo ładna sztuka

Fajne felgi, jakie masz na nich opony? tzn rozmiar

był: Galant 2,5 V6 AVANCE Wagon http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=85107

był: Subaru Legacy 2.5 GT US Spec 250KM

Jest: SKODA Yeti 4x4 1.8 TSI 160KM

kermit221 
Nowy Forumowicz
kermit221

Auto: Lancer 9 kombi 2.0 136 koni
Wysłany: 04-01-2013, 18:51   

Dziękuję :) Oponki mam Yokohamy 17/45/215. Sympatycznie trzymają się w zakrętach :)

Odpowiedz do tematu