|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[1G 90-94] Problem z pedałem hamulca.... |
Autor |
Wiadomość |
Frędzel
Forumowicz tylko wysokie obroty

Auto: ACCORD CL7 K20A6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-01-2013, 11:26 [1G 90-94] Problem z pedałem hamulca....
|
|
|
Witam!
Mam taki problem: w październiku wymieniłem tarcze i klocki, układ odpowietrzony i było gitez ale tydzień temu w piątek musiałem gwałtownie zahamować i załączył się ABS, chwilę po tym pedał hamulca stał się całkowicie miękki. Zajrzałem do zbiorniczka i zaobserwowałem ubycie płynu hamulcowego, uzupełniłem napompowałem na wyłączonym i włączonym silniku i wróciło do normy ale gdy załączy się ABS ubywa płyn ze zbiorniczka. Od wczoraj w ogóle zrobił się miękki pedał hamulca a płynu jest dosyć. Gdzie mogę szukać przyczyny i czy jest możliwość zrobienia tego samemu?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
maryjanek
Mitsumaniak 02930/KMM
Auto: Eclipse 1G GS
|
Wysłany: 13-01-2013, 13:43
|
|
|
skoro ubywa Ci płynu to zlokalizuj miejsce gdzie wycieka |
_________________ łaciate jest szybsze !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
----------------------------------------------------------
był Galant 2.0 16V Sport Edition - karawan
jest Eclipse 1G 2.0 16V GS - ciapek |
|
|
|
 |
Frędzel
Forumowicz tylko wysokie obroty

Auto: ACCORD CL7 K20A6
|
Wysłany: 15-01-2013, 20:52
|
|
|
raczej obstawiam ze jest to pompa hamulcowa gdyz podczas jazdy musze kilka razy szybko napompowac plyn zanim samochod zacznie hamowac. maryjanek nie grzeszysz inteligencja.... |
|
|
|
 |
|
|