Wymiana BodyKit |
Autor |
Wiadomość |
SenseJLF
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer Kombi '03
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-01-2013, 23:04 Wymiana BodyKit
|
|
|
Witam.
Przymierzam się do delikatnej wymiany karoserii w swoim kombiaku.
Dokładnie to chodzi mi o przednie nadkola,maska i lampy od evo 8 czyli chcę stworzyć delikatną kopię Lancer evo 8 kombi który był wypuszczany w Japonii.
I tu pojawia się kilka pytań:
1.Skąd wziąść najtaniej części?(proszę nie pisać allegro)
2.Czy uchwyty i sposób mocowania będzie pasował lub czy będzie to wymagało większych przeróbek?
3.Czy ktoś z szanownych kolegów już coś takiego zrobił?
Pozdrawiam.
Nowy forumowicz, świeży nabywca Lancera
SnJ L.F. |
_________________ SnJ |
|
|
|
 |
sla
Forumowicz

Auto: Inne
Pomógł: 22 razy Dołączył: 27 Mar 2005 Posty: 2882 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 01-02-2013, 14:45
|
|
|
Po co robić kundla? Koszty przeróbki będą wyższe niż wartość samochodu.A sam samochód po takich przeróbkach będzie bezwartościowy i taktowany jak po dzwonie. |
|
|
|
 |
SenseJLF
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 02-02-2013, 09:10
|
|
|
To ma być auto demonstracyjne.Główne przeróbki będą dotyczyły wnętrza ale wygląd zewnętrzny też chciałem trochę zmienić. |
_________________ SnJ |
|
|
|
 |
pablini
Forumowicz
Auto: Lancer 2,0 2003
Pomógł: 1 raz Dołączył: 30 Wrz 2012 Posty: 48 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 02-02-2013, 16:13
|
|
|
pamiętaj o zmianie felg jak zrobisz nadkola bo oryginały będą wyglądały jak dojazdówki |
|
|
|
 |
SenseJLF
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 02-02-2013, 16:36
|
|
|
znajomek stwierdził że bym upowszechniał wspaniałą modę pod tytułem "Wieś tjuning"
Już sobie drukuję naklejki V6 itp
A tak na serio to felgi owszem,chociaż jeszcze nie został do końca klepnięty projekt oraz styl w jaki pójdziemy. |
_________________ SnJ |
|
|
|
 |
bcn
Forumowicz Save the SOHC

Auto: Lancer CS0 2007
|
Wysłany: 05-02-2013, 09:33
|
|
|
nadkola? czy blotniki?
wszystko sie da, ale przedni zderzak od evo bez poteznego intercoolera za siatka bedzie wygladal wiejsko. Chyba, ze robicie tez jakis gruby projekt pod maska - ale ja bym jednak zaczal od mechaniki, plastiki zawsze mozna sobie porzeźbic.
jak to ma byc democar jakis, to tym bardziej nie pomijalbym aspektow mechanicznych (silnik, zawieszenie, kola/hamulce). |
_________________ 2007 Lancer CS3 | 2001 Civic EU7
 |
|
|
|
 |
SenseJLF
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 05-02-2013, 21:26
|
|
|
bcn napisał/a: | ja bym jednak zaczal od mechaniki, plastiki zawsze mozna sobie porzeźbic.
jak to ma byc democar jakis, to tym bardziej nie pomijalbym aspektow mechanicznych (silnik, zawieszenie, kola/hamulce). |
I tu kolega trafił w sedno...ogólnie planów jest dużo,środki też się powoli znajdują
Osobiście wolałbym przerobić samą mechanikę a wygląd zostawić bez zmian...zrobić takiego fajnego "tajniaczka"
Niestety jak się ma wspólników,"darczyńców" itd to różnie to bywa.Zwłaszcza że ludzie są wzrokowcami i dla nich liczy się wygląd a nie to co ma pod maską(niestety).
Ale zobaczymy co i jak...
[ Dodano: 21-02-2013, 18:23 ]
Panowie potrzebowałbym dokładny wymiar zderzaka tylnego Lancera Kombi 03 bo nigdzie nie znalazłem takowej informacji...no chyba że jest identyczny jak od sedana?? |
_________________ SnJ |
|
|
|
 |
|