|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8 GDI] Jak wyciągnąć zapieczony wtrysk? |
Autor |
Wiadomość |
mateusz8230
Forumowicz
Auto: MitsubishiCarisma 1998.1.8GDi
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 5 razy Dołączył: 12 Kwi 2012 Posty: 344 Skąd: Ostrów Wielkopolski
|
Wysłany: 31-01-2013, 12:48 [Cari 1.8 GDI] Jak wyciągnąć zapieczony wtrysk?
|
|
|
Witam,Mam duży problem nie mogę za diabła wyciągnąć ostatniego wtryskiwacza od strony rozrządu ,czym można go podważyć itp żeby wyszedł? Zauważyłem że cały ten plastik w który wkłada się wtyczkę rusza się,a reszta wtrysku nie rusza się w tym gniezdzie, czyli jest coś nie tak z tym wtryskiwaczem i mam nadzieje że to on powoduję u mnie rózne problemy...
I jeszcze jedno na wszystkich wtryskach jest literka ,,C'' gdzieś na forum czytałem że powinny być o różnych oznaczeniach a,b,c czy to nie przeszkadza w pracy silnika że mam takie same oznaczenia?
Zamówiłem więc dziś komplet używanych wtryskiwaczy i teraz mam jeszcze jedno pytanie czy mogę je umyć w myjce ultradzwiękowej? Temperatura w kąpielach myjki wynosi od 30-70 stopni i ostatnia jest wanna susząca 130stopni,czy to nie roztopi tych plastików na wtryskach? Czy lepiej dać sobie z tym spokój i zlecić to jakiemuś zakładowi regeneracji wtryskiwaczy? Ale koszt z 200zł napewno a mycie w myjce u siebie w pracy mam za darmo... |
_________________ - Who's motor is this?
- Zed's.
- And who is Zed?
- ZED IS ZED BABY AND ZED IS DEAD |
|
|
|
 |
JarzynaOsw
Mitsumaniak Jarzyna

Auto: Mitsubishi
|
Wysłany: 03-02-2013, 09:05
|
|
|
U mnie żaden wtryskiwacz nie chciał wyjść więc musisz wsadzić auto na kanał, wywalić wszystko co jest niepotrzebne od tyłu silnika czyli kolektora ssącego aby mieć swobodny dostęp do wtrysków i za pomocą długiej breszki i młotka wybić wtrysk a jeżeli masz możliwość to małym przecinakiem i małym młotkiem dojdziesz ale od razu mówię że starych wtrysków nie ocalisz |
_________________ GAZ mam w podłodze a nie w bagażniku...
Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem...
 |
|
|
|
 |
mateusz8230
Forumowicz
Auto: MitsubishiCarisma 1998.1.8GDi
Pomógł: 5 razy Dołączył: 12 Kwi 2012 Posty: 344 Skąd: Ostrów Wielkopolski
|
Wysłany: 03-02-2013, 10:48
|
|
|
problem rozwiązany:) na szczęście obeszło się bez demontażu głowicy itd:) |
_________________ - Who's motor is this?
- Zed's.
- And who is Zed?
- ZED IS ZED BABY AND ZED IS DEAD |
|
|
|
 |
|
|