wymiana lamp przednich na soczewkowe firmy DEPO |
Autor |
Wiadomość |
dzus1
Forumowicz
Auto: Lancer Sportback 1.8 INTENSE
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-01-2013, 10:30 wymiana lamp przednich na soczewkowe firmy DEPO
|
|
|
witam mam pytanie ostatnio na Allegro pojawiły się lampy soczewkowe do lancera firmy DEPO czy ktoś z was montował takie lampy i jak z jakością ich świecenia jeśli tak to poproszę o komentarz
URL=http://imageshack.us/photo/my-images/443/dsc0166ol.jpg/] [/URL]
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us |
Ostatnio zmieniony przez dzus1 24-01-2013, 14:26, w całości zmieniany 5 razy |
|
|
|
 |
silesia1947
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer Sedan
|
Wysłany: 26-01-2013, 12:37
|
|
|
Ładne te lampy ! cena nie jest zła. Też bym chętnie zamienił na takie, tym bardziej że moje niestety obydwie są lekko porysowane. Może więcej opinii o nich ??? ktoś je widział na żywo, testował, czytał coś więcej o nich ??? |
|
|
|
 |
silesia1947
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 27-01-2013, 13:41
|
|
|
dv24v napisał/a: | Wygladaja prawie, jak Bi-Xenon oryginal. Na pewno lepsza opcja, niz te z ledami DRL. Te widzialem i sa slabej jakosci. Nie polecam |
Dokładnie i jeszcze nie wiadomo czy mają homologację. |
|
|
|
 |
tomekrvf
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Pomógł: 48 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 2309 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 27-01-2013, 17:00
|
|
|
Ja kilka razy miałem do czynienia z DEPO. Syf jakich mało. Wytrzymują mniej wiecej rok, dopasowanie do nadwozia nikłe, jakość mierna |
|
 |
dzus1
Forumowicz
|
Wysłany: 27-01-2013, 18:23
|
|
|
silesia1947, homologacje maja są oznaczenie na lampach itd |
|
|
|
 |
silesia1947
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 29-01-2013, 21:35
|
|
|
tomekrvf napisał/a: | Ja kilka razy miałem do czynienia z DEPO. Syf jakich mało. Wytrzymują mniej wiecej rok, dopasowanie do nadwozia nikłe, jakość mierna |
kurde, to dziwne jak dla mnie bo właśnie miałem pisać że wczoraj przy okazji sprawdzania żarówki w samochodzie mamy (Toyota Corolla z 2006 w wersji amerykańskiej) zauważyłem że są tam lampy wyprodukowane przez DEPO i przez 6 lat jak mamy to auto nie znalazłem nic co bym mógł zarzucić tym lampom jakościowo są super, aha i samochód nie był bity więc mogę twierdzić że lampy fabrycznie montowane |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21013 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 30-01-2013, 09:38
|
|
|
Wiadomo jak firma produkuje coś na "pierwszy montaż" to jest to dopracowane i musi być dobre bo inaczej nie zastosowano by tego w seryjnym aucie .
Niestety produkując tylko zamienniki firmy nie mają dostępu do pełnej dokumentacji i mogą zbytnio nie pasować jak już było powiedziane powyżej .
Sam planowałem zakup do swojego MSS lamp depo ale po poznaniu kilku opinii staram się znaleźć coś ori używanego w dobrym stanie . |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
silesia1947
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 30-01-2013, 20:50
|
|
|
być może tak, sam już nie wiem co myśleć. najlepiej by było obejrzeć lampy na żywo ale w moim przypadku raczej nie jest to możliwe bo żadna z lokalizacji ofert z allegro nie jest w pobliżu, a i żaden sklep nie ma w ofercie takich lamp... |
|
|
|
 |
Uwex
The Hitman :-)

Auto: Lancer Sportback 1.8; Colt 1.3
Pomógł: 15 razy Dołączył: 03 Sty 2009 Posty: 3273 Skąd: okolice W-wia Śl.
|
Wysłany: 31-01-2013, 10:04
|
|
|
silesia1947 napisał/a: | najlepiej by było obejrzeć lampy na żywo | - tylko, że wygląd to jeszcze nie wszystko- ważniejsze jak świecą. |
|
 |
silesia1947
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 01-02-2013, 21:14
|
|
|
zgadza się, ale chociaż już by było coś wiadomo o jakości wykonania, jakby nie było na zdjęciach nigdy nie widać w 100% jak jest |
|
|
|
 |
silesia1947
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 04-02-2013, 20:28
|
|
|
zamiana lamp halogenowych na xenon chyba nie jest możliwa ? pomijam fakt że muszą być spryskiwacze i automatyczna regulacja to chyba samo przełożenie lamp nie jest możliwe bo instalacja elektryczna również wymaga przystosowania ? |
|
|
|
 |
boski
Forumowicz
Auto: Lancer Sportback 2010
|
Wysłany: 05-02-2013, 17:39
|
|
|
jeździłem na soczewkach fordem i powiem szczerze że rewelacji jakoś nie zauważyłem. Przy ori lampach i dobrych żarówach jest według mnie bardzo dobrze. ofc xnenon byłby lepszy ale jak ktoś chce można zamontować są nawet gotowe zestawy hella.
Pozdro600 |
|
|
|
 |
dzus1
Forumowicz
|
Wysłany: 05-02-2013, 19:34
|
|
|
boski napisał/a: | jeździłem na soczewkach fordem i powiem szczerze że rewelacji jakoś nie zauważyłem. Przy ori lampach i dobrych żarówach jest według mnie bardzo dobrze. ofc xnenon byłby lepszy ale jak ktoś chce można zamontować są nawet gotowe zestawy hella.
Pozdro600 | ale mówisz o lampach drogowych czy halogenach bo nie kumam temat trochę się rozszerza |
|
|
|
 |
cefaloid
Forumowicz
Auto: 1.6
Pomógł: 9 razy Dołączył: 08 Maj 2010 Posty: 388 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 11-02-2013, 15:24
|
|
|
silesia1947 napisał/a: | (Toyota Corolla z 2006 w wersji amerykańskiej) zauważyłem że są tam lampy wyprodukowane przez DEPO (...) samochód nie był bity więc mogę twierdzić że lampy fabrycznie montowane |
Co do montażu fabrycznego bardzo bardzo sceptyczny. Patrz zdjęcie reflektora Corolli. Po doświadczeniach z ich lampami zacząłem określać tę firmę "DUPO"....
DEPO to jest jeden z lepszych zmennników ale tylko w kategorii "najniższa cena", stąd jakoś trudno mi przyjąć do waidomości że Toyota je montuje fabrycznie... |
|
|
|
 |
silesia1947
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 11-02-2013, 19:02
|
|
|
Faktycznie robi się mocno offtopic ale jeszcze coś chcę dodać. Tak jak pisałem, swoim nie mogę nic zarzucić, żadnych pęknięć, zmatowień, nic takiego przez 6 lat normalnego codziennego użytkowania. Jak będę miał możliwość zrobię jakieś fotki, tak tylko żeby pokazać jak wyglądają. Mógłbym nawet postawić obok Lancera i Corolle ALE:
1. zdjęcie to zdjęcie, można się sugerować ale na żywo i tak będzie inaczej
2. lampy w autach z usa są symetryczne ponadto można sobie ręcznie regulować wysokość świecenia lamp, każdej oddzielnie, a ja skorzystałem z tego i ustawiłem lampy tak żeby mamie pasowało, skoro ona teraz używa auta i może nie powinienem ale przyznam że nie jest to ustawienie zgodne z polskimi przepisami ruchu, aczkolwiek mamie pasi a innych kierowców nie razi |
|
|
|
 |
|