Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
brak napędu przedniego
Autor Wiadomość
rudy1 
Nowy Forumowicz

Auto: L200 2000r.
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-02-2013, 19:03   brak napędu przedniego

Witam. Od kilku dni mam problem ponieważ nie działa w moim l200 2000 rok napęd przedni. odpalam silnik kontrolka napędów raz mruga raz nie mruga. Pojeżdżę na 2H i gaśnie kontrolka napędów. Przełączam na 4H ruszam i tylko mruga kontrolka napędu. Czasem gdy zgaszę silnik i odpalę ponownie to napęd się załączy jak trzeba i rozłączy bez problemu. Zauważyłem iż gdy jadę 100km/h to hałas jest potworny ale napędy nie są załączone a kontrolka nie świeci się. Sprawdzałem oleje w mostach i są świeże. Problem pojawił się po pożyczeniu auta i ta osoba przełączała biegi terenowe jak chciała. Co to może być.

[ Dodano: 12-02-2013, 19:09 ]
dodam iż nie ma widocznych uszkodzeń czy wycieków płynów.

rapsi 
Nowy Forumowicz

Auto: L200 2002 116km
Wysłany: 05-04-2013, 10:38   zawory podciśnienia

Ja bym zaczal od wymiany zaworow podcisnienia, nie mialem wszystkich objawow o ktorych piszesz, ale ryzyko niewielke - gorzej nie bedzie.

na oko z allegro dobierz zaworki podobne do tych co masz na nadkolu prawego kola i wymien.

z allegro 60pln
w tutejszym sklepie 500
w mitsu salonie 800

daj zanc czy pomoglo

pzdr

Heilsberg 
Forumowicz
USNI Life Member

Auto: jak w podpisie
Wysłany: 05-04-2013, 12:23   

Zacząłbym od przywitania się tam gdzie się to robi. Potem najpierw bym się starał stwierdzić czy przód się dopina czy to tylko lampka szaleje. Potem bym zdiagnozował a dopiero potem cokolwiek wymieniał.
Gorzej może być bo jak Ci przodu nie odepnie i sobie pojeździsz po suchym asfalcie to coś się ukręci.

300mati300 
Nowy Forumowicz

Auto: l200 magnum 2003
Wysłany: 19-08-2013, 23:15   l200 nie działa napęd przoód

Witam, jestem nowy na forum mam na imie Mateusz i jestem z Koniecpola i to moj pierwszy spis, proszę o szybka odpowiedz... mam takie pytanie podpinajac sie do tematu, mam problem ze skrzynia tzn z załączeniem przedniego napędu.. kupiłem l200 w niedziele i wszystkiego nie wiem. To moje pierwsze auto tego typu... i problem wygląda mianowicie tak... poprzedni własciciel w momencie sprzedazy mowil ze napedy sa sprawne niby ze je wlaczal pokazywal jak sie obslugiwac a mianowicie ze po jezdzie na 2h aby wlaczyn naped nalezy sie zatrzymac dac na luz i na sprzegle wlaczyc 4h i ze niby juz jest 4x4, a zeby wylaczyc i nic nie uszkodzic nalezy sie zatrzymac przelaczyc na 2h i cofnac ze 2-3 m i dopiero do przodu. Ja po zakupie podczas pierwszej wyprawy w teren zalaczylem sobie 4h na postoju i chcialem podjechac pod wzniesienie wjechalem ale cos mi odrazu nie pasowalo, zjechalem i rozpiolem naped w nastepujacy sposob ze majac caly czas 4h cofnalem wyrzucilem na luzie na 2h i ruszylem do przodu... i pojechalem. Myslalem ze naped dziala. a Dzisiaj tzn w poniedzialek pojechalem na taki teren z trawa tzn nad rzeke i chcialem podjechac na niedurzy wal zarosniety trawa, na 2h nie dalem rady wiec zjechalem i na postoju zalaczylem 4h, ruszylem i tez nie dalem rady, bylem z kolega wiec wyszedl i patrzyl ktore kolo ciagnie i kopie i stwierdzil ze sie slizgalo tylko prawy tyl a z przodu w ogole zycia. wiec zjechalem dokad wjechalem i wlaczylem 4l i znow proba i znow sie slizga i tylko prawy tyl.

Podkresle ze na pulpicie czytajac forum zadna kontrolka nie zapala mi sie po wlaczeniui 4h na pulpicie nic takiego nie widze.... co to moze byc za uszkodzenie? i o co wtym chodzi i czy takim rozpieciem napedu moglem w jakis sposob uszkodzic naped czy byl on juz przy zakupie uszkodzony?? Prosze jakiegos fachowca za odpowiedz z gory dzieki ...martwie sie bardzo

Odpowiedz do tematu