Ktos podpowie adresy komisow w Holandii? |
Autor |
Wiadomość |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 30-09-2005, 20:21 Ktos podpowie adresy komisow w Holandii?
|
|
|
witam po dluzszej przerwie spowodowanej brakiem komputera w domu, a w pracy mam ostry zapieprz i nie udzielalem sie na forum nie mogac sledzic watkow,
ale mam pytanie poniewaz moje poszukiwania A6 w Polsce spelzly na niczym w niedziele jade na zachod z nadzieje znalezienia tego auta.
mialem zamiar czegos poszukac w Niemczech ale niestety w poniedzialek w helmutowie jest swieto i zeby nie tracic czasu postanowilem zaczac poszukiwania od Holandii, wiem ze w Maastricht jest jeden wielki szrot (kiedys tam kupowalem auta) i na tym konczy sie moja wiedza nt. tego panstwa, chcialbym poniedzialek poswiecic na szukanie auta a nie siedzenie w jakims coffe shopie
nocowal bede w Utrechcie wiec jesli znacie jakies dobre miejscowki i nie jest to tajemnica zawodowa dajcie znac.
wielkie dzieki |
|
|
|
 |
young
moderator mitsumaniak jaki tu spokój...

Auto: ISF
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-09-2005, 20:33
|
|
|
Kurcze mam kolesia co się tym trudni, ale obecnie jest właśnie gdzieś tam. Troszkę mało czasu dałeś.
A6 ZAJEFAJNY wóz, mamy podobne gusta
Powodzenia w poszukiwaniu |
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 30-09-2005, 21:49
|
|
|
young napisał/a: | Kurcze mam kolesia co się tym trudni, ale obecnie jest właśnie gdzieś tam. Troszkę mało czasu dałeś.
|
glownie mialem zamiar szukac auta w Niemczech ale tak jak wczesniej pisalem w poniedzialek jest u nich praznik, a ze nocuje w Holandii u kumpla i niechce tracic dnia pomyslalem z w tym pieknym kraju czegos poszukam. |
|
|
|
 |
young
moderator mitsumaniak jaki tu spokój...

Auto: ISF
|
Wysłany: 04-10-2005, 09:26
|
|
|
Mordeczka kupiłeś coś ? Pochwal się, masz jakieś fotki ? |
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 07-10-2005, 13:45
|
|
|
wrocilem dopiero wczoraj a kupilem A6 1,9 tdi z 99r w belgii 175tys przebiegu, narazie nie moge odpalic aparatu po ostatnim padnieciu mojego kompa ale jak tylko sie uda wstawie foty. |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 07-10-2005, 15:41
|
|
|
gratulacje upragnionego zakupu!!!
Jak to mówią, niech pańskie okko konia tuczy |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 07-10-2005, 15:54
|
|
|
Chooper napisał/a: | gratulacje upragnionego zakupu!!!
Jak to mówią, niech pańskie okko konia tuczy |
eee nie do konca upragniony, to jest fura dla brata ja mu tylko dolozylem kilka zlotych , pozatym oprocz carismy ktora malo gdzie sie da jezdzic potrzebowalismy wygodnego i oszczednego auta, w trasie spalilo 5,3 oleju (carisma 6,3).
ja niestety musze jeszcze poczekac dwa lata na autko. |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
|
Wysłany: 07-10-2005, 16:12
|
|
|
no to jak na taki kawal auta to spalanie zerowe, wiem ze o kosztach sie nie mowi ale jak juz sprowadziles to moze przedstaw calkowite koszty rejestracji tak od zdjecia holenderskich blach do zalozenia polskich - oczywiscie jesli to nie problem no i oby smigalo bezproblemowo |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 07-10-2005, 16:18
|
|
|
ok nie ma sprawy, brat zacznie zalatwiac wszelkie sprawy od poniedzialku, narazie dodatkowe koszty oprocz zakupu auta to 200eur za tablice i ubezpieczenie na dwa tygodnie. |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 07-10-2005, 16:44
|
|
|
już 200 ?? było 160.... |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 07-10-2005, 18:49
|
|
|
byc moze w niemczech tablice kosztuja 160, ja rejestrowalem a6 w holandii a tam 200.
ponizej fotki z parkingu gdzie auto stalo dwa dni i czekalo na numery (jesli zdarzysz do 12 to numery masz nastepnego dnia o 13, jesli nie to dopiero na drugi dzien).
 |
|
|
|
 |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
|
Wysłany: 07-10-2005, 22:49
|
|
|
Ładny, choć nie lubię niemiaszków. No i dołączam się do życzeń - byle bez kłopotów śmigał.
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 12-10-2005, 08:36
|
|
|
pojawily sie pierwsze opłaty tj. tlumaczenie dokumentow, a ze w belgii przy kupnie dostaje sie tylko dowod rejestracyjny do przetlumaczenia sa tylko dwie strony po 45zl = 90zl. (jez. flamandzki - holandia)
np. w niemczech dochodzi kilka innych dokumentow.
warto tez miec umowe sporzadzona w dwoch jezykach tzn. po polsku i w jez kraju w ktorym chcemy kupic lub poprostu tylko po polsku.
ja mialem sporzadzona w ten sposob kupujacy/kaufer itd. - poprostu odpada potem tlumaczenie umowy. |
|
|
|
 |
CichyTom [Usunięty]
|
Wysłany: 12-10-2005, 09:16
|
|
|
A wiele trzeba w Belgii zapłacić żeby stać się posiadaczem takiego pięknego autka? Nie znalazłem ceny w poprzednich postach , więc jak nie chcesz to nie mów
Przy okazji gratuluję wyboru
Niech śmiga długo i szczęśliwie. |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 12-10-2005, 10:08
|
|
|