|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[1.8 GDI] Czujnik reduktora |
Autor |
Wiadomość |
karlik70
Nowy Forumowicz
Auto: carisma 1,9DiD, Pinin 1,8GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-02-2013, 18:43 [1.8 GDI] Czujnik reduktora
|
|
|
Witam! Jako ze jest to mój pierwszy temat na tym forum chciałbym powitać serdecznie wszystkich Mitsumaniaków! Ja od miesiąca posiadam pingwinka 1.8gdi i tak w wolnych chwilach go doczyszczam i dopieszczam. Dzisiaj zachciało mi się naprawić (zlutować) zerwany kabelek od czujnika reduktora. Oczywiście urwał się tuż przy czujniku... Spuściłem olej, dobrałem dobry klucz 22 i próbuję odkręcić. Na początku ani rusz, po chwili jednak puściło- zrobiłem 2,3 obroty i czujnik odpadł na podłogę. Niestety, druga część (ta z gwintem) pozostała w reduktorze... No tragedia. Czy tam był jakiś prawy gwint, czy co? Może to jednak wada materiału? Już noszę się z zamiarem wysłania tego ustrojstwa do MMC Europe lub nawet do samych japońców, bo do naszych jakoś nie mam przekonania (odpiszą, że trza było jechać do ASO, a nie bawić się w mechanika). Najgorsze że takich czujników w sieci nie uświadczysz, do pajero III, IV są, ale do pinina-czarna dziura! Muszę też ruszyć się tym autem do jakiegoś ślusarza (może uda mu się to jakoś wykręcić?). Teraz pytanie: czy mogę pojechać tym autem jakieś 10km bez oleju w reduktorze, czy jednak lepiej zalepić czymś ten otwór po czujniku i zalać olej? |
|
|
|
 |
grzesiek2208
Forumowicz
Auto: Pajero pinin
|
Wysłany: 23-02-2013, 21:53
|
|
|
no z Tymi czujnikami to temat rzeka...ja bym nie jechal bez oleju:) mi osobiście czujnik mruga na pomaranczowo i tez musze sie tym zajac ale czekam na cieplejsza pogode. |
|
|
|
 |
Rander
Forumowicz
Auto: Outlander III PHEV
Pomógł: 10 razy Dołączył: 04 Lis 2011 Posty: 371 Skąd: Dębica & Warszawa i nie tylko ;)
|
Wysłany: 24-02-2013, 19:51 Re: Czujnik reduktora
|
|
|
[quote="karlik70"]
(...)Już noszę się z zamiarem wysłania tego ustrojstwa do MMC Europe lub nawet do samych japońców, bo do naszych jakoś nie mam przekonania (odpiszą, że trza było jechać do ASO, a nie bawić się w mechanika). Najgorsze że takich czujników w sieci nie uświadczysz, do pajero III, IV są, ale do pinina-czarna dziura!
(...)[/quote
Skontaktuj się ze Zbyszkiem: http://forum.mitsumaniaki...wprofile&u=3942
On ma "prawie wszystko", zaś jego serwis wie więcej i zrobi lepiej, niż autoryzowany. |
_________________ Pozdrawiam.
Adam. |
|
|
|
 |
|
|