Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Układ wydechowy
Autor Wiadomość
marian20 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI 1998
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-06-2012, 16:09   Układ wydechowy

Witam. Po wjezdzie na kanał okazało się że mam wydech dziurawy w 3 miejscach i zbiera się w nim woda. Postanowiłem go wymienic. Pytanie dotyczy tego czy warto kupic zamiennik całego układu na Allegro a mianowicie: http://allegro.pl/mitsubi...2375902706.html . zamawial ktos cos podobnego ?

Pozdrawiam.

Brion 
Forumowicz

Auto: Carisma 1,8 GDI '97
Wysłany: 12-06-2012, 17:36   

zamiennik będzie napewno głośniejszy jak oryginał bynajmniej ja tak mam wymieniałem końcowy i środkowy tłumik pozatym jeżeli go kupisz
pomaluj go na spawach żeby się nie sypnął zbyt szybko ... a do tego może mieć troszkę inne kształty ale jakoś dasz radę go zamontować...

radek8622 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2,5v6 elegance 98r
Wysłany: 12-06-2012, 17:58   

a gdzie można dostać oryginał tłumika środkowego???tez mnie czeka wymiana środkowy plus końcowy.Jaki polecicie??widziałem tłumiki takich firm jak klarius,QUINTON HAZELL...

scoratir 
Forumowicz

Auto: Carisma II 1.6 99KM 99r
Wysłany: 12-06-2012, 20:36   

Jeżeli chodzi o oryginał to pewnie serwis, ale w momencie podania ceny takowego może czapka z głowy spaść :D . Mówiąc inaczej: jeśli środkowy to tylko Bosal, a końcowy to też radziłbym Bosala. Jeśli ktoś nie chce się pchać w koszty to polmostrów też będzie... ale nie wytrzyma tego co Bosal, no i jest głośniejszy. Bosal ma to do siebie że tłumiki są głośności praktycznie oryginałów, a jakość prawdopodobnie najlepsza z zamienników (pomijając kwasówki).

Tu podaje stronę wspomnianego producenta. Po symbolu można znaleźć interesujący nas tłumik, a później poszukać tłumik o takim samym symbolu w sklepie/na allegro. Trzeba tylko zobaczyć co się ma pod spodem samochodu aby był dobrych wymiarów i kształtu.

http://www.catalogue.bosa...type=1.8&fuel=B

radek8622 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2,5v6 elegance 98r
Wysłany: 14-06-2012, 18:45   

napisałem do aso z zapytaniem o tłumik środkowy ich odp:Cena oryginalnego tłumika środkowego wynosi 630,00 zł :D :D więc chyba bosal lub inny w grę wchodzi.

ahalek23 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.6 16V 4G92
Wysłany: 24-06-2012, 21:47   

Jeśli coś mogę doradzić to wam powiem że Bosal na polskę to nie to samo co Bosal sprzedawany np w Niemczech materiały są marne ostatnio często montuje się Ferroz ale jest od niedawna więc opinie są różne .Założyłem do Golfa IV brata środkowy Bosal i fuczy na każdym zgrzewie natomiast Ferroz o dziwo (jako ostatni tłumnik ) i jest szczelny to takie moje spostrzeżenie dodam jeszcze tylko że Bosal po pół roku zaczyna gnić a Ferroz jest cały bo ma emaliowane spawy Pozdro

SHARK1979 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Colt CZT
Wysłany: 25-06-2012, 14:19   

Tak na marginesie te układy w GDI to tragedia, tak szybko lecą i są nieszczelne że :shock:
Swojego już tyle razy uszczelniałem i ciągle coś, czy od tych nieszczelności auto czasami gorzej nie chodzi :?: :?:

Najładniejsza Cari zlotu 2011 :)
Najładniejsza Cari zlotu 2012 :D
Najładniejsza Cari zlotu 2013 :mrgreen:
Najładniejszy Colt zlotu 2014 :D :D

ahalek23 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.6 16V 4G92
Wysłany: 25-06-2012, 18:08   

Wszystko zależy od tego gdzie występuje nieszczelność ale nawet mała powoduje zakłócenie przepływu spalin , najgorsze są w okolicy sondy bo sonda nieznacznie okłamuje ECU co do zawartości tlenu itd

muhaa 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1,6 1998r.
Wysłany: 05-03-2013, 08:18   

Witam, ja ostatnio przytarłem o krawężnik i teraz mam do wymiany tłumik środkowy. Gdy zajrzałem pod auto zobaczyłem, że tłumik końcowy jest zżarty przez rdzę, dlatego wymieniam oba. Zamierzam kupić w tym sklepie http://tlumiki-sklep.pl/t...risma-3724.html

Sprzedają tłumiki firmy Ferroz, na forum przeczytałem, że producent jest dobry. Myślałem też o jakiejś nakładce na końcówkę. W innym temacie ktoś polecił Ultera. Czy ma ktoś doświadczenia z tlumiki-sklep.pl? Warto zamawiać? Jaką końcówkę polecicie? Nie mogłem nigdzie znaleźć średnicy, więc nie wiem czego szukać. Zaznaczę też, że zależy mi bardziej na ciszy niż "sportowym wydechu". O Nakładce myślę jak o ładnym wykończeniu.

Odpowiedz do tematu