Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EAx 97-04] Galant 2,5 SE Zduńska Wola 1999r.
Autor Wiadomość
Radek 
Mitsumaniak

Auto: CA0 4g92
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-02-2013, 17:57   [EAx 97-04] Galant 2,5 SE Zduńska Wola 1999r.

Trohę tu spamuje na forum, ale w weekend wybieram się na oglądanie aut i muszę wybrać w którą stronę jechać :) Na razie mam na głowie tego gala z Grójca, ale pojawił się jeszcze ten:

Kod:

Do sprzedania MITSUBISHI GALANT 2.5 V6 163 PS z 1999 roku

Auto świeżo sprowadzone !

Stan techniczny jak i wizualny auta jest PERFEKCYJNY!!

Wnętrze auta oraz powłoka lakieru wyglądają jak nowe.

Silnik skrzynia oraz zawieszenie pracują równo i cicho !!

GALANT w 100 % bezwypadkowy z  oryginalnym przebiegiem

w bogatym wyposażeniu znajduje się min:

- webasto (ogrzewanie postojowe)

- climatronic

- tempomat

- aluminiowe felgi 17 "jak nowe"

- 4x airbag
- ABS

-4x el.szyby
- el.lusterka

- el.reg.światła

- el.wysuwana antena

- centralny zamek z pilota
- wspomaganie kierownicy
-2x podłokietnik

- halogeny
- immobilizer
- regulowana wysokość kierownicy

- radio

-zmieniarka na płyty

3oryginalne kluczyki

KOMPLET KÓŁ ZIMOWYCH NA FELGACH STALOWYCH GRATIS!!!

Do auta posiadam komplet kluczyków, oraz wszystkie pozostałe książki, które otrzymuję się podczas zakupu nowego auta.

Na życzenie klienta istnieje możliwość sprawdzenia auta w autoryzowanym serwisie lub stacji diagnostycznej

!!! GALANT DO OPŁAT CELNO-SKARBOWYCH !!!

SERDECZNIE ZAPRASZAM DO OBEJRZENIA I NA JAZDĘ PRÓBNĄ DO MIEJSCOWOŚCI ZDUŃSKA WOLA WOJ:ŁÓDZKIE

Cena: 9.900zł(cena do małej negocjacji)+opłaty

I link: Gal sport

Nie tyle co mi chodzi o opinie auta (choć to też się przyda) to czy ktoś zna auta tego sprzedającego - czy coś kręci, czy można mu zaufać?

ogon56 
Mitsumaniak
Cheerish your life

Auto: Honda Accord 2.4 Type-S
Wysłany: 01-03-2013, 09:31   

Moim zdaniem coś tu nie tak. Może się coś zmieniło w przeciągu roku, ale to sprowadzający musi pokryć koszty opłat celno/skarbowych. Nawet jak wynegocjujesz tą cenę 9500 to musisz zapłacić 18% (2% jest do pojemość 2.0 ) podatku.
Może przedstawię sytuację. Teść kupił Mazde 3 z 2007 roku od kolesia, który twierdził że zapłacił podatek. Potem okazało się, że kłamał no ale już nie chciał mieć problemu i poszedł sam z dokumentami zapłacić te 2% podatku. Powiedzieli mu, że sprowadzający musi tą opłatę uiścić u siebie w rejonie i było to o tyle kłopotliwe, że facet mieszkał daleko i ciężko było się dogadać aby zapłacił, po straszeniu sądami zgodził się, no ale autem trzeba było jechać z powrotem z dokumentami. Cyrk na kółkach :( .

Jeśli nawet kupisz samochód i będziesz mógł opłacić wszystkie formalności to należy skumulować wydatek (2500-3000+9900). Cena już przestaję być taaaka atrakcyjna.

Ex. Mitsubishi Galant 2.4GDI
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=78977

Ex. Fiat 125P
http://forum.mitsumaniaki...1178798#1178798

Radek 
Mitsumaniak

Wysłany: 01-03-2013, 19:32   

Od niektórych sprowadzaczy tak niestety się kupuje.
Co do samego auta to byłem, widziałem - suma sumarum za drogo, szpachla na nadkolach, na drzwiach, kielichach. Pod korkiem oleju mazia i stuka hydropopychacz.

guner 
Forumowicz

Auto: Carisma 1,6 2003
Wysłany: 01-03-2013, 19:33   

Może gościu nie da Ci umowy K-S ale będziesz niby kupował od Niemca. Nie wiem dlaczego ale ten samochód nie ma tablic wyjazdowych ale zwykłe niemiecki (jak coś się w tym temacie zmieniło proszę o poprawienie mnie).
Brak dokładnych zdjęć środka samochodu. Sprzedawca wszystko inne dokładnie obfotografowała ale wnętrze jakimś cudem ominął.
Zduńska Wola to niestety zagłębie handlarzy i tam o dobry samochód trudno. Niech Ci się włączy czerwona lampka.

Radek 
Mitsumaniak

Wysłany: 01-03-2013, 20:00   

A dziwne, bo wnętrze było naprawdę OK :) Ale gość w porządku nic nie zaprzeczał, nie kolorował, gdyby nie silnik pod znakiem zapytania to może bym się zdecydował.

Derpin
[Usunięty]

Wysłany: 01-03-2013, 22:22   

poszukaj tematów o handlarzach ze zduńskiej, wszystko się wyjaśni dlaczego taki stan.

Bercik76 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.0 Sport edition
Wysłany: 01-03-2013, 22:47   

Panowie co Wy za przeproszeniem edit,jakie zaglebie handlarzy.Jesli nawet jest ich troche to nie wkladajcie kazdego do tego samego worka.Żenada.

[ Dodano: 01-03-2013, 22:50 ]
Najlepiej napiszcie zeby w Zd-W nie kupowac bo tu sami oszusci i naciagacze.

Od moda: Wyhamuj
Ostatnio zmieniony przez fj_mike 01-03-2013, 23:19, w całości zmieniany 1 raz  

Radek 
Mitsumaniak

Wysłany: 01-03-2013, 23:12   

Bercik76 napisał/a:
Panowie co Wy za przeproszeniem Pier......E,jakie zaglebie handlarzy.Jesli nawet jest ich troche to nie wkladajcie kazdego do tego samego worka.Żenada.

Ale nikt nie wkłada ich do 1 worka, napisali tylko, żeby uważać. Chyba nic w tym dziwnego?

Bercik76 napisał/a:

[ Dodano: 01-03-2013, 22:50 ]
Najlepiej napiszcie zeby w Zd-W nie kupowac bo tu sami oszusci i naciagacze.

To też Ty napisałeś.

PS. Kupiłem już 1 auto (colta - 4 lata temu - do tej pory mam) i znajomemu poleciłem auto od 2 różnych handlarzy ze Zduńskiej - obaj jesteśmy b. zadowoleni.
Dlatego szukam dalej - między innymi tam. A żeby uważać to wiem - w sumie jak wszędzie.

Bercik76 
Mitsumaniak

Wysłany: 02-03-2013, 22:34   

Radek nie pisalem tego do Ciebie tylko odnosnie postu Derpina.Wiadomo ze kazdy chce kupic auto w mozliwie jak najlepszym stanie,tylko jego post mozna zrozumiec tak ze jezeli handlarz ze ZD-Woli to stan auta z gory jest przesadzony.Oczywiscie na nie.

Derpin
[Usunięty]

Wysłany: 02-03-2013, 23:01   

Bercik76, masz jakiś udział w sprzedaży tego auta że tak je bronisz? powiem Ci tak, poszukaj sobie forum, poczytaj o autach ze zduńskiej, jak jechać coś tam kupić to tylko z miernikiem lakieru, i bardzo dużą ostrożnością, i nie napisałem że wszystkie auta, tylko nie pierwsze z tamtego rejonu ma duże nieścisłości co do opisu a stanu faktycznego. Jakoś chłopaki z tamtych okolic sami zapracowali na taką opinię.

zresztą tym razem też nie zaskoczyli, co do tej sztuki, tutaj oprócz tego co wymienił Radek jest też kwestia stanu licznika, dziś przez przypadek dostałem potwierdzone info, że ta sztuka miała kiedyś "troszkę" więcej.... to troszkę oznacza 3 z przodu.

Bercik76 
Mitsumaniak

Wysłany: 03-03-2013, 20:36   

DERPIN Jesli chodzi o niescislosci co do stanu a opisu pokaz mi handlarza ktory napisze prawde o przygodach auta ktore sprzedaje.Zreszta zakonczmy juz te dyskusje ,a jesli chodzi o to auto to nieznam auta bo go nie widzialem,tym bardziej tego co je sprzedaje.Pozdrawiam.

RADEK powodzenia w szukaniu.

Odpowiedz do tematu