|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3.2 DID] Moduł centralnego zamka, alarmu |
Autor |
Wiadomość |
czortunio
Forumowicz
Auto: Pajero III 2,5 TD
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 18 Sty 2013 Posty: 199 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 12-03-2013, 15:32 [3.2 DID] Moduł centralnego zamka, alarmu
|
|
|
Gdzie w Pajero III Long znajdę moduł centralnego zamka, odpowiedzialny za komunikację bezprzewodową ?
Czy w standardzie wraz z pilotem występował jakiś alarm ? |
|
|
|
 |
Vini
Forumowicz

Auto: Pajero IV long
Pomógł: 2 razy Dołączył: 20 Lut 2010 Posty: 56 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 23-03-2013, 22:07
|
|
|
Radiolinia jest w skrzynce bezpieczników w kabinie pod deską nad twoją lewą nogą.
Jeśli masz pilota z dwoma klawiszami lock i unlock to tylko sterowanie zamkiem centralnym, natomiast jeśli jest trzeci klawisz Panic to masz fabryczny alarm. |
|
|
|
 |
czortunio
Forumowicz
Auto: Pajero III 2,5 TD
Pomógł: 4 razy Dołączył: 18 Sty 2013 Posty: 199 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 04-06-2013, 16:40
|
|
|
I wszystko już wiem. Dla potomności:
Odbiornik pilota jako moduł nie występuje. Całość jest w etacs-ecu (Electric Time & Alarm Control System)
Z informacji do jakich dotarłem, każde pajero posiadające oryginalny centralny zamek miało opcję keyless entry. Jeśli nie ma pilota - wystarczy go dokupić, zakodować i ma działać.
Tak też zrobiłem.
Instrukcja kodowania:
- wkładamy kluczyk do stacyjki - nie przekręcamy ! Wszystko robimy na OFF
- zwieramy pin 1 z 4 w gnieździe OBD
- w ciągu 10 sekund od wykonania powyższej czynności 6x wciskamy włącznik awaryjnych (3x je włączamy, 3x wyłączamy), jeśli system wejdzie w tryb nauki, zasygnalizuje to zamknięciem i otwarciem drzwi
- wciskamy 3x na pilocie przycisk Lock lub Unlock - system potwierdzi zapisanie pilota zamknięciem i otwarciem drzwi
- gotowe.
Pilot na 433.92 MHZ z transponderem G8D-520M-A
Prawdopodobnie samochody spoza europy mają piloty na 315 MHz
Pilot do kupienia na popularnym serwisie aukcyjnym (za nowy zapłaciłem 150 zł). Są jako 2 i 3 przyciskowe. Podobno zarówno 2 i 3 będzie poprawnie sterował oryginalnym alarmem (o ile taki jest). |
|
|
|
 |
|
|